Zobacz pełną wersję : D610 prośba o poradę
Witam was. Otóż mam okazję kupić d610 za 400€ który jest jeszcze na gwarancji lecz ma już ponad 53tys. Kliknięć. Ile kliknięć wytrzymuje migawka w d610? Czy warto za te pieniądze kupić tą puszkę z tyloma kliknięciami? Lub za te same pieniądze d600 który posiada 8tys kliknięć.
Pozdrawiam.
Mój d 610 ma około 90 tys i żadnych problemów. Ile jeszcze wytrzyma się okaże...
Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka
ck_dezerter
20-11-2019, 15:46
Jak masz jeszcze gwarancję to bierz. Ja miałem / mam 2 szt 610 z takim przebiegiem i jak dotąd zero problemów.
pozdrowienia!
No i d610 kupiony. Nie kupiłem tego z dużym przebiegiem bo trafił się praktycznie nowy który ma 3500 wyzwoleń, cena 450€.
Pozdrawiam.
Żeby już nie zaśmiecać forum głupimi pytaniami zapytam tutaj. Otóż wraz z D610 dostałem gratis nowy pasek taki jak w linku:
https://www.skapiec.pl/site/cat/3409/comp/78330886
Kurcze jak go się montuje do aparatu?
Pod aparatem masz taką dziurkę z gwintem, zobacz czy się wkręca tam mocowanie na pasku.
Pod aparatem masz taką dziurkę z gwintem, zobacz czy się wkręca tam mocowanie na pasku.
Dzięki za pomoc,akurat tutaj pasuje wyśmienicie lecz pasek mocowany w ten sposób średnio mi się podoba a i jest też uciążliwe jeśli często korzysta się ze statywu.
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Otóż w nowo zakupionym d610 jest oprogramowacie C1.01 a z tego co zauważyłem na stronie Nikona najnowsze jakie można wgrać do puszki to C1.04. Czytałem w necie, że na nowszych oprogramowaniach puszka d610 ma problem ze szkłami Sigmy?. Posiadam dwie Sigmy art (35mm orqz 50mm) i zastanawiam się czy nie będzie z nimi problemów po aktualizacji softu?. Jak na nazie na starym sofcie C1.01 nie ma problemu z FF, BF. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
madebyzosiek
24-11-2019, 12:44
U mnie na najnowszym sofcie w każdym aparacie Sigmy Art działają jakby co ;)
U mnie na najnowszym sofcie w każdym aparacie Sigmy Art działają jakby co ;)
Tutaj nie chodzi o to czy działają czy też nie bo działać będą ale czy nie ma większych problemów z ff, bf?
madebyzosiek
24-11-2019, 13:02
Tutaj nie chodzi o to czy działają czy też nie bo działać będą ale czy nie ma większych problemów z ff, bf?Ja mam wszystko skalibrowane do wzorca, a Sigmy do aparatów, więc nigdy takich problemów nie miałem.
Można aktualizować Firmware z c. 01 od razu do c. 04 czy należy robić to stopniowo? Drugie pytanie czy w razie problemów z najnowszym firmware można powrócić do c. 01? Jeśli tak to w jaki sposób?
Witam was. Otóż mam okazję kupić d610 za 400€ który jest jeszcze na gwarancji lecz ma już ponad 53tys. Kliknięć. Ile kliknięć wytrzymuje migawka w d610? Czy warto za te pieniądze kupić tą puszkę z tyloma kliknięciami? Lub za te same pieniądze d600 który posiada 8tys kliknięć.
Co prawda już kupiłeś (i to ze znacznie mniejszym przebiegiem) ale informacyjnie napiszę, że u mnie padła przy ~120k.
Można aktualizować Firmware z c. 01 od razu do c. 04 czy należy robić to stopniowo? Drugie pytanie czy w razie problemów z najnowszym firmware można powrócić do c. 01? Jeśli tak to w jaki sposób?
Wgrywasz najnowszy, a jak chcesz wrócić do starego to go musisz mieć, a nie zawsze nikon ma na stronie archiwalne i trzeba sporo szukać.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam z Düsseldorf.