Zobacz pełną wersję : Tematyczne 107 - Dogrywka.
Cóż, kiedyś musiał być ten pierwszy raz. ;)
A więc:
1.(2)
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=33180&d=1573070873
2.(9)
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=33186&d=1573070974
Czas, 3 dni.
Podsumowanie po zakończonym głosowaniu.
spiritus
11-11-2019, 23:08
Przybyłem, zaglosowałem....i remis :D
https://media3.giphy.com/media/PrCKC4buWwpsQ/giphy.gif
https://media3.giphy.com/media/PrCKC4buWwpsQ/giphy.gif
Nie wal głową w stół, bo Ci lody spadną ....
Chyba przyklejone, bo ani drgną. :lol:
"Nie gryź pana, bo się spocisz" :D
Co prawda o belkę nie prosiłem, ale dzięki. :)
Przecieków nie ma sensu robić, ale... Walka na noże. Dosłownie. :D
Proszę. :)
Co tam mówi regulamin w razie remisu? Kolejna dogrywka? Rzut monetą? :) ;)
Dogrywka [ciach] w razie potrzeby powtarza się ją aż do wyłonienia zwycięzcy.
Cóż, to może potrwać. :D
Chwilowo. Jak ktoś da głos to będzie ktoś z przodu. Na pewno!
krzysztofz24
13-11-2019, 02:11
Mimo ze nie sledzilem tej "konkurencji"
To pozwole sobie oddac glos na 1.
Cos fenomenalnego. Zarowno kadr i obrobka w punkt. I super dobrany czas naswietlania z tymi "rozmazaniami tla", samochod ostry ale tez troszke rozedrgany aby dalo sie lepiej poczuc ped...
W mojej skromnej ocenie to jdno z najlepszych zdjec motoryzacyjnych, jakie widzialem.
P.s Mam nadzieje ze przelalem kielich swoja kropelka czyli glosem;-), na korzysc 1.
Choc 2 tez jest dobra.
tbogdanowicz
13-11-2019, 07:29
krzysztofz24, czy nie przyszło Ci do głowy, że swe zachwyty powinieneś wyrażać dopiero po zakończeniu głosowanie?
I żeby nie było wątpliwości - w tej edycji nic nie wstawiłem.
krzysztofz24
13-11-2019, 12:11
tbogdanowicz
Nie...a dlaczego?
Znaczy nigdy nie bralem udzialu w tej zabawie. Myslalem ze chodzi o to zeby zaglosowac i jak ktos chce, napisac cos od siebie.
Chodzi ci o to ze moja ocena/komentarz moze komus zasugerowac jak glosowac?
Jesli w regulaminie jest, ze tak nie mozna, lub po prostu taki jest niepisany zwyczaj.
To raportuj moj post i niech moderator go usunie. Znaczy niech moj glos sie liczy a post mozna usunac lub wyciac komentarz.
Powaznie, nie obraze sie jak zaraportujesz.
Nie chce jakos psuc zabawy, jesli tak jest.
tbogdanowicz
13-11-2019, 12:15
Nawet bym nie pomyślał o raportowaniu. Chodzi o to by nie sugerować komuś wyboru.
Więcej na PW.
krzysztofz24
13-11-2019, 12:35
Nawet bym nie pomyślał o raportowaniu. Chodzi o to by nie sugerować komuś wyboru.
Więcej na PW.
No to raportuj:-) lub moze napisz PW do opiekuna tej zabawy. Bo chyba zwykly
autoraport nie starczy (nie wiem...)
Ja sie nie obraze, nie chce psuc innym zabawy.
Jestem tu swiezakiem;-). A ty wiesz co i jak, do kogo napisac, kto tu zarzadza itp.
Zrob to:-).
E tam, i tak obaj autorzy są zwycięzcami już, nie ma co przesadzać w drugą stronę :)
Ja od siebie dodam, że jedna z tych prac mi jakoś tak strasznie nie podchodzi. Ale może po zakończonym głosowaniu wyleję pomyje :D
Idę siedzieć cicho pod miotłą, i ani mru-mru. Bo to się zemści. Pan Murphy nie śpi. ;)
tbogdanowicz
13-11-2019, 17:25
Ja od siebie dodam, że jedna z tych prac mi jakoś tak strasznie nie podchodzi. Ale może po zakończonym głosowaniu wyleję pomyje :D
Ja tez się zdziwiłem, że tak dużo osób na jedno z tych zdjęć zagłosowało, ale żeby aż tak jak Krecik się oburzać to nie.
