PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop CC & Wacom Bamboo

manfred
23-11-2019, 19:10
Photoshop CC & CS6
Posiadam wacom bamboo. Pod dolnym przyciskiem w rysiku w CS6 miałem przypisany "przesunięcie/ przewiń. W CS6 za pomocą klawisza Z i przycisku na rysiku mogłem szybko powiększyć i zmniejszyć rozmiar fotografii. Niestety w CC już tak nie mogę robić. Po wciśnięciu litery Z i przycisku w rysiku rysuje mi sie takie zaznaczenie i obraz powiększa się w dziwny nie kontrolowany sposób. Jak przywrócić funkcję z CS6 w CC ?

90s
23-11-2019, 22:04
W CC standardowe ustawienie klawisza Z to właśnie zoom.
Masz dwie opcje, przywróć fabryczne ustawienia klawiszy CC, ewentualnie sprawdź i przypisz interesującą cię opcje pod bamboo w opcjach konfiguracji tabletu.
Wszystkie informacje w PS znajdziesz w EDIT->Keyboards Shortcuts and Menu

manfred
23-11-2019, 22:40
Co dziwne zrobiłem to. Sprawdziłem takie same ustawienia mam w CC i w CS6 Ten sam symbol po wciśnięciu litery Z. Jednak w CS6 to działa a w cc powiększa mi poprzez rysowanie tego prostokąta . Te same ustawienia rysika w Wacom działają w starym CS6. No masakra nie wiem jak zrobić aby szybko powiększać i zmniejszać zdjęcie

2pompony
24-11-2019, 03:02
W preferencjach (Ctrl K jeśli nie zmieniłeś skrótu, lub Edit > Preferences > General) są chyba 4 preferencje zoomowania. Najprawdopodobniej tam masz inne stawienia dla obu wersji i chodzi pewnie o użycie scrolowania do zoomowania. Porównaj te preferencje i może dojdziesz do ładu.

manfred
24-11-2019, 07:45
Wszystkie odznaczylem nie działa. Wszystkie zaznaczyłem nie działa. Próbowałem po kolei i też lipa :-(