Zobacz pełną wersję : [ Ślubne ] Pierwszy reportaż wykonany Nikonami Z6
Radek Radziszewski
11-09-2019, 12:30
Witajcie,
Zapraszam do zdjęć wszystkie zostały wykonane przy użyciu: 2x Nikon Z6 oraz Nikkor28mm i Nikkor z 50mm.
Całość dostępne tutaj -> Wesele w górach (http://www.radziszewski.eu/wesele-zloty-gron-istebna/)
Poniżej kilka wybranych zdjęć. Błyskane tylko na sali przy tańcu 4xYN560IV
1. 30557
2. 30558
3. 30559
4. 30560
5. 30561
6. 30562
7. 30563
8. 30564
9. 30565
10. 30566
11. 30567
12. 30568
Bardzo przyjemne kadry!
Bardzo fajne kolory w kościele!
Coś Ty człowieku zrobił z tymi puszkami ;-) To nie kolory to nie Radek gdzie moim marzeniem było jechać do niego na warsztaty :-)
Jednak zmieniam zdanie kolory bardzo mi się podobają. Ale pal licho kolory jest pod wrażenie że cały reportaż nie liczą zbiorówek wykonałeś jak to u Ciebie bywa 28 i 50 Szacun kolego i to pozwoli mi sprzedać resztę obiektywów i kupić sobie ultra lekki sprzęt do turystyki :-)
Radek Radziszewski
19-09-2019, 17:52
Z6 to wreszcie godny następca D700. Kolory af - bajka kupiłem jeden po dwóch dniach drugi.
ps: jedno d700 trzymam na czarna godzinę ;)
Nikodemo
21-09-2019, 22:40
Wrzuć PSD z obróbki. Ciekaw jestem jak to obrabiasz, bo fajne:D
Marzenie ściętej głowy. :-)
sokolnik
09-12-2019, 17:54
Z6 to wreszcie godny następca D700. Kolory af - bajka kupiłem jeden po dwóch dniach drugi.
ps: jedno d700 trzymam na czarna godzinę ;)
masz porównanie do D750 lub D850? Chodzi mi o AF w trudnych warunkach, wesele/taniec, klub/dyskoteka...?
Radek Radziszewski
12-12-2019, 18:49
masz porównanie do D750 lub D850? Chodzi mi o AF w trudnych warunkach, wesele/taniec, klub/dyskoteka...?
Mam do D750, D700 i D4
Więc tak do D700 to przepaść można powiedzieć że przy Z6 D700 AF-S nie ma.
Do D750 i D4 bo mam wrażenie że tam af-s taki sam - hmm tu już bym był ostrożny... napiszę tak MZ nie jest gorszy ale czy lepszy... oczywiście musisz wył podgląd ekspozycji bo inaczej AF będzie w Z6 słaby po wył. podglądu jest podobny raz lepszy raz gorszy ale w zupełnych ciemnościach typu klub nie robiłem - z uwagi na lesery nawet bym nie próbował ;)
sokolnik
12-12-2019, 19:43
Mam do D750, D700 i D4
Więc tak do D700 to przepaść można powiedzieć że przy Z6 D700 AF-S nie ma.
Do D750 i D4 bo mam wrażenie że tam af-s taki sam - hmm tu już bym był ostrożny... napiszę tak MZ nie jest gorszy ale czy lepszy... oczywiście musisz wył podgląd ekspozycji bo inaczej AF będzie w Z6 słaby po wył. podglądu jest podobny raz lepszy raz gorszy ale w zupełnych ciemnościach typu klub nie robiłem - z uwagi na lesery nawet bym nie próbował ;)Ja robie w klubach w Trójmieście i Olsztynie robiłem, robię... I zero problemów z laserami :D później wrzucę foteczke [emoji38]
Wysłane z mojego Hułałeja
Radek Radziszewski
13-12-2019, 20:57
Ja robie w klubach w Trójmieście i Olsztynie robiłem, robię... I zero problemów z laserami :D później wrzucę foteczke [emoji38]
nie obawiasz się o uszkodzenie matrycy przez laser - na grupach FB już parę osób widziałem co uszkodzili w A7III i Z6
sokolnik
13-12-2019, 21:41
nie obawiasz się o uszkodzenie matrycy przez laser - na grupach FB już parę osób widziałem co uszkodzili w A7III i Z6
Zrobiłem sporo zdjęć podczas koncertów/występów w klubach, dyskotekach czy jak tam zwał takie imprezy :) lasery się zdarzały ale mało, różne warunki oświetleniowe, bez lampy nie podchodź generalnie bo ciemnica...