- - - - kolejny post - - - - - -
Już wiem. Właśnie przyjąłem porcję środka uspokajającego podobną jak mam w avatarze :-).
Ja tez się zdziwiłem, że tak dużo osób na jedno z tych zdjęć zagłosowało, ale żeby aż tak jak Krecik się oburzać to nie.
- - - - kolejny post - - - - - -
Już wiem. Właśnie przyjąłem porcję środka uspokajającego podobną jak mam w avatarze :-).Daj trochę [emoji23]
tbogdanowicz
13-11-2019, 17:56
Daj trochę [emoji23]
Zapraszam.
Kiedy będziesz???
Sio mi stąd, bo mi wątek za propagowanie i reklamowanie alkoholu przed 23 zamkną. :lol:
tbogdanowicz
13-11-2019, 18:01
Sio mi stąd, bo mi wątek za propagowanie i reklamowanie alkoholu przed 23 zamkną. :lol:
To też wpadniesz się pocieszać.
No to co... zbiorowe piwko w grudniu ? :D
tbogdanowicz
13-11-2019, 18:49
No to co... zbiorowe piwko w grudniu ? :D
Ty to potrafisz namawiać :-).
Jest jakiś bezpośredni pociumg w wasze okolice?
tbogdanowicz
13-11-2019, 20:15
Jest jakiś bezpośredni pociumg w wasze okolice?
Obawiam się że tory Warszawa Lublin, są w remoncie i do wiosny raczej nie będzie. Koniec remontu miał być ponad rok temu, także pewnie już na wiosnę przywrócą ruch :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Pamiętam jak dziadek co roku jeździł na dwa tygodnie, przyjeżdżał z dwoma kankamii miodu, zbierał jabłka w sadzie i wysyłał je do Gdańska przed powrotem. Chyba w Rozwadowie wysiadał, ale raczej było z przesiadkami. Wstępnie popatrzyłem i się nic nie zmieniło przez lata.
Autem bym się nie pchał, chyba żebym zabrał ze 3/4 osoby ze sobą [emoji23]
tbogdanowicz
13-11-2019, 20:44
W Rozwadowie kończyła się trakcja elektryczna, na trasie z Lublina do Zamość i chyba Rzeszowa. Tam zmieniali lokomotywy z elektrycznych na spalinowe. Od lat nie jeżdżę pociągiem chyba, że szynobusem na podlubelskie lotnisko. Kiedyś pociągi jadące z Lublina na Roztocze, miały dołączone specjalne wagony dla wiozących rowery. Ciekawe czy jest tak nadal.
Autem bym się nie pchał, chyba żebym zabrał ze 3/4 osoby ze sobą [emoji23]
3/4 osoby? Będziesz ciął? :shock:
Nie boisz się, że sobie tapicerkę w aucie zafarbujesz? :D
Co do ciapungów:
1 kurs z przesiadką do Lublina;
4 do 3city. Z przesiadką, bo Pedolino w mojej mieścinie się nie zatrzymuje. :)
Obawiam się że tory Warszawa Lublin, są w remoncie i do wiosny raczej nie będzie. Koniec remontu miał być ponad rok temu, także pewnie już na wiosnę przywrócą ruch :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Aż takiej tragedii nie ma, ciapungi kursują cały czas , tylko objazdem chyba przez Parczew i Łuków. Normalna trasa przez Puławy ma być przywracana stopniowo od jutra.
Kilka lat remontów i od ciula kasy przyniosło wymierne skrócenie czasu podróży, o ok. 10-15 minut :) Teraz Warszawa-Lublin jedzie ok. 3,5 godziny. A obiecywali, że będzie 90 minut...
Nie licząc opóźnień, bo 30-40 minut to morma.
