PDA

Zobacz pełną wersję : Zapis pełnych danych exif eksportując z Photoshopa do jpg

dominikzw
19-01-2020, 23:24
Witam
Mam następujący problem.
Gdy zaimportuje dane zdjęcie do Lr dodaje swoje osobowe. Gdy eksportuje z Lr do formatu jpg to dane exif są pełne tzn. rodzaj aparatu, iso itd.
Problem się pojawia gdy zdjęcie z Lr przenoszę do Ps. Następnie tam wprowadzam jakąś korektę i gdy wybieram eksport do jpg (zaznaczoną mam dodaj dane autora) to zapisany plik ma w danych exif tylko dane autor i model aparatu , cala reszta znika. Natomiast gdy wybieram w Ps plik zapisz jako i wybiorę jpg to nie zapisuje mi warsts zdjęcia czyli surowy zapis jest ale za to dane exif są pełne.
Pomoże ktoś jak to rozwiązać???

dziękuje

dominikzw
20-01-2020, 18:19
p.s.

spytam inaczej. Do tej pory jak chcialem w Ps mieć zdjęcie finalne w rozszerzeniu jpg to bralem eksport i wszystko pięknie, ale brak przy tym pełnych danych exif.

Jak wezmę plik - zapisz jako - jpg. Dane exif są, ale zdjęcie traci na kolorach - wyblakłe. Warstwy z poprawek jakie zrobiłem są, ale kolory uciekły...jakaś opcja nie zaznazona czy o co chodzi??? (foto nr 2 - po lewesj stronie jak wyglada prawidłowo, a po prawej jak wyglada jpg po zapisie plik-zapisz jako....)

Ma ktoś pomysl???