Zobacz pełną wersję : Tematyczne #109 - głosowanko
Dobry.
Tematem był "Kadr z zapachem" wykopanym przez crusiek.
Zostało zgłoszone 9 zdjęć, co oznacza 2 (dwa, słownie) głosy.
Proszę nie głosować na więcej!
Numer zdjęcia znajduje się NAD nim.
1.)
34546
2.)
34547
3.)
34548
4.)
34549
5.)
34550
6.)
34551
7.)
34552
8.)
34553
9.)
34554
Przypominam:
- nie głosować na siebie;
- po zakończeniu ankieta stanie się publiczna, oraz uzupełniona o nicki autorów zdjęć. Jeśli ktoś chce zachować anonimowość, PW.
Muszę porządnie wyweszyc na kogo głosować [emoji23]
Ten kot to serio takie dziwne oczy ma?
Też się nad tym zastanawiam. Może autor coś napisze?
Jeśli przed końcem głosowania, to sugeruję PW/mail.
Qrde, tak dobrych fot dawno nie było w tematycznych:shock: Na które głosować???
10:
1.1.3
Dwie bez głosu.
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=30694&d=1568480184
tbogdanowicz
08-12-2019, 14:57
Patrzą na konkurencję, to nie liczę na wysokie miejsce.
Choć z drugiej strony, zawsze można czytać od końca :-).
Cóż, Tomaszu. Na Różową Żabę nie masz co liczyć. ;)
18 głosów to jest MAO!!! ©® by spiritus™. No.
tbogdanowicz
08-12-2019, 18:48
Cóż, Tomaszu. Na Różową Żabę nie masz co liczyć. ;)
Frogi'emu nie potrafię dorównać...
20:
1/1/1
Dwie ryby.
I tak. Zdjęcie z II miejsca ma 2x głosów więcej, niż z III. Różnica między resztą wynosi 1-2 głosy.
Więc, można obstawiać, że I i II miejsce już obstawione, choć mogą się jeszcze zamienić.
Niżej więcej przetasowań może być.
- - - - kolejny post - - - - - -
Frogi'emu nie potrafię dorównać...
Różowa Żaba właśnie na frogim wzorowana. Przyznawana pracy, która jako jedyna nie dostała ani jednego głosu w danej edycji.
tbogdanowicz
08-12-2019, 21:07
Gdy zacząłem kolorować miejsca, to Frogi'emu przydzieliłem różowy/liliowy (nie pamiętam co było przyczyną, ale chodziło o jakiś żart). Później pilnowałem by zawsze był na różowo.
Ale zdjęciom Frogi'ego w RAW'kach nie dorównam :-).
Głosujta, głosujta. Bo 28 głosów to jest MAO!!! ©® by spiritus™. No. Kurde.
:lol:
Aleś nienapasionyiwygłodniały [emoji23]
Zima idzie, rozumiesz.https://giphy.com/gifs/prepareforwinter-game-of-thrones-snow-3ohzdIk6GgMh1T6ldC
1/1/1
Jedna ryba.
Zdjęcie z miejsc III oraz IV co chwilę zamieniają się pozycjami.
1/1/1
Jedna ryba.
Zdjęcie z miejsc III oraz IV co chwilę zamieniają się pozycjami.
Zboczone jakieś :)
Głosujta, głosujta. Bo 36 głosów to jest MAO!!! (©® by spiritus™), a tu zima idzie. ;)
Przypomnienie:
Kolejna edycja będzie miała nr 110, co oznacza, że wezmę temat od każdej osoby z podium w tej edycji. I co oznacza również, że dogrywki nie przewiduję. :)
A to się cwaniak zabezpieczył przed dogrywką :D
Spoko spoko.
Coś czuję, że od 111 będę miał dogrywkę co edycję. :roll: :lol:
Ostatni przeciek:
1/1/2
Jedna ryba.
Sinobrody
11-12-2019, 22:10
Foty swojej nie wysłałem, ale sobie przynajmniej zagłosowałem :) . A co.
Będziesz miał jeszcze okazję. Wyślesz. A jak nie, to cóż... ;)
hydra_ulik obiecał wysłać, nie wysłał, nie zagłosował. Trzeba mu będzie klucze żywicą zalać. :lol:
madebyzosiek, może się skusisz zagłosować? :mrgreen:
Dwie godziny do końca. 46 głosów. Dobijemy do 50? Współgłosowiczezabawicze. Pomożecie? ;)
Ładna sumka by była [emoji3526]
Nie te czasy, obawiam się.
Nawet wołanie nie pomaga.
Cóż, trudno.
Podsumujmy więc:
Miejsce I crusiek
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=34548&d=1575749447
Miejsce II 90s
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=34546&d=1575749398
Miejsce III marioboss
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=34550&d=1575749480
Gratulację.
crusiek, 90s, marioboss jako że kolejna edycja jest edycją specjalną, czekam na tematy. Mail, PW, post. Jak wygodniej.
Ojej, ale się porobiło.