Dla porównania, trasa Uć-Wawa (ok. 130 km) przelatuje w 1 godz. 10 minut.
Lubelski dworzec dostał nową prestiżową nazwę Lublin Główny :), też w remoncie zresztą.
Ostatnimi czasy córa zaczęła się ciapungami przemieszczać, to coś ogarnąłem w temacie.
Na przykład, z Piły i chyba z Bydgoszczy jest bezpośredni do Lublina. A z Warszawy jest dużo.
tbogdanowicz
14-11-2019, 12:24
Aż takiej tragedii nie ma, ciapungi kursują cały czas , tylko objazdem chyba przez Parczew i Łuków.
Tam nie ma przesiadki?
Normalna trasa przez Puławy ma być przywracana stopniowo od jutra.
Kilka dni temu PKP to odwołało. Na chwilę obecną remonty wiaduktów na Janowskiej i Diamentowej przedłużono do 22 listopada. Co będzie dalej to się okaże. Nie jeżdżę PKP, ale codziennie przejeżdżam koło tych wiaduktów. Właściwie to próbuję przejechać, bo z 6 pasów na Krochmalnej są przejezdne 2, zaś Janowską całkiem zamknęli dla ruchu. Może i puszczą ruch ale roboty to tam jeszcze sporo.
Kilka lat remontów i od ciula kasy przyniosło wymierne skrócenie czasu podróży, o ok. 10-15 minut :) Teraz Warszawa-Lublin jedzie ok. 3,5 godziny. A obiecywali, że będzie 90 minut...
Czekam na te 90 minut to przestanę jeździć samochodem do Warszawy. Na razie samochodem jest szybciej i wygodniej, pomimo przebudowy S17.
Na przykład, z Piły i chyba z Bydgoszczy jest bezpośredni do Lublina. A z Warszawy jest dużo.
Tak, ale Crusiek jest z 3 miasta.
Tam nie ma przesiadki?
Nie ma.
Czekam na te 90 minut to przestanę jeździć samochodem do Warszawy. Na razie samochodem jest szybciej i wygodniej, pomimo przebudowy S17.
Prędzej skończą S17, wtedy masz 90 min. samochodem ;)
Tak, ale Crusiek jest z 3 miasta.
Do Wawy ma Pendolino :)
Ciekawostka: dogrywka już ma więcej głosujących, niż głosowanie miało przy zamknięciu.
Nie ma.
Prędzej skończą S17, wtedy masz 90 min. samochodem ;)
Do Wawy ma Pendolino :)
Tak, będę miał okazję niedługo w praktyce przetestować :)
Zainstalowali w Pendolino już WiFi czy dalej kicha? xD
Zainstalowali w Pendolino już WiFi czy dalej kicha? xD
Łee, WIFI jest w prawie każdym ciapungu. Na sześć, co córa jechała to w jednym nie było.
Oczywiście w tym z Lublina :)
Ponoć wypasione ciapungi są jakieś regionalne z Uci. Leci to 150 km/h, a a standard w 2-giej klasie jest lepszy niż w InterCity w pierwszej.
No i koszt, przejazd z Uci do Lublina płaci niecałe 30 PLN :) :) :)
Autem w jedną strone nawet na LPG to stówa na paliwo.
Kuzynka w tamtym roku grzała Pendolino relacji Rzeszów- 3city i mówiła, że fifirifi ni huhu. :D
39 głosujących. W podstawowym głosowaniu było 33. Interesujące.
Trudniej się głosuje jak jest bardo dużo prac i kilka głosów.
No tak. Przy 2 można nawet monetą rzucić...
41.
Jest nadzieja, że nie będzie dogrywki :)
Cicho! Murphy nie śpi. :lol:
Czo by tu zepsuć - zaśmiała się królewna [emoji23]
krzysztofz24
14-11-2019, 22:12
Co za napiecie, za minute wyniki:-);-).
I póki co nieparzysta liczba głosów...
Udało się, choć było wesoło.
Podsumowanie. (https://forum.nikoniarze.pl/threads/300555-Tematyczne-107-g%C5%82osowanko?p=4088162&viewfull=1#post4088162)
I mamy zwycięzcę, gratuluję.