PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pochmurne wybrzeże

swiatlo
25-06-2007, 23:47
Zanudzam strasznie tymi zdjęciami. Ale mam ich sporo i chcę je sprawdzić które są dobre tylko dla mnie, a które mają szansę być dobre i dla innych.
Tak więc wytrzymajcie ze mną jeszcze z dwa dni. Oto następne:

http://img480.imageshack.us/img480/5674/2007jun23116a900tv9.jpg

najt
25-06-2007, 23:49
ja nic nie widze

Bartek-Kacper
25-06-2007, 23:53
Ciemność

Edit:
Już widać :).Chciałbym zobaczyć całą skałkę bo wersja prezentowana, dla mnie nie do przyjęcia.

swiatlo
25-06-2007, 23:54
ja nic nie widze

Może teraz?

swiatlo
26-06-2007, 00:18
Ciemność

Edit:
Już widać :).Chciałbym zobaczyć całą skałkę bo wersja prezentowana, dla mnie nie do przyjęcia.

Nie mogę pokazać całej skałki, bo to już byłoby zupełnie inne zdjęcie.
To zdjęcie właśnie polega na pokazaniu fragmentu skałki...

kobyll
26-06-2007, 00:28
Jak dla mnie to troche brakuje tej fotce jakiegoś mocnego akcentu. Brakuje mi takiego zęba w niej. Na pierwszym planie jakiejś fali rozbryzgującej się o ten brzeg, albo choćby tego zamyślonego wędkarza tylko bliżej i ostro. Takie moje zdanie ale to subiektywna opinia.

swiatlo
26-06-2007, 00:33
Jak dla mnie to troche brakuje tej fotce jakiegoś mocnego akcentu. Brakuje mi takiego zęba w niej. Na pierwszym planie jakiejś fali rozbryzgującej się o ten brzeg, albo choćby tego zamyślonego wędkarza tylko bliżej i ostro. Takie moje zdanie ale to subiektywna opinia.

Dzięki za opinię. Właśnie po to się pytam. Zrobiłem sporo zdjęć, więc pierwszy odsiew to ten które są ewidentnie do kosza, drugi odsiew to przeciętne, poten zostawiam tylko te które mi się najbardziej podobają, i w końcu następny odsiew to te które się innym nie podobają.
Tak więc do National Geographic to zdjęcie nie pójdze.. Hmm, dobrze wiedzieć... :)

kobyll
26-06-2007, 00:42
Za chwilke przejrze reszte twoich fotek jeżeli Ci zależy na mojej nie ukrywajmy jak narazie jeszcze laickiej opini :)

Mosquito
26-06-2007, 03:19
Zrobiłem sporo zdjęć, więc pierwszy odsiew to ten które są ewidentnie do kosza, drugi odsiew to przeciętne, poten zostawiam tylko te które mi się najbardziej podobają, i w końcu następny odsiew to te które się innym nie podobają.

to i tak nieźle , masz co odsiewać ;] ja z wypadu odsiewam prawie wszystkie zostają 1-2 które mogą się podobać (przeciętne) po czym je też odsiewam ;)

A zdjęcie tym razem na nie, brakuje klimatu, wyjątkowego momentu, podpisze się pod tym co napisał kobyll

Czekam na pozostałe :)

swiatlo
26-06-2007, 03:21
Czekam na pozostałe :)

Są obok.. :)

Co do odsiewu to ja często podobnie. Jest super jak jeden wypad daje 1-2 fotki nadające się na galerię.
Ansel Adams napisał że powinno być tak że dobry fotograf powinien robić 10 dobrych fotek na rok.
Oczywiście jego definicja "dobrego" jest inna jak moja, ale relatywizując jego wypowiedź, to muszę powiedzieć że chyba się wyrabiam... :)

david
26-06-2007, 09:37
Chyba przesunąłbym kadr lekko w lewo i poczekał aż odpłynie to coś na horyzoncie, odwraca uwagę od wędkarza.

jchyra
02-07-2007, 22:23
kompozycyjnie niebanalne
ale ja bym wymalował boję
boję się :-) , że to ona odciąga uwagę i psuje kompozycję