Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na rozlewiskach Bugu
krzych1002
22-02-2020, 09:57
Zdjęcie przedstawia wyschłe drzewka oświetlone bocznym światłem podczas wschodu słońca nad rozlewiskami Bugu...
Jestem ciekaw waszych opinii więc zapraszam do komentowania...
Dane exif: Nikon D7500 | Nikkor 17-55 f/2.8 | iso 100 | 34 mm | f/8 | 1/10 | polar Nisi
36630
Ładne kolorki, nawet jeśli lekko podkręcone to zdecydowanie dało to super efekt.
Przyjemne w odbiorze. Kolor, wprawdzie podkręcony, ale podkreśla ciekawą scenerię.
Bardzo ładnie, lubię takie wodne odbicia :)
Obrazek2000
22-02-2020, 13:31
Ładne kolory, ostro, klimatycznie - bardzo ładne zdjęcie.
Tutaj juz ladnie jest, pastelowe cieple barwy a taki niebieski kiedys tutaj nazywalismy "majtkowym"...
Osobiscie widzial bym to w odrobine szerszym kadrze, gdybys zagral tutaj tym rozmyciem z takim tematem to tamto zdjecie by bylo mega.
krzysztofz24
22-02-2020, 22:25
Tak jak teraz jest subtelnie i lekko pastelowo. Ten niebieski na dole-piekny.
Mozna by tez pokusic sie o troche ciemniejsza wersje i moze byloby lekko mroczno-klimatycznie...;-).
Na poczatek bym globalnie troche obnizyl ekzpozycje, o powiedzmy 0,2-0,3EV a potem moze dokontrastowal na krzywych podbijajac swiatla i poglebiajac cienie. Mam na mysli obrobke w ACR na poziomie rawa.
Podsumowujac, tak jak teraz mi sie podoba ale widze tez potencjal na "mroczniejsza" wersje.
Za Greg77. Brakuje trochę szerokości i może trochę maziaji. Kolorki prima sort :).
krzych1002
23-02-2020, 18:26
Dziękuje za komentarz, co do kadrowania to nie miałem wielkiego wyboru stałem na skarpie, której krawędź jest bardzo luźna więc aparat na statywie i pasku... aczkolwiek kadrowanie jest bardzo optymalne biorąc pod uwagę warunki bo wiadomo zawsze można lepiej.... Jeśli chodzi o długi czas to niestety ale wiatr był boczny więc szału nie było ale nie powiedziałem ostatniego słowa bo miejscówkę mam pod nosem więc napewno jeszcze powalczę z tematem...:-)
Niepotrzebna plastykowa torba MZ, i troszkę więcej magenty.
Ładne zdjęcie.
Podoba mi się kolorystyka i kadr
U mnie wschod wygląda ot tak
https://i.imgur.com/vwK8Swi.jpg
a zachód tak:
https://i.imgur.com/fBuGyIe.jpg
Domniemam, że się przez przypadek pomyliłeś.