Dziękuję za głosy. Zdjęcie trochę na szybko robione, bo czas mnie gonił, ale udało się w miarę przesłać z głowy na matrycę :)
Mnie najbardziej się podobało zdjęcie numer 1, w drugiej kolejności moim faworytem była dwójka. Z obu zdjęć czuć było intensywny zapach.
Gratulację dla wszystkich uczestników za zmierzenie się z tematem :)
Ojej, ale się porobiło.
Dziękuję za głosy. Zdjęcie trochę na szybko robione, bo czas mnie gonił, ale udało się w miarę przesłać z głowy na matrycę :)
Hm, czyli jakbyś miał spokój z czasem, to ile razy byś wysłał? :mrgreen:
Przy okazji Stefan Kulibaba możesz coś więcej o tym dziwnym kocie napisać?
Hm, czyli jakbyś miał spokój z czasem, to ile razy byś wysłał? :mrgreen:
Jak bym miał czas, to złożyłbym to zdjęcie dokładnie i pewnie więcej prób ze światłem bym zrobił w różnych konfiguracjach :)
Tobie pisałem, inni nie wiedzą, ale to zdjęcie próbowałem zrobić wykorzystując focus stacking (8 klatek), niestety nie uniknąłem błędów, co potem przełożyło się na przesyłanie do kierownika poprawek :)
Z resztą, błędów jest tam więcej :)
Gratulacje crusiek dobra fota, Wiesiek by też pochwalił pewnie:)
Mnie też zastanawia historia kota:) a swój głos czy co tam wygrałem przekazuje crusiekowi. Dziękuje też za oddane głosy:) i Tobie OjTam za zaangażowanie w prowadzenie tych zabaw.
90s nie ma tak dobrze. :mrgreen:
Wymyślaj temat. :D
A poważniej, jeśli nie chcesz/nie możesz wymyślić tematu (choć szkoda, bo świeże spojrzenie by się przydało), to masz 2 opcje:
a) wyznaczyć kogoś, kto brał udział i nie jest na podium;
b) scedować na kolejną osobę, w tym wypadku tbogdanowicza.
Zdjęcie stolca w środowisku naturalnym z uwzględnieniem artystycznego aspektu fotograficznego i głębszego przekazu podprogowego. Może być:)?
Zdjęcie stolca w środowisku naturalnym z uwzględnieniem artystycznego aspektu fotograficznego i głębszego przekazu podprogowego. Może być:)?
Jak najbardziej. Pytanie czy na belkę wejdzie. Hm, hm.
90s dzięki za miłe słowa. Ale daleko mi, baaardzo, nie mniej będę ćwiczyc dalej [emoji846]
PS temat mocny [emoji23]
Szczerze wątpię aby ktoś się podjął tego tematu. Chociaż jest potencjał:)
Czyli dwa tematy mam. :twisted:
Czekam jeszcze na info od marioboss.
Czyli dwa tematy mam. :twisted:
Czekam jeszcze na info od marioboss.
I info w sprawie kota :)
To może ja zapodam jakis bressonowski temat jednak? [emoji1787]
, też mnie interesuje info o kocie [emoji846]
Skoro jubileusz to sobie nie żałuj:)
tbogdanowicz
13-12-2019, 11:38
Piękny temat!!! W lecie łatwiej by było o model ale kto wie..., śniegu nie ma, może się uda coś znaleźć :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
I dziękuję za głosy na moje wędzonki. Zapewniam że wyszły wspaniałe. A w połączeniu z własnym piwem, i chlebem żony to już kompletny odlot. To taka informacja dla wszystkich głodnych :twisted::twisted::twisted:.
mocnyvito
13-12-2019, 14:11
dobrze że stolec nie musi być ludzki , zdjęcie wymagałoby wtedy sporego poświęcenia
Stolec ma parę znaczeń, więc dlaczego automatycznie z klockiem się kojarzy?
PS. 90s rozumiem, że jesteś do tego tematu przekonany? :lol:
marioboss żyjesz? Halo, halo.
Szczerze to nie chciałem dawać żadnego tematu. Ale skoro nalegałeś to czemu nie.
Myślę też że ludzka dwójka sfotografowana w makro z żabiej perspektywy na pewno wzbudzi szacunek i podziw za poświęcenie. Jak jeszcze będzie to miało jakiś przekaz to już tylko pogratulować:).
Dodatkowo wbrew pozorom jest to dość ciekawa tematyka która może odnosić się do wielu sytuacji i ciekaw jestem kreatywności osób które się tego podejmą.
Nie wyobrażam sobie też tańszego rekwizytu do sfotografowania który każdy może zdobyć we własnym zakresie:)
marioboss
13-12-2019, 16:25
Oj Tam - poszło na priv. Sorki za opóźnienie.
I dziękuję za głosy.
Mam już wszystkie tematy. Wieczorem wrzucę. Jak już rechotać przestanę.[emoji23][emoji23][emoji23]
Rzucone kamieniem do celu.
Ciekawe czy da się dokonać agregacji tematów do jednego [emoji23][emoji1787][emoji846]