Zobacz pełną wersję : Plecak turystyczny z miejscem na aparat
Cześć
Do spacerów/wycieczek fotograficznych używam Lowepro Flipside 400 aw, jestem mega zadowolony.
Mieścił D800, N70-200, T15-30, N50 dodatkowo jakieś drobiazgi.
Aktualnie mocno odchudzam zestaw, docelowo będzie Z6 + N24-70.
Chciałbym zamienić plecak na coś w stylu Manfrotto HIKER 30L OFF ROAD, dwie komory z czego jedna - mniejsza zmieści sprzęt.
Może ktoś z was posiada podobny plecak i coś będzie w stanie doradzić z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam Mirek
cybulski
09-10-2019, 10:17
Też odchudziłem mocno zestaw wycieczkowo-rowerowy. Ja wybrałem flipside 200, kupiłem używany po sprzedaży thule aspecta.
Posiadam Genesisa i jak na razie sprawdza sie bardzo dobrze, do komory wchodzi u mnie D7100 + Sigma 18-50 i Nikkor 70-300, jeden obiektyw zawsze zapiety, zostaje wolna cala gorna komora, na inne szpargaly.
Używam wspomnianego przez Ciebie Manfrotto i jestem bardzo zadowolony. Przede wszystkim odpowiada mi system noszenia, który jest bardzo konfigurowalny - można z łatwością dostosować wszelkie ustawienia pod siebie. Cenię sobie też "oddychające" plecy. Między mną a plecakiem jest siatka w odległości kilku cm od ściany plecaka - super sprawa dla mnie. Plecak ma kilka pojemnych kieszeni, uchwyt na statyw i inne na graty. Są dwie komory, które można połączyć w jedną. Wyściółka komory na sprzęt jest wyjmowalna i też nieźle konfigurowalna za pomocą przegródek przyczepianych na rzepy. Do komory ze sprzętem można się dostać bez zdejmowania plecaka - wystarczy przekręcić na jednym ramieniu. Jest też pokrowiec przeciwdeszczowy. Nie wiem czy coś jeszcze Cię interesuje, jakby co to daj znać.
tomek293
22-01-2020, 14:14
mam na sprzedaż lowepro sport 200 aw - 230zł +KW oraz flipside 300 -200zł+KW
George1961
22-01-2020, 16:55
też mam Manfrotto i jak dla mnie - wykonanie pierwsza klasa. Plecak jest pojemny, dobrze dopasowujący się. Spokojnie pomieściłem sprzęt, ciuchy i jedzenie. Uważam, że warto go kupić - jest wart kazdej zlotówki.