PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kobiety dwie

fafniak
03-01-2020, 23:15
Znaki pozwlające zamieścic zdjęcie - czy ktoś to do cholery moze zlikwidować ?

1 - 35406

2- 35407

wpkx
03-01-2020, 23:26
Ale fajne.

- - - - kolejny post - - - - - -

PS Marcin, Ty nie pisz nic o "Zagadce ośmiu znaków", bo to temat tabu i poruszanie go grozi wyklęciem. Ja już się o tym przekonałem.

basket
03-01-2020, 23:46
Fajna historia.
2-delikatnie nie współgra obróbkowo. Albo użyłeś innego filtra, albo było inne światło. Obstawiam na to pierwsze. A szkoda, bo moim zdaniem powinno być identycznie.

fafniak
03-01-2020, 23:57
Znaki pozwlające zamieścic zdjęcie - czy ktoś to do cholery moze zlikwidować ?

1 - 35406

2- 35407

Ale fajne.

PS Marcin, Ty nie pisz nic o "Zagadce ośmiu znaków", bo to temat tabu i poruszanie go grozi wyklęciem. Ja już się o tym przekonałem.

No ....... nie mogę po prostu ...

Fajna historia.
2-delikatnie nie współgra obróbkowo. Albo użyłeś innego filtra, albo było inne światło. Obstawiam na to pierwsze. A szkoda, bo moim zdaniem powinno być identycznie.
Obawiam się że żaden "filtr" nie wchodzi tu w grę ;)

basket
04-01-2020, 00:04
Obawiam się że żaden "filtr" nie wchodzi tu w grę ;)
No to chemia lub światło. Na 2 zdjęciu twarze są mniej doświetlone i bardziej matowe. Trochę przez to spójności brakuje. Tak jak kooolejna klatka filmu. Moim zdaniem warto jest zadbać o tą (techniczną) stronę opowieści.

fafniak
04-01-2020, 00:11
Przerabianie negatywu na pozytyw było cokolwiek malo przewidywalne.

basket
04-01-2020, 00:23
Przerabianie negatywu na pozytyw było cokolwiek malo przewidywalne.

To prawda. Nie chcę mi się licytować, ale jednak jest to możliwe :-)
Tak naprawdę nie obchodzi mnie jako widza czym robione było zdjęcie, tylko produkt finalny. Przepraszam za moją ignorancję, że nie rozpoznałem kliszy, ale jest tyle programów i tyle presetów których można użyć żeby uzyskać podobny efekt. Być może wprawne oko odróżni.
Jak napisałem wcześniej, przyjemne fotki.

fafniak
04-01-2020, 00:26
Spoko - mnie te różnice nie jakos nie draznią. może dlatego że lat temu było to.... dużo ;) i teraz to bardziej sentyment gra rolę
Za twoją podpowiedzią troszkę ruszyłem światla na tym drugim zdjęciu - moze jest faktycznie troche lepiej.

Ligo
04-01-2020, 00:27
Fafniak - nie czarujmy się.;-)
Na dwójce to bardziej jest schrzanione wołanie, a nie przeróbka na pozytyw. Coś poszło nie tak.
Jedynka jest w porządku.

fafniak
04-01-2020, 00:32
35412
nie iwem czy jest lepiej - za bardzo zmeczony jestem

Fafniak - nie czarujmy się.;-)
Na dwójce to bardziej jest schrzanione wołanie, a nie przeróbka na pozytyw. Coś poszło nie tak.
Jedynka jest w porządku.

:D - to ta sama klisza - ja stawiam na złe doświetlenie w czasie procesu odwracania

90s
04-01-2020, 01:03
Bardzo ciekawe ujęcia. Kojarzą mi się z teatrem lub jakimś spektaklem.

maxwawa
04-01-2020, 01:06
Jedynka jest fajna tylko zlikwiduj ten kawałek lampy czy czegoś na skraju prawej krawędzi bo jednak przeszkadza.