PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] Sensei Christian Tissier - Poznań IX 2019

Kojocisko
10-09-2019, 20:29
Kolejne podejście do zdjęć z treningów sztuk walki. Tym razem jedną sesję treningową poświęciłem tylko na zdjęcia (bo była dla zaawansowanych).
Przy okazji stażu miałem przyjemność osobiście poznać forumowego kolegę irimi, który był oficjalnym fotografem imprezy i widziałem już jego bardzo dobre zdjęcia na FB.
Więc zanim on wstawi swoje zdjęcia, poniżej moja relacja.
Wszystkie zdjęcia zrobione Sigmą 135.

01)
30530

02)
30531

03)
30532

04)
30533

05)
30534

06) mimo uciętej dłoni
30535

07)
30536

08)
30537

sruba
10-09-2019, 20:45
No, panie kolego, widzę, że miałem po kim jechać i przyniosło to skutek ;-) no przepaść, po prostu przepaść pomiędzy tym, co do tej pory widziałem i tym co teraz pokazałeś :-) Znakomity set, bardzo mi się podoba, świetnie oddaje klimat imprezy, dobrze zakomponowane, świetne i dynamiczne kadry uchwycone w doskonałych momentach, dobre tła i właściwie wykorzystane atuty obiektywu, świetna konwersja do B&W. Myślę, że sam widzisz co dało odrobinę skupienia i koncentracji na tym co robisz, i oby tak dalej :-) Ze szczegółów - uciętą dłoń sam zauważyłeś, jedynkę sfotografowałbym pod ostrzejszym kątem tak aby portret na ścianie był bliżej prowadzącego albo nawet prowadzący na tle portretu, oraz usuwając przeszkadzajki ze ścian tak aby to było zupełnie sterylne, tylko postać i portret. Ogólnie gigantyczny krok do przodu i jak niewielkim w sumie kosztem :-)

Kojocisko
10-09-2019, 21:16
No i co ja mogę teraz napisać? Prawda, że ze zdjęć jestem w miarę zadowolony. Udało się znaleźć coś na początek i koniec zestawu, ale tak pozytywna opinia bardzo mnie zaskoczyła. Bardzo dziękuję.
Należy też dodać, że aikido jest łatwiejsze jeśli chodzi o dynamiczne kadry (w ju jutsu jesteśmy dużo spokojniejsi), hala była wielka i w miarę jasna, a bohater spotkania jest absolutną klasą światową.

_Pawel
11-09-2019, 22:55
Boli od samego patrzenia. 07 najbardziej.

irimi
13-09-2019, 10:11
Ekstra. Czasem jednak może pion, bo trochę szkoda tej 6. Ale ten set to już inna bajka. Mnie się podoba. Wrzucę przy zasie swoje :-)
PS. Miło było kolegę poznać :-)