Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kapsel zrobił Hande Hoch - i zasnął...
Witam -
przedstawiam Wam Kapsla, mojego podopiecznego przez ostatni tydzień. Niech Was nie zmyli jego wygląd, Kapsel jest gryzoniem. Gryzie wszystko, mnie nie wyłączając. Uważa, że świetnym pomysłem jest rozpoczynać zabawy w łóżku troszkę przed czwartą rano; nie zdołałem go przekonać do zmiany zdania... Miałem go tylko tydzień, a już pokochałem go jak syna; w mojej rodzinie zawsze były koty, ale ten młodzian jest chyba najbardziej uroczym typem.
Pierwsze zdjęcie było robione przez żółtawe zasłony, stąd ciepłe i nieco zabarwione pomarańczowym kolory. Zanim zdołałem poprawić WB w aparacie, Kapsel już leżał inaczej i gonił kogoś we śnie. Na dwójce kolory są naturalne.
1. Kapsel się poddał chyba.
http://img263.imageshack.us/img263/1367/kapselhandehochmg8.jpg
2. Dziwi się, czemu w szkiełku coś się rusza...
http://img247.imageshack.us/img247/2045/kapselsiedziwiua1.jpg
Poplułem monitor jak zobaczyłem jedynkę, fajna poza :D
kapitalne! Kapsel to okaz zdrowia skoro śpi z łapkami w górze :)
Fotozwierz
25-06-2007, 14:11
Fajne...jedynka w szczególności!
Bombel, jak to było... aaa "za mało dramatyczne niebo" ;)
a jedynka faktycznie świetna poza :), dwójka już klasyczny kot na fotelu/ kanapie
kapitalne! Kapsel to okaz zdrowia skoro śpi z łapkami w górze :)
Zapewniam, że tak. Był już na przeglądzie generalnym i został dopuszczony do ruchu. :) Panią doktor też ugryzł, ale pieszczotliwie.
dwójka już klasyczny kot na fotelu/ kanapie
Tak, tego słowa mi brakowało: to chyba rzeczywiście klasyczny portret kota.
Dziękuję za uwagi.
Kapsel wyglada identycznie jak kiedyś mój Dominik.
Mój też tak spał jak "upolował" wyjęte z zamrażarki i
zostawione nieopatrznie na wierzchu ok. 1 kg. cielęciny :-?.
Trzy dni tak spał i trawił :-D.
Zdjęcia super. Model wprost fenomenalny. Masz może jeszcze jakieś foty Kapsla ?
A dziękuję. Mam tylko takie (z nielicznych chwil, kiedy Kapsel zastygał w bezruchu na dłużej niż ćwierć sekundy). Ciężko zrobić zdjęcie ruchliwego kota bez autofocusa.
1. Portret poważny (Kapsel był poważny 1,25 sekundy)
http://img185.imageshack.us/img185/1369/kapselpowaznyjp3.jpg
2. Niewiniątko (zaraz potem zaczął zygać łapką i musiałem się bawić, bo i tak by nie dał spokoju)
http://img504.imageshack.us/img504/5011/kapselniewiniatkouz4.jpg
3. Oko mordercy w szafie :)
http://img504.imageshack.us/img504/3741/kapselokomordrecylr4.jpg
2. z serii normalnie jak Shrek 2 i kot w butach :D, tylko kapelusza brak :)
Kapsel coś pił pewnie jakieś mleko po fermentacji aż kołami do góry się wyłożył ?
Super kicia :) z tego wszystkiego zapomiałem dodać że 1 bardzo mi sie podoba ...
To w szafie jest przepiekne!
Siedziales tam z nim?! :-D
To w szafie jest przepiekne!
Siedziales tam z nim?! :-D
A jak inaczej miałbym zrobić to zdjęcie? :)
Choć tak po prawdzie szafa to kawał zwykłej podłogi obudowany przesuwanymi drzwiami, gdzie można spokojnie wejść do środka na piechotę (gdyby nie przeszkadzały wiszące szmaty)... Część z tej szafy to półki z czapkami, rękawiczkami i podobnymi utensyliami - i on tam siedział, a ja obok na podłodze, z boczku. Kapsel czaił się zza na pół zasuniętych drzwi szafy na moją żonę, która łaziła po sypialni vis a vis i pokazywała się w świetle drzwi do pokoju od czasu do czasu...
Torreto-t1
28-06-2007, 23:03
Powiem Ci że masz niezwykle wdzięcznego modela, sam chciałbym takiego, kicici!!!
AAA świetne fotki szczególnie ze śpiącym Kapslem (1)
1 - :shock::mrgreen:
w kategorii zwierzak oswojony nie można dać 10 jurgenów
ale 10 bombli na 10 możliwych jak najbardziej
Gawronnek
03-07-2007, 11:00
wszystko co małe jest piękne, ale zdjęcia tez bardzo się podobają nie tylko model ;)
Witam,
Ja tu może strasznie spóźniony post daje, ale naprawde świetne zdjęcia kotków, zarówno kadry, technika jak i ujęcie chwili. Jedne z lepszych zdjęć kotecków;) jakie widziałem, gratuluje.
