PDA

Zobacz pełną wersję : [ Dziecko ] Dawid

kisielku
05-11-2019, 09:06
Wrzucam moje próby pod ocene.
1) Hmmm, jak to się obsługuje...?
33103

2) Ale co....
33104

wojtekd3
05-11-2019, 10:48
Ja się nie znam, ale czasem sobie myślę, że fotograf powinien podobne podejście do kadru jak malarz. I teraz pytanie do ciebie. Czy namalowałbyś dziecko z resztkami jedzenia na otwartej buzi i spodenkach? Czy namalowałbyś tylko kawałek talerza i kawałek "jedyneczki"?

kisielku
05-11-2019, 10:59
Ja się nie znam, ale czasem sobie myślę, że fotograf powinien podobne podejście do kadru jak malarz. I teraz pytanie do ciebie. Czy namalowałbyś dziecko z resztkami jedzenia na otwartej buzi i spodenkach? Czy namalowałbyś tylko kawałek talerza i kawałek "jedyneczki"?

Dzięki za uwagi, akurat resztki jedzenia były celowe, ot takie są dzieci, to nie miał być uładniony portret. Co do jedyneczki, to masz absolutna rację ale niestety wymuszone kadrowanie.

PM.M
05-11-2019, 11:42
Uładzony może nie, ale to zdjęcia prawie pozowane. Jako reportaż mogłoby być z okruchami, ale to reportażem nie jest. Tych okruszków nie nasypał tam do środka do aparatu? Ogólnie nie jest źle, ale mogło być lepiej. Dziwacznie kadrujesz, na pierwszym stopy się prawie nie zmieściły, na dwójce ta ucięta "1" od góry i ten talerzyk też ni z gruszki ni z pietruszki. Zastanawiam się, czy nie wyglądałoby lepiej w pionie.

kisielku
05-11-2019, 11:52
Aparat przeżył, chociaż to już tylko rekwizyt. Jeżeli chodzi o kadrowanie, to wiem, że dużo pracy przede mną, a niestety wąskie tło 1,35m i do tego 50mm w 5 metrowym pomieszczeniu bardzo utrudnia zadanie, że nie wspomnę braku możliwości powtórki przy dzieciach ( a przynajmniej tym). Ale cieszy fakt, że nie jest tragicznie.

kisielku
05-11-2019, 13:16
3) Hallowenowo
33112