PDA

Zobacz pełną wersję : _WPK1665E Portrait of a Man in His Barn

wpkx
23-10-2019, 16:38
8 znaków:

32544 (https://wpkx.pl/_WPK1665E%20Portrait%20of%20a%20Man%20in%20His%20B arn.jpg)

sosnowy
01-11-2019, 12:12
Przyjemne zdjęcie. Ale przeszkadza mi nieostra lewa połowa twarzy modela (w tym oko). Prawa strona twarzy jest i tak bardzo jasna ("prześwietlona"), więc być może nieostrość po tej właśnie stronie byłaby nieco lepsza - nie wiem... (ale nieostre bliższe nam oko mogłoby drażnić jeszcze bardziej; idealnie - jak dla mnie - to fajnie by było nieco mieć obydwoje oczu ostre). Może też obciąć trochę prawej strony (te belki, co w miniaturze wyglądają jak kaloryfer), nawet zmieniając proporcje zdjęcia? A jeśli obciąć, to można nawet uznać, że ten fantazyjny kolorowy bokeh bardziej na prawo od środka fotografii jest może i fajny, ale jednak odciąga uwagę od modela, który jest przedmiotem tego studium? A może i nie - bo przecież wszystko w zależności od tego, co Autor miał na myśli.

EDIT: Nie, po ponowny spojrzeniu obcinanie jest chyba bez sensu. Jak dla mnie, to kompozycja broni to zdjęcie. Samo "studium głowy modela" by się nie broniło.

an
01-11-2019, 14:57
Wręcz godne wrzucenia na maxmodels.

rwpb
01-11-2019, 17:54
Jak na takim małym zdjęciu można zobaczyć nieostrą lewą połowę twarzy modela?

matbe
01-11-2019, 18:06
Jak na takim małym zdjęciu można zobaczyć nieostrą lewą połowę twarzy modela?Współczuję wady wzroku, takie rzeczy widać nawet na telefonie..

rwpb
01-11-2019, 21:36
Sorki, miałem na myśli lewą stronę zdjęcia, a nie modela.
Ale może Autor wstawiając takie małe zdjęcie chciał właśnie zamaskować te nieostrości?
U mnie to widać tak, więc trudno cokolwiek ocenić:
32946

lukiii
01-11-2019, 21:38
Przecież można kliknąć zdjęcie i zobaczyć większy rozmiar 8)

rwpb
01-11-2019, 21:45
Klikając na zdjęcie otwiera się jakaś prywatna strona i zapewne w ten sposób Autor zwiększa sobie licznik odwiedzin. Przepraszam jeszcze raz. Myślałem, że jest to forum fotograficzne, a nie zbiór linków do innych stron.

J1
01-11-2019, 21:58
Klikając na zdjęcie otwiera się jakaś prywatna strona i zapewne w ten sposób Autor zwiększa sobie licznik odwiedzin. Przepraszam jeszcze raz. Myślałem, że jest to forum fotograficzne, a nie zbiór linków do innych stron.

Ale nikczemny musi byc ten autor aby pod pozorem pokazywania zdjec... nabijac licznik wlasnej strony ;-) Cale szczescie ze ja uzywam hostingu forumowego. Gdybym ladowal zdjecia z flickr... nabijalbym im licznik ;-)

matbe
01-11-2019, 22:01
Klikając na zdjęcie otwiera się jakaś prywatna strona i zapewne w ten sposób Autor zwiększa sobie licznik odwiedzin. Przepraszam jeszcze raz. Myślałem, że jest to forum fotograficzne, a nie zbiór linków do innych stron.Cholera, rozkmniniłeś system! :ehehe:

Teu
01-11-2019, 22:21
Super
2/10

wpkx
01-11-2019, 22:35
Przyjemne zdjęcie. Ale przeszkadza mi nieostra lewa połowa twarzy modela (w tym oko). Prawa strona twarzy jest i tak bardzo jasna ("prześwietlona"), więc być może nieostrość po tej właśnie stronie byłaby nieco lepsza - nie wiem... (ale nieostre bliższe nam oko mogłoby drażnić jeszcze bardziej; idealnie - jak dla mnie - to fajnie by było nieco mieć obydwoje oczu ostre). Może też obciąć trochę prawej strony (te belki, co w miniaturze wyglądają jak kaloryfer), nawet zmieniając proporcje zdjęcia? A jeśli obciąć, to można nawet uznać, że ten fantazyjny kolorowy bokeh bardziej na prawo od środka fotografii jest może i fajny, ale jednak odciąga uwagę od modela, który jest przedmiotem tego studium? A może i nie - bo przecież wszystko w zależności od tego, co Autor miał na myśli.

EDIT: Nie, po ponowny spojrzeniu obcinanie jest chyba bez sensu. Jak dla mnie, to kompozycja broni to zdjęcie. Samo "studium głowy modela" by się nie broniło.

