PDA

Zobacz pełną wersję : Facebook jak ukryć swoje komentarze przed znajomymi?

manfred
31-01-2020, 12:05
Komentuję niektóre posty na różnych grupach. Czy jest możliwość aby moi znajomi nie widzieli tych komentarzy? Tak na marginesie w jaki sposób ktoś kto nie ma pojęcia że udzielam się na pewnej grupie podróżniczej widzi moje komentarze?

tomeekm
31-01-2020, 12:48
A jaki profil ma ta grupa publiczny czy prywatny? Jeśli jest publiczna to może dlatego Twoi znajomi widzą Twoje komentarze.

matbe
31-01-2020, 12:48
Jasne. Udzielaj sie na tych zamknietych grupach...
Opis jest pod nazwa grupy(otwarta/zamknieta) oraz w zakladce grupy - Informacje.
Oczywiscie nadal bedziesz widoczny dla znajomych bedacych jednoczesnie w tej samej grupie.

manfred
31-01-2020, 13:14
Rozumiem ale gdzie "oni" na swoim Facebooku maja informację że napisałem jakiś komentarz? No no ja na swoim np nie widzę że ktoś z moich znajomych gdzieś się tam produkuje.

matbe
31-01-2020, 13:25
Takich* powiadomień chyba nie ma. Ktoś zobaczy dany jesli akurat wejdzie w ten sam post na grupie.

*przez lata dużo się zmienialo na FB, ja sam kiedyś odznaczyłem coś zeby właśnie nie widzieć powiadomień o znajomych i w sumie to ie wiem czy wciąż działa.

manfred
31-01-2020, 13:28
A jaki profil ma ta grupa publiczny czy prywatny? Jeśli jest publiczna to może dlatego Twoi znajomi widzą Twoje komentarze.

Grupa publiczna. Tylko zastanawiam się gdzie mojemu "znajomemu" wyświetla się mój napisany komentarz. Ja takiej funkcji u siebie nie widzę.

Boryszuk
31-01-2020, 13:45
U mnie pokazuje sie normalnie w osi czasu jako post. Naglowek jest "Jan Kowalski skomentowal post:".
36011

manfred
31-01-2020, 14:03
No widzisz to wiesz może jak to zablokować aby posty Jana Kowalskiego :-) sie tak nie wyświetlały? Jest t w ogóle możliwe?

Boryszuk
31-01-2020, 14:21
Nie mam pojecia.

jans-s
31-01-2020, 14:24
Spróbuj na próbe włączyć opcję -przestać obserwować tego znajomego, Może to zadziała w obie strony .

matbe
31-01-2020, 14:26
No widzisz to wiesz może jak to zablokować aby posty Jana Kowalskiego :-) sie tak nie wyświetlały? Jest t w ogóle możliwe?

Boryszuk może przestać obserwować.
Lub Kowalski moze usunąc Boryszuka zeby ten przestał widzieć..

Był taki swietny serwis Giogle+ który opierał się na bańkach wtedy wszystko co udostepniales było widoczne tylko dla w danej bańce znajomych.

grizz
31-01-2020, 16:03
Jak chesz mieć pewność - załóż sobie drugi profil ;)

Bo ustawienia, ustawieniami, a życie, zyciem - jak pokazała wpadka sprzed kilku tygodni z ukazywaniem adminów stron.

Zetec
31-01-2020, 20:52
Są w ustawieniach takie dynksy, kto ma widzieć twoje komentarze. Poszukaj.

manfred
31-01-2020, 21:18
Są trzy opcje publiczny znajomi i znajomi znajomych ciul wie o co to chodzi i nie rozwiązuje to mojego problemu. Bo mi zalezy aby moi znajomi zajeli sie swoimi sprawami i nie wtykali nosy w moje komentarze ;-)

g0trek
31-01-2020, 21:53
Są trzy opcje publiczny znajomi i znajomi znajomych ciul wie o co to chodzi i nie rozwiązuje to mojego problemu. Bo mi zalezy aby moi znajomi zajeli sie swoimi sprawami i nie wtykali nosy w moje komentarze ;-)

Wydaje mi się, że się nie da. Jeżeli komentujesz na publicznej grupie to facebook wyświetla to Twoim znajomym. Jeżeli komentujesz na prywatnej grupie to wtedy znajomi tego nie zobaczą. Chyba że przypadkiem będą w tej samej prywatnej grupie :).
Też się kiedyś zdziwiłem jak napisałem na grupie, że sprzedaję jakiś przedmiot, a potem znajomi z pracy zaczęli mnie w tym temacie wypytywać - byłem zdziwiony skąd wiedzą i dopiero wtedy mnie olśniło z podziałem na publiczne i prywatne grupy. Od tamtej pory sprawdzam zanim coś napiszę :).

manfred
31-01-2020, 22:21
No tak mnie to też dziwi dlatego że mi się taka aktywność moich znajomych się nie wyświetla. Mi tylko wyskakują posty znajomych które sami upubliczniają

PM.M
01-02-2020, 02:06
Od tamtej pory sprawdzam zanim coś napiszę :).
W ramki tę myśl oprawić

manfred
01-02-2020, 06:20
Wyrwane z kontekstu jak słowa polityków. Sprawdza czy grupa jest publiczna czy prywatna. A nie treść która napisał

g0trek
01-02-2020, 14:39
Wyrwane z kontekstu jak słowa polityków.

Dlatego nie warto zniżać się do odpowiedzi :)

Sprawdza czy grupa jest publiczna czy prywatna. A nie treść która napisał

Dokładnie :)

Umbra
01-02-2020, 23:05
Są jeszcze dalsi znajomi. :) Jest tych opcji sporo. Pytanie czy twoich znajomych serio tak bardzo interesuje co piszesz na fejsie.

manfred
02-02-2020, 06:44
Nie wszystkich oczywiście. Gdybym z tym nie miał problemu to bym tu du... nie zawracał.