Zobacz pełną wersję : Termometr turystyczny
Czy ktoś spotkał się z małym turystycznym termometrem. Termometr najlepiej rteciowy chciałbym przymocować do plecaka na piesze wędrówki. Może być elektroniczny ale z szerokim zakresem temperatury zwłaszcza na minus.
Ja miałem rtęciowy, bardzo mały. Przypinałem go do plecaka za pomocą miniaturowego karabinka. Odkąd mam zegarek "wszystko" mający termometr poszedł trochę w odstawkę... Tak szczerze, to średnio byłem z niego zadowolony, po kilku latach pokazywał 20°C niezależnie od pogody, chyba ciągłe bujanie i różne warunki atmosferyczne nie bardzo mu służyły.
Tomekk zegarek odpada bo podaje temp z ręki.
Już kupiłem na aliexpres pełno tam termometrów bez elektroniki.
Już kupiłem na aliexpres pełno tam termometrów bez elektroniki.
Rtęciowe też?
nikoniarz
27-10-2019, 15:24
Tomekk zegarek odpada bo podaje temp z ręki..
Latem, noszony na gołym nadgarstku oczywiście jak najbardziej przekłamuje temperaturę. Ale zimą, noszony na kurtce, jest zupełnie miarodajny.
manfred jaki kupiłeś ? Ja też kiedys chciałem, nawet w Decu ogladałem te z kompasem, ale liche to jakieś było....
Na AliExpress kupiłem do - 30 st C
A jak wskazania ? prawidłowe ?
Proszę bardzo
https://pl.aliexpress.com/item/33002771254.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.36355c0fqXK z3b
krzysztofz24
01-11-2019, 12:25
To musiales az z aliexpress kupowac, jak taki termometr to w kazdym sklepie z art. gosp. domowego jest:-).
Nie chce cie martwic ale takie "wskazowkowe" termometry bardzo czesto zyja wlasnym zyciem pod wzgledem wskazan.
Mz lepszy bylby taki "rteciowy" ze slupkiem plynu.
Zwykly, maly, akwarystyczny szkalny termometr.
I nosic go w jakims futerale/pudeleczku.
Proszę bardzo
O... były te same w auchan po 4zł jak były ostatnio te śmieci po 1,2,4zł itd, nawet to miałem w ręce bo się zastanawiałem czy wytrzyma w piekarniku 200 stopni ale zauważyłem że to jest max 50 :)
To musiales az z aliexpress kupowac, jak taki termometr to w kazdym sklepie z art. gosp. domowego jest:-).
Nie chce cie martwic ale takie "wskazowkowe" termometry bardzo czesto zyja wlasnym zyciem pod wzgledem wskazan.
Mz lepszy bylby taki "rteciowy" ze slupkiem plynu.
Zwykly, maly, akwarystyczny szkalny termometr.
I nosic go w jakims futerale/pudeleczku.
U mnie nie ma sklepów gospodarstwa domowego a wehikuła czasów nie mam :-)
Co do życia termometra to może i tak ale nie kosztuje majątek. A pudełeczek z termometrem nie zamierzam nosić bądź że poważny :-)
nikoniarz
01-11-2019, 15:43
wehikuła czasów nie mam :-)
Dokładnie... A często można przeczytać, że były, było, można było... :roll: Zresztą by zaoszczędzić 5 czy 10 zł nie warto cofać się w czasie :mrgreen:
Ja od pewnego czasu zamiast w ciemno robić zakupy u alichaina to zerkam co mam w pobliżu w sklepie, czasami się okazuje że nakupili u nas cały magazyn śmieci i przeceniają żeby coś kasy odzyskać.
Zakupy w chinach były fajne dawniej jak towar przychodził w 2-3 tygodnie, teraz taka sytuacja to rzadkość.
Generalnie termometr potrzebny na zimę i mróz tak więc do miesiąca napewno przyjdzie.
krzysztofz24
01-11-2019, 16:30
Co do życia termometra to może i tak ale nie kosztuje majątek. A pudełeczek z termometrem nie zamierzam nosić bądź że poważny :-)
To gdzie kupujesz takie cos jak zmywak do kuchni, kratke na wanne do lazienki czy stojak na noze do kuchni;-)?
Sklep z art przemyslowymi czy gospodarstwa domowego wlasnie.
Jak zwal tak zwal.
P.s
Sa jeszcze sklepy zoologiczne.
Jak maja rybki to maja i termometry:-).
To gdzie kupujesz takie cos jak zmywak do kuchni, kratke na wanne do lazienki czy stojak na noze do kuchni;-)?
Sklep z art przemyslowymi czy gospodarstwa domowego wlasnie.
Jak zwal tak zwal.
P.s
Sa jeszcze sklepy zoologiczne.
Jak maja rybki to maja i termometry:-).
Kupuję w normalnym sklepie markecie gdzie są takie podstawowe rzeczy. Nie wiem czemu o to pytasz z kosmosu jesteś? Każdy nawet najmniejszy sklep ma taki asortyment. Natomiast z termometrem małym plecakowym nie spotkałem się. Tia sklepy z rybkami ;-)
Krzysiek rozumiem chęc przekonania mnie do biegania po sklepach ale ja stary jestem i z lenistwa kupuje w jedynie słusznym dla mnie sklepie chińskim markecie.
krzysztofz24
01-11-2019, 16:59
Kupuję w normalnym sklepie markecie gdzie są takie podstawowe rzeczy(....)
To zamienmy slowo sklep na dzial art. gospodarstwa domowego...w markecie.
A w tych marketach to jeszcze czesto sklepy z rybkami sa:-).
A no i jestem z Melmaku i jem koty i kiedys gralem w takim serialu ALF, odpowiadajac na twoje pytanie;-).
Kupuj gdzie tam chcesz, kazdy robi jak mu wygodniej.
Taki nie pod pachę tylko temperatury to na aliexpres kpiłem a 22 zł z temp, kompasem. Jak sprawdzałem w domu to działa dobrze. W dziale turystycznym. One nie mają nazwy po prostu termometr i kompas 2w 1
Marcinxl
27-02-2020, 17:02
Interesuje się troszkę pogodą. Jakiś czas temu zakupiłem termometr co prawda nie turystyczny ale wg mnie jest ciekawy bo potrafi przesyłać przez wifi dane pogodowe do serwisów pogodowych typu wunderground itp. W kazdym momencie możemy podejrzec jaka mamy temperaturę przez i nternet. Jest to chyba jedna z tańszych stacji pogodowych oferująca taką możliwość. Recenzję opisałem na blogu https://czips.pl/eurochron-efws-260-wifi/ Zainteresowanych zapraszam do lektury.
To nie ma nic wspólnego z wątkiem w którym pisałem