PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki kurs językowy - nauka hiszpańskiego...

d90
01-10-2019, 13:40
Jak w tytule.

Musi być w pełni ogarnięty w wersji na telefon, do słuchania. Mam bowiem sporo czasu w ciągu dnia, więc teges :)

Pytanie:

Polecane i dobre kursy. Oczywiście tanie :)
Ważne, żeby można było słuchać całości, pomijając niemalże czytanie. Nie oznacza to bynajmniej że z książki korzystać nie potrafię, ale czasu nie mam. Mam czas na słuchawki, a książka spada na drugi plan.

Czy ktoś poleci coś sprawdzonego, co działa ?
W necie jest ogromna ilość pozycji, ale kupować bez zaufanej opinii nie chcę :)

Dzięki.

cz4rnuch
01-10-2019, 15:09
Zdefiniuj "tanie", bo dla każdego może to oznaczać coś innego, czy już coś umiesz oraz czy zależy Ci tylko na umiejętności mówienia, rozumienia co do Ciebie mówią?

d90
01-10-2019, 17:20
Tani to tani. Jak nazwa wskazuje.

Pytanie było o polecane, dobre i tanie kursy...

Hiszpańskiego nie znam zupełnie.
Więc oczywiście od zera.

Cel - nauczyć się gadać i rozumieć.
Jak kiedyś chęć przyjdzie, dodam do tego znajomość płynnego pisania. Ale na teraz tylko komunikacja :)

Cel - swobodnie pogadać.

janu3
01-10-2019, 17:55
Cel szczytny i osiągalny, ale raczej nie tą metodą. Bez czytania nic z tego nie będzie. :( Zasada jest taka, czytamy, słuchamy, słuchamy, potem, czytamy, słuchamy, powtarzamy, słuchamy i tak codziennie po 20 do 30 minut. Kursu zatem nie polecę. Na początek proponuję książkę z płytą w wersji dla początkujących.

d90
02-10-2019, 07:35
Znam osobiście przykłady, gdzie ludziska posiedli zdolność komunikacji tylko słuchając.
Sam jestem przykładem, że bez książki można :)

Książka potrzebna gdy chcemy więcej, to znaczy czytać u pisać w miarę możliwości normalnie.

Ps.
Czekam na sugestie, a tym czasem sam się rozglądam.

d90
04-10-2019, 11:57
Rozglądanie idzie mi słabo, bo nie ma czasu.
Cały czas coś i teges.

Więc jeśli ktoś sprawdzał jakaś ofertę, coś wie - proszę o informację. Sprawdzę i zdecyduję.

Ja prosty chłopak jestem, na wsi wychowany i ja wsi mieszkam. Prosty i normalny system nauczania - skutecznie i tanio (to już każdy ocenić musi osobiście) - to chętnie wydam kaskę i zainwestuje w język.

Ps.
Acha, wiadomo że najlepiej iść do księgarni językowej i pytać. Jednak muszę na to dzień cały poświęcić, a właśnie czasu nie mam za dużo...

Dzięki

Merde
04-10-2019, 16:05
d90: Kursu żadnego ci nie polecę, bo nie znam. Ale włącz do nauki DuoLingo (jest appka na androida, ale ja wolę ze względów praktycznych /klawiatura/ komputer).
Mój starszy syn (10 lat) mnie za to nienawidzi :mrgreen:, ale zrobił niesamowite postępy w angielskim.

d90
04-11-2019, 10:03
Całość musi być do słuchania. Wykluczam pstrykanie po fonie w trakcie nauki. Może być oczywiście jako dodatek, mając wolną rękę poklikać z chęcią mogę.
Ale ...

No cóż. W tygodniu w stolicy będę. Do empik pójdę i popytam.