ale chciałem Ci pokazać jakie robiłem fotki gdy przy chodził taki typek z rękawiczkami z laserami na palcach... czasami przychodził, był parę razy... najlepsze efekty wychodziły po przeciwnej stronie :D
Czy się bałem że matrycę zepsuję? Bałem się owszem... ale bez tego nie miałbym Ciekawych zdjęć, nie miałbym ciekawych zdjęć/ujęć, właściciel by się nie jarał zdjęciami, nie zlecał by mi wykonania zdjęć... coś za coś... zaakceptowałem to ryzyko :) Na szczęście nic się nie stało... a kilka strzałów udało się zrobić do galerii... :)
Trochę musiałem wykadrować znaczki, loga itp :P
1.
34774
2.
34779
3.
34780
4.
34781
5.
34782
Na weselu też nigdy nie wiesz, jakie oświetlenie będzie miał zespół/DJ ? Może i się dogadasz że z uwagi na zdjęcia laserów ma nie być... ale co będzie na miejscu to dowiesz się dopiero podczas pierwszego tańca :)
Też ryzyko i co? Nie boisz się że Ci się matryca uszkodzi?
Sorry za swoje jakieś foty klubowe ale chciałem udowodnić, że robię takie zdjęcia... z laserami też :)
No cóż, mocno ryzykowna zabawa. Ale jak płacą na tyle, że się opłaca ryzykować.
Radek Radziszewski
18-12-2019, 18:21
Zrobiłem sporo zdjęć podczas koncertów/występów w klubach, dyskotekach czy jak tam zwał takie imprezy :) lasery się zdarzały ale mało, różne warunki oświetleniowe, bez lampy nie podchodź generalnie bo ciemnica...
ale chciałem Ci pokazać jakie robiłem fotki gdy przy chodził taki typek z rękawiczkami z laserami na palcach... czasami przychodził, był parę razy... najlepsze efekty wychodziły po przeciwnej stronie :D
Czy się bałem że matrycę zepsuję? Bałem się owszem... ale bez tego nie miałbym Ciekawych zdjęć, nie miałbym ciekawych zdjęć/ujęć, właściciel by się nie jarał zdjęciami, nie zlecał by mi wykonania zdjęć... coś za coś... zaakceptowałem to ryzyko :) Na szczęście nic się nie stało... a kilka strzałów udało się zrobić do galerii... :)
Na weselu też nigdy nie wiesz, jakie oświetlenie będzie miał zespół/DJ ? Może i się dogadasz że z uwagi na zdjęcia laserów ma nie być... ale co będzie na miejscu to dowiesz się dopiero podczas pierwszego tańca :)
Też ryzyko i co? Nie boisz się że Ci się matryca uszkodzi?
Sorry za swoje jakieś foty klubowe ale chciałem udowodnić, że robię takie zdjęcia... z laserami też :)
Myślę że bezlusterkowca do takich zdjęć można traktować jako aparat jednorazowego użytku :)
sokolnik
22-12-2019, 23:13
Myślę że bezlusterkowca do takich zdjęć można traktować jako aparat jednorazowego użytku :):D
:)
:D
Ładne dalej, mimo upływu lat.