Bardzo dziękuję za tak obszerną... analizę?
Co autor chciał powiedzieć? Ano sam nie wie. Jak zwykle zresztą. Na pewno lubi pewien rodzaj "bałaganu w kadrze" - ale taki, którego nie da się zdefiniować.
A może po prostu chciał się pokazać w krzywym zwierciadle? ;)
Naprawdę dziękuję, całkiem na poważnie.

Ale reszta komentarzy, łącznie z ostatnim... Panowie, również dziękuję - kilka razy oplułem monitor. Wymyślcie coś jeszcze, w końcu dziś zbiorowe imieniny. :D

PS W kwestii formalnej "kaloryfer" to fragment drabiny - trzeba być merytorycznym, bo to wszak forum sprzętowe.

Myszowor
01-11-2019, 22:48
Wydaje mi się że obiektyw którym robiłeś ten portret zaliczył upadek, lub ma uszkodzoną/przestawioną co najmniej 1 soczewkę.

Owain
01-11-2019, 23:00
Wydaje mi się że obiektyw którym robiłeś ten portret zaliczył upadek, lub ma uszkodzoną/przestawioną co najmniej 1 soczewkę.

Jakbyś gościu umiał czytać ze zrozumieniem, to być wiedział, że zdjęcie robione w specyficznym lustrze. Więc "mądrości" na temat obiektywu jakby nie na miejscu.

J1
01-11-2019, 23:13
...
A może po prostu chciał się pokazać w krzywym zwierciadle? ;)
...

Nalezy potraktowac to krzywe zwierciadlo... doslownie ;-) I zagadka rozwiazana.

sosnowy
01-11-2019, 23:59
Bardzo dziękuję za tak obszerną... analizę? [...] Naprawdę dziękuję, całkiem na poważnie.

Nie rozumiem, dlaczego miałbym zakładać, że dziękujesz mi na "niepoważnie"? :) Poświęciłem Ci nieco czasu, więc to oczywiste, że kulturalnie dziękujesz. Zgoda, społeczeństwo nam chamieje (co widać po niektórych komentarzach w tym wątku), ale to chyba nie powód, bym z góry zakładał brak elementarnej kultury z Twojej strony, prawda? :)

W kwestii formalnej "kaloryfer" to fragment drabiny - trzeba być merytorycznym, bo to wszak forum sprzętowe.

O, jeśli tak, to bardzo przepraszam drabinę!

Jakbyś gościu umiał czytać ze zrozumieniem, to być wiedział,

O, jak widać kultury coraz więcej w tym wątku. Więc się pożegnam.

Teu
02-11-2019, 10:31
Naprawdę nie czaje dorabiania historii do kiepskich zdjęć. Słabe zdjęcie, nie wiadomo z jak bardzo rozdmuchanym opisem będzie słabym zdjęciem.

Redundancja

rwpb
02-11-2019, 13:55
Ja przepraszam Autora za mój wpis, więcej nie dam powodu aby musiał opluwać monitor czytając to, co napisałem. Obiecuję, że więcej nie zajrzę do Jego wątków, więcej to się nie powtórzy. Życzę powodzenia przy takim wychowaniu.

cz4rnuch
02-11-2019, 14:17
Fanklub wupsika się kurczy. A przez to i ruch na wupsikowym serwerze :(

J1
02-11-2019, 14:40
Fanklub wupsika się kurczy. A przez to i ruch na wupsikowym serwerze :(

No i kto teraz bedzie licznik nabijal ;-) Moze jakis samonabijacz ;-)

an
02-11-2019, 14:40
Relacja online jak zwykle trwa :-)

wpk
Post 02 lis 2019, 13:35
Bo znów parsknąłem, czytając wpisy w moim wątku na N. - oni są zbyt zabawni! :(
...

wpkx
02-11-2019, 14:42
No bo wiecie, to prywatny serwer, nie państwowy jak tutejszy, a prywatę należy tępić z całą stanowczością.
Mimo tego jednak wypada mi złożyć podziękowania za spełnienie mojej wczorajszej prośby.

J1
02-11-2019, 14:44
No bo wiecie, to prywatny serwer, nie państwowy jak tutejszy, a prywatę należy tępić z całą stanowczością.
Mimo tego jednak wypada mi złożyć podziękowania za spełnienie mojej wczorajszej prośby.

Kiedys byla jakas afera wyborcza... serwery w Moskiwie ;-)

Owain
02-11-2019, 15:20
Wpisując się w krainę łagodności, chciałem uprzejmie przeprosić Kolegę Myszowora za werbalny atak dotyczący zrozumienia tekstu. Pace and love :D

Myszowor
02-11-2019, 15:28
Przeprosiny przyjęte, eot.