Zobacz pełną wersję : D750 paski na zdjeciach
Pierwsze fotki wyszły ok później z 10 takich. Po wyjęciu baterii na chwilę znowu ok.
Aparat mam od niedawna wcześniej nie robił takich cyrkow. 3384633847
Gdzieś widziałem podobny problem i zmiana karty SD zdaje się, że pomogła.
krzysztofz24
22-11-2019, 23:27
Tez obstawiam blad zapisu na karcie.
Zobacz czy zmiana karty pomoze.
Kojocisko
23-11-2019, 00:22
I zdjęcia kopiowane z korpusu, a nie z użyciem czytnika.
RAW i JPEG wyglądają tak samo. Raczej dwie karty nie powinny być uszkodzone. Wcześniej działały prawidłowo z D7200
Nie chcę być złym prorokiem, ale wygląda mi to na uszkodzoną matrycę:(
bomkallo
23-11-2019, 15:29
Nie chcę być złym prorokiem, ale wygląda mi to na uszkodzoną matrycę:(
Nu, jaki przelot aparatu? W liveview to samo? Ewentualnie cos z elektronika/plyta, w obu przypadkach nie wyglada dobrze.
Przebieg aparatu to 34tys klapnieć. Puszka u mnie dopiero trochę ponad tydzień więc nie wiem co myśleć.
Wczoraj wyszło z 10 takich zdjęć a dzisiaj już żadnego wszystkie ok.
Pytano jeszcze o to czy zdjęcia zgrywasz z karty przy pomocy czytnika kart, czy też kabelkiem z aparatu.
Czytnikiem kart. Na podglądzie widać te paski. Pomogło wyciągnięcie baterii i wczoraj i dziś jest ok.
Jeszcze co mnie dziwi w tym body to to że muszę ustawiać datę po każdym ładowaniu baterii.
bomkallo
23-11-2019, 15:50
No detali nie znam, ale na plycie glownej na bank jest bateria podtrzymujaca. Akurat w tym temacie na bank czeka cie np. studio5s, a czy ta bateria ma wplyw na krzaki? Predzej cala plyta glowna.
PS: sprawdzales, czy twoj numer seryjny widnieje na liscie trafiejnych modeli ?
Po sprawdzeniu niby łapie się na akcje serwisową.
Tylko ze nie wiem czy juz nie był wcześniej na tej akcji.
Zdaje się, że te po akcji serwisowej mają czarną wklejkę w gwincie statywu. Więc puszka dołem do góry i zerknij. ;)
Dlaczego po prostu nie zwrócisz tego aparatu?
Dlaczego po prostu nie zwrócisz tego aparatu?Kupiony na allegro od prywatnej osoby. Zrobiłem nim już ponad 1000zdjec. Z góry wiem jaka będzie odpowiedź.
Pod gwintem niby czysto.
Kupiony na allegro od prywatnej osoby. Zrobiłem nim już ponad 1000zdjec. Z góry wiem jaka będzie odpowiedź.
Pod gwintem niby czysto.
To ślij na serwis. Co będzie, to będzie.
To ślij na serwis. Co będzie, to będzie.No i tu kolejny zonk bo to nie polska dystrybucja.
No i tu kolejny zonk bo to nie polska dystrybucja.
Hm, aukcje serwisowe były globalne. Raczej nic się nie zmieniło. Zadzwoń, popytaj.
Jest jakaś data do kiedy to trzeba wysłać na tą akcję? Bo mam teraz eventy co tydzień a nie chciał bym zostać bez backupu.
Gorzej jeśli zostaniesz z paskami po eventach.
bomkallo
23-11-2019, 19:23
Z tego co pamietam, akcja byla na migawke, ale licho wie. Na eventy prosta sprawa, pozycz cos, a jak to byl backup, to robisz bez i tyle :)
Kupiony na allegro od prywatnej osoby. Zrobiłem nim już ponad 1000zdjec. Z góry wiem jaka będzie odpowiedź.
Pod gwintem niby czysto.
Nic nie szkodzi. Idź dwutorowo. Załóż spór na allegro. Załącz przykładowe fotki i żądaj zwrotu pieniędzy lub obniżenia ceny w związku z (ukrytą) wadą. Sam pisałeś, że minął dopiero ponad tydzień od zakupu. Można założyć, że sprzedający wiedział o tej wadzie, skoro raz się pojawia, a raz nie. Zobaczysz, co odpowie sprzedawca oraz jak zareaguje ochrona kupującego. Nic nie tracisz, a możesz jedynie zyskać. W międzyczasie rozglądaj się za serwisem i wyceną szkody.
Można założyć, że sprzedający wiedział o tej wadzie, skoro raz się pojawia, a raz nie. Zobaczysz, co odpowie sprzedawca oraz jak zareaguje ochrona kupującego. Nic nie tracisz, a możesz jedynie zyskać. W międzyczasie rozglądaj się za serwisem i wyceną szkody
Wydaje się to raczej założeniem "na siłę"
To tylko elektronika a biorąc pod uwagę to jak kurierzy traktuja elektronikę to wszystko jest możliwe