PDA

Zobacz pełną wersję : bledy medyczne

Artres
05-12-2019, 13:37
Hej czy ktoś z Was korzystał z usług firm prawniczych, które zajmują się uzyskiwaniem odszkodowań za błedy medyczne? Możecie mi coś powiedziec na ten temat?

andystar
05-12-2019, 16:01
W tego typu sprawach rzeczoznawcą musi być też lekarz (prawnicy nie znają się na medycynie). Wydając opinię liczy się z tym, że kiedyś on może być po drugiej stronie.
Wg mnie jest to bardzo ciężka sprawa.

bejcman
05-12-2019, 16:07
W tego typu sprawach rzeczoznawcą musi być też lekarz (prawnicy nie znają się na medycynie). Wydając opinię liczy się z tym, że kiedyś on może być po drugiej stronie.
Wg mnie jest to bardzo ciężka sprawa.

Ten wątek skończy się tym, że znajdzie się inny nowy user który podeśle link do "odpowiedniej" kancelarii.
Druga sprawa, że takie kocopoły napisałeś, że aż głowa boli;)

andystar
05-12-2019, 16:11
Znajomi uczestniczyli w takim sporze i wiem jak się skończył.
Błąd był ewidentny (estetyczny) a i tak wygrał lekarz.

bejcman
05-12-2019, 16:27
Znajomi uczestniczyli w takim sporze i wiem jak się skończył.
Błąd był ewidentny (estetyczny) a i tak wygrał lekarz.

Na jakiej podstawie twierdzisz ze blad byl ewidentny?
Jestes specem od tej dziedziny?

Powodzenie zabiegu to jedno, a uzyskanie zamierzonego efektu to drugie.

OjTam
05-12-2019, 16:32
https://media.giphy.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif

andystar
05-12-2019, 16:56
Na jakiej podstawie twierdzisz ze blad byl ewidentny?
Jestes specem od tej dziedziny?

Tak, na tej dziedzinie znam się.

bejcman
05-12-2019, 17:36
To czemu sam nie przeprowadziles zabiegu?

ksh
05-12-2019, 17:42
Nie ma szans wygrać z tym towarzystwem, szkoda kasy, nerwów i zdrowia, a jeszcze sobie narobić można wrogów, jako szary człek nie wygrasz z takimi kastami, co innego jak masz plecy w postaci mediów, celebrytów, polityków.

krzysztofz24
05-12-2019, 17:51
Zalozmy moze watek w Cafe pt "Scieki i bicie piany jak na onecie i interi";-)
Co to jest wogole, wchodzi nowy user, ma zero postow albo 1.
I pierwsze co robi to zaklada jakis gowno-temat w Cafe.

Moze by zrobic mozliwosc zakladania watkow w Cafe od 50 postow?

PM.M
05-12-2019, 17:53
Spokojnie, poczekajmy na link od spamera. Zapewne zna kogoś, kto nie takie rzeczy wygrywał ;-) Swoją drogą ciekawe jak się czują ludzie żyjący z żerowaniu na cudzym nieszczęściu z takich "firemek". Oczywiście oni "pomagają".

OjTam
05-12-2019, 18:10
Swoją drogą ciekawe jak się czują ludzie żyjący z żerowaniu na cudzym nieszczęściu z takich "firemek". Oczywiście oni "pomagają".

Wersja lekka: mają wyje...ne.
Wersja cięższa: cieszą się, że golą "frajerów", często zdesperowanych/w potrzebie.

Jurek Ż
05-12-2019, 18:11
Wystarczy w Google wpisać, odszkodowania za błąd medyczny. Przed podjęciem jakiegokolwiek leczenia doradzam kontakt z wieloma specjalistami i leczenie tylko w najlepszych szpitalach. :shock:

Rafał_Sz
06-12-2019, 11:02
Coś długo nie ma linku do kancelarii odszkodowawczej. ;)

jurkarol
06-12-2019, 11:54
Ciekawe czy już mają wywieszoną szmate reklamową na płocie. Poważna kancelaria

PM.M
06-12-2019, 12:44
Tu chyba się poddali, za to mamy pewnie kolejkę do nowych postów:
https://forum.nikoniarze.pl/threads/89853-Przywitaj-si%C4%99/page185?p=3994926&highlight=#post3994926
Czyli czekamy na problemy od użytkowników: Leriasa, Lumel, ...
Swoją drogą podziwiam strategię, rok czekać żeby jeden spam zamieścić grubymi nićmi szyty.

- - - - kolejny post - - - - - -

PS. jurkarol co się stało z Twoim blogiem?

jurkarol
06-12-2019, 13:29
Tu chyba się poddali, za to mamy pewnie kolejkę do nowych postów:
https://forum.nikoniarze.pl/threads/89853-Przywitaj-si%C4%99/page185?p=3994926&highlight=#post3994926
Czyli czekamy na problemy od użytkowników: Leriasa, Lumel, ...
Swoją drogą podziwiam strategię, rok czekać żeby jeden spam zamieścić grubymi nićmi szyty.

- - - - kolejny post - - - - - -

PS. jurkarol co się stało z Twoim blogiem?
O kurcze. Migrowali konta....
Aaa

MC_
06-12-2019, 14:09
Z lekarzem da się wygrać, ale nie jest to proste. Tyle w temacie ode mnie.

tomeh
29-12-2019, 23:26
MC proste proste tylko większość ludzi jest przeświadczona że lekarz to boże i wszystko może. Ludzie boją się i truchleją się nawet w kasie w sklepie jak ich kantują upomnieć się o swoje. U dentysty już 2 razy otrzymałem zwrot kosztów zabiegu i odszkodowanie za złe zrobienie kanałowego i wypełnienia. Idziesz do lekarz on tworzy opis - nie musi być wcześniejszy bo masz w karcie na starcie opis i na bazie niego jest to co następuje jak coś jest źle to z niczego źle to kto zrobił lekarz.

gremed
30-12-2019, 01:02
MC proste proste tylko większość ludzi jest przeświadczona że lekarz to boże i wszystko może. Ludzie boją się i truchleją się nawet w kasie w sklepie jak ich kantują upomnieć się o swoje. U dentysty już 2 razy otrzymałem zwrot kosztów zabiegu i odszkodowanie za złe zrobienie kanałowego i wypełnienia. Idziesz do lekarz on tworzy opis - nie musi być wcześniejszy bo masz w karcie na starcie opis i na bazie niego jest to co następuje jak coś jest źle to z niczego źle to kto zrobił lekarz.

A ja myślę, że oni Ci wypłacają te odszkodowania bo dostają drgawek na samą myśl, że będą musieli czytać kolejne Twoje pismo napisane w tak dziwnym języku :-)

jjj
30-12-2019, 01:08
Idziesz do lekarz on tworzy opis - nie musi być wcześniejszy bo masz w karcie na starcie opis i na bazie niego jest to co następuje jak coś jest źle to z niczego źle to kto zrobił lekarz.
Możesz to przetłumaczyć na polski ?
Naprawdę chciałbym zrozumieć co chciałeś napisać/powiedzieć ale, żaden translator nie daje rady z tym tekstem...

jurkarol
30-12-2019, 02:09
jjj z botem nie pogadasz :)