PDA

Zobacz pełną wersję : Logo

Patryk546
09-01-2020, 01:59
Witam

Myślę o zrobieniu fanpage, chcialbym do tego miec wlasne logo. Teraz pytanie, jakie polecacie strony, gdzie mozna zrobic/pobrac logo o tematyce typowo fotograficznej? Czy lepiej pomęczyć sie w PS-sie?

2pompony
09-01-2020, 05:49
Witam

Myślę o zrobieniu fanpage, chcialbym do tego miec wlasne logo. Teraz pytanie, jakie polecacie strony, gdzie mozna zrobic/pobrac logo o tematyce typowo fotograficznej? Czy lepiej pomęczyć sie w PS-sie?

Zwariowałeś? Samemu się męczyć? Chłopie, a czyje to ma być logo, Twoje? No to co się będziesz męczyć, ściągnij sobie spokojnie jakieś i też będzie Twoje.

Ostatnio na googlu widziałem jakieś fajne, chyba Twoje też tam było...

jurkarol
09-01-2020, 08:44
Męczyć się w photoszopie to nic, gorzej jest myśleć nad tym jakie by tu stworzyć. A w końcu wyjdzie coś takiego jak tysiące innych foto-logo, które można wziąć na gotowo z sieci. Nie ma co się silic nad tworzeniem. A logo to podstawa.

Patryk546
09-01-2020, 15:01
Jaką stronę polecacie do pobrania loga, tzn są strony, ale oni chcą aby umieszczać pod logiem skąd się je pobrało XD

90s
09-01-2020, 15:19
Tworzenie własnego loga to droga przez mękę. Nie wiem sam ile różnych wersji stworzyłem, w końcu skontaktowałem się ze znajomym z agencji reklamowej i mi zrobił to które używam od lat. Ale słyszałem już opinie że to logo to było dobre ale 15 lat temu a teraz to już wieje starością.
Do szablonów i gotowców to popatrz na https://elements.envato.com/all-items masz tam sporo rzeczy i nie musisz podawać autora oraz otrzymujesz licencje. Problemem takich gotowych jest powtarzalność a dobre spersonalizowane logo to już sporo pracy dla jego twórcy.
Myślę że jak już chcesz płacić to niech zrobią ci coś co będzie odnosiło się do Ciebie, Twoje strony i będzie unikalne.

jurkarol
09-01-2020, 15:25
Stronę mojewyjatkowelogo.pl polecam.
Rany...

Patryk546
09-01-2020, 15:26
Ewentualnie puścić wodze fantazji i troche poprzerabiać :P

90s
09-01-2020, 15:43
Popróbuj wszystkich metod i sam oceń czy będziesz zadowolony. Zapłacić możesz w każdej chwili, a jak sam zrobisz coś co spełni wszystkie Twoje warunki to problem z głowy.
Możesz też poczytać o tym jak się tworzy logotypy jest to ciekawa tematyka. A dobre logo to taki mały dowód geniuszu designera.:)

jurkarol
09-01-2020, 15:49
Ewentualnie puścić wodze fantazji i troche poprzerabiać :P
Puść wodze i zrób własne, co usiłuję dać Ci do zrozumienia

yasiu18
10-01-2020, 01:54
Najlepiej zrobił mój brat. Potrzebował logo na kanał z YT i wpadł na pomysł, żeby dać kredki mojemu 6letniemu synowi. Cieszył się, że logo będzie unikalne. Syn narysował z wielkim zapałem dla wujka i po zeskanowaniu rysunku brat używa go do dziś. 35604