Pozdrawiam,
AMI
ja mam tylko żal do Ciebie, że przemiłego kotka (może i jest nicponiem) nazwałeś mordercą :) :) :)
GrzegorzPPP
01-08-2007, 19:40
o kuuuuuurdeeee ale jedyynka :mrgreen: mało z fotela nie spadłem
Drodzy Koledzy - co tu dużo gadać - jest mi miło, że zdjęcia w ogóle komuś 'podchodzą'. Dziękuję za ciepłe słowa!
PS - do wld
Jasne, że to mały i uroczy nicpoń, ale jak się tak czai na ruszający palec spod kołdry - to ma wzrok mordercy. :mrgreen: A jak jest 4 rano, to ja wtedy też mam podobny!
Dla mnie jest kilka najbardziej ulubionych tematów w których nigdy za dużo zdjęć: dzieci, koty i przestrzeń.
Kapsel już jest moim ulubionym kotem, zaraz po moim własnym Feliksie:
http://www.pbase.com/pulkownik_swiatlo/image/58891637/large
Bardzo fajne zdjęcie. Mi do gustu najbardziej przypadła 1nka.
bombel - a 1neczka i 2czka to jakim szkiełkiem?
Wiedziałem, że prędzej czy później padnie to kłopotliwe pytanie. Jakim szkiełkiem? Pokładowym.
A konkretnie pokładowym obiektywem Coolpixa. :oops:
Sebastiann
02-08-2007, 23:11
Bombel - zdjecia pierwsza klasa:D
A konkretnie pokładowym obiektywem Coolpixa. :oops:
I kolejny raz potwierdza się, że to nie aparat robi zdjęcie ;). Jeszcze raz gratulacje!
Pozdrawiam,
AMI
O rrrany, dzięki chłopaki za słowa otuchy, bo wiecie - czasem mam wrażenie, że pokazywanie tutaj zdjęć z czego innego niż lusto jest traktowane jak faux-pas, czyli pierdzenie w towarzystwie. Dlatego dokąd mogłem, to siedziałem cicho - no ale pytanie w końcu padło, a ściemniać nie warto...
O rrrany, dzięki chłopaki za słowa otuchy, bo wiecie - czasem mam wrażenie, że pokazywanie tutaj zdjęć z czego innego niż lusto jest traktowane jak faux-pas, czyli pierdzenie w towarzystwie. Dlatego dokąd mogłem, to siedziałem cicho - no ale pytanie w końcu padło, a ściemniać nie warto...
Dobrze, ze to chociaż był nikon bo inaczej tego bąka by ci nikt nie wybaczył ;]
A poza żartami to chyba przesadzasz. Ludzie piękne makro robią kompaktami i nikt się nie czepia...
Całe szczęście, że zauważyłeś konwencję żartu. :)
Choć jeszcze rok temu powiedziałbym, że jeśli przesadzam, to tylko troszeczkę. Ale na szczęście czasy się zmieniają (a i mój D80 już nadchodzi).
Hande-hoch najlepsiejsze ze wszystkich!
PS aż się dziwię, że nikt Ci tego kocyka (robiącego za tło;) nie wypomniał;)
Pozdr
Bombel a czym robiłeś zdjęcie mikro, które zdobi Twój avatar? :) :) :)
Też jestem zdania, że sprzęt to połowa sukcesu. A tak w ogóle to pozdrów Kapsla i przekaż mu jaką to popularność ma na forum ;)
super to pierwsze zdjęcie niewiedziąłam ze kot może taką poza przyjąć:)
Ale na szczęście czasy się zmieniają (a i mój D80 już nadchodzi).
Myślę, że całe forum z nadzieją wypatrywać będzie Twoich fotek z nowego aparatu.....
Ja w każdym razie czekam.
Edit: i chyba mam rację, że czekam:)))
autograf
13-12-2008, 17:42
Fajne! Bardzo fajne! :)
Nie wiem jak to się stało, że nie widziałem tego wcześniej :)
borregaard
13-12-2008, 20:06
Fajne! Bardzo fajne! :)
Nie wiem jak to się stało, że nie widziałem tego wcześniej :)
A gdzie byłeś..?
Kicia "kołami do góry"..the best...:-D
pzdr
Andrzej
Ciekawe jak ten kotek teraz wyglada :) Bombel pokażesz coś jeszcze?
Fajne zdjęcie, uroczy pluszak :)
irek6311
13-12-2008, 20:13
1 fotka Extra :D
Ciekawe jak ten kotek teraz wyglada :) Bombel pokażesz coś jeszcze?
Fajne zdjęcie, uroczy pluszak :)
Teraz to tygrys! :) Niestety wyprowadził się ze swoim państwem na wieś, gdzie ma bardzo dobrze, tyko dojechać do nich strasznie ciężko... Ale jak coś będę miał, to pokażę oczywiście.
Nikonozaur
13-12-2008, 22:57
Cholera! Ja nawet kocurka nie mam, co dopiero takie foty! Pozwól, że rzucę cytatem z filmu "Rocky IV" - absolutnyj cziempion mira!
robson38
13-12-2008, 23:48
fajny ten kapsel, też kiedyś miałem kota.dobrze pozuje
Marta Baranowska
14-12-2008, 00:32
jedynka wymiotła po prostu wszystko :D idealne zdjecie po prostu xD
DonMaliniacco
14-12-2008, 01:02
ZA JE BIS TE! :) Super :)
no fakt, mnie też się jedyneczka podoba, super zapozował kociak :)