Zobacz pełną wersję : Ramki do zdjęć o natywnych proporcjach
Przeglądam sklepy, przeglądam w sieci...
Dlaczego brak jest ramek do natywnych proporcji negatywów/matryc z małego obrazka ?
O co chodzi ?
No chyba że są to prosze o podpowiedź gdzie...
cybulski
30-12-2019, 13:26
Też mam z tym problem ale stwierdziłem, że to pewnie ja nie ogarniam tematu ....
Jak widać niewiele osobom to przeszkadza
przeszkadza, niestety zlikwidowali punkt, który robił na wymiar, teraz pozostaje jakiś tylko market :( i dorabianie, najgorsze, że kiedyś powiesiłem pierwszą na ścianie 30-40 myśląc, że to mój błąd w poszukiwaniu :(
tbogdanowicz
30-12-2019, 20:18
Spotykam jedynie w formacie A3/A4.
Najzabawniejsze, że ostatnio kupiłem dwie w "ciuchlandzie". Drewniane ze szkłem, a nie tworzywem sztucznym.
bogdi64
Ja robiłem kilka ramek i kilka różnych passe-partout w Astrze (http://www.ramart.com.pl/), są też na Krzemienieckiej. Bez zastrzeżeń jeżeli chodzi o jakość. W sklepie koło ASP też chyba nadal można zamówić ramy na wymiar, ale warto się upewnić co do ceny, bo mogą mieć drogo.
fafniak
Te ramy w formacie ruskiego zeszytu są OK o ile zastosujesz passe-partout. Mam ramy z IKEA, pod format 70x50 cm, dałem PP po 5 cm z każdego boku i jest akurat pod zdjęcie w formacie 60 x 40 cm. PP ma też tę przewagę, że zdjęcie mi się praktycznie nie faluje, co było nagminne w przypadku tego jak miało styczność z szybą.
tbogdanowicz
30-12-2019, 21:01
Kurcze, napisałem tak zdawkowo, że uciekł sens. Kupiłem dwie drewniane ramki 24*36 cm, z cieniutką szybką. Kosztowały chyba 7 zł/szt.
Mam tam zdjęcia dzieci. Żona musiała się zadowolić A4 :-).
Edyta:
Odnoszę wrażenie, że obecnie ramki są robione głównie pod wydruk z drukarek, a nie odbitki.
fafniak
Te ramy w formacie ruskiego zeszytu są OK o ile zastosujesz passe-partout. Mam ramy z IKEA, pod format 70x50 cm, dałem PP po 5 cm z każdego boku i jest akurat pod zdjęcie w formacie 60 x 40 cm. PP ma też tę przewagę, że zdjęcie mi się praktycznie nie faluje, co było nagminne w przypadku tego jak miało styczność z szybą.[/QUOTE]
ramy w formacie ruskiego zeszytu ?
ramy z ikei sa z pleksiglasem z przodu
No takie w rozmiarze ni przypiął, ni przyłatał.
Ja mam ze szybą, ale już ich nie ma w ofercie. Zostaje zlecenie wykonania na wymiar.