PDA

Zobacz pełną wersję : Hala Gąsienicowa - monochrom

krunz
22-12-2019, 18:39
Idąc za ciosem, kolejne z ostatniego wypadu.
Plan był prosty. Wjeżdżamy ostatnią kolejką na Kasprowy, focimy zachód i schodzimy do Kuźnic. Potem już tylko przeskok do Chochołowskiej i rano na świt :) Po wyjściu z górnej stacji przywalił w nas potężny wiatr. Widoczność wyśmienita jakieś 30 metrów do przodu, wszystko zasnute chmurami i siekający śnieg. No cóż bywa i tak. Nikt nam nie powie, że nie próbowaliśmy. W każdym bądź razie w zapadających ciemnościach dane nam było podziwiać szeroką panoramę Hali Gąsienicowej z groźnym kapturem Kościelca, przytulnym światłem Murowańca oraz słabym rogalikiem Księżyca prześwietlającym przez chmury.

(po kliknięciu większa wersja)

35056

Bartolini82
22-12-2019, 19:41
Bardzo ładne ujęcie, aczkolwiek nie podoba mi się osobiście (choć domyślam się, że to celowy zabieg) ten statyw z rozmazaną postacią po prawej stronie, a zwłaszcza cień za nim.

crusiek
22-12-2019, 19:59
Świetnie wyszło! :)

Frodo
22-12-2019, 20:42
Kapitalne!
Postać po prawej świetnie równoważy kadr.

krunz
23-12-2019, 23:09
Bardzo ładne ujęcie, aczkolwiek nie podoba mi się osobiście (choć domyślam się, że to celowy zabieg) ten statyw z rozmazaną postacią po prawej stronie, a zwłaszcza cień za nim.

Kiedyś ludzie w kadrze mi przeszkadzali teraz coraz częściej specjalnie ich tam umieszczam. Tutaj postać dociążała mi prawą stronę. Choć oczywiście rozumiem, iż nie każdemu ten zabieg może przypaść do gustu.

Świetnie wyszło! :)

Kapitalne!
Postać po prawej świetnie równoważy kadr.

Dzięki!

moshica
24-12-2019, 23:20
Bardzo udana kompozycja, choć straszysz jak duch na tym zdjęciu. Gdybym Cię spotkał w tym miejscu to bym pomyślał, że znów mam kolejny górski omam ;-)
Merry Christmas !

krunz
25-12-2019, 22:50
Bardzo udana kompozycja, choć straszysz jak duch na tym zdjęciu. Gdybym Cię spotkał w tym miejscu to bym pomyślał, że znów mam kolejny górski omam ;-)
Merry Christmas !

Dzięki! Ja robiłem zdjęcie, to kolega za widmo robił, na szczęście nie Brockenu ;)

nimmid
03-01-2020, 12:14
Jak dla mnie mega - klimat nieprzeciętny. Gratulacje.