Zobacz pełną wersję : P900 - Czy mój nowy Nikon P900 jest uszkodzony?
Witam,
dzisiaj dotarła do mnei przesyłka z nowym Nikon P900. Zauważyłem, biorąc do ręki aparat, że kiedy przechylam nim góra dół trzymając go w sposób jak do robienia zdjęcia, to słysze delikatne stuki i czuję w ręku słabitukie drgnięcie, ruch, który powoduje te delikatne stuki. Tak jakby minimalny ruch obiektywu. Czy to jest normalne? Czy każdy Nikon P900 tak ma, czy jednak powinienem skorzystać ze zwrotu aparatu?
Slawomir
Senketsu
05-09-2019, 22:21
Nie mam P900, ale zapewne jest to całkiem normalne i zależne od pracy optycznej stabilizacji obrazu, np w super zoomie Sony HX300 również występuje coś takiego.
Nie mam P900, ale zapewne jest to całkiem normalne i zależne od pracy optycznej stabilizacji obrazu, np w super zoomie Sony HX300 również występuje coś takiego.
Dziękuje za odpowiedź. Dodam dla porządku, że dzieje się tak oczywiście bez względu czy aparat jest włączony czy nie. Coś po prostu w środku ma jakiś ruch. Może jeszcze ktoś z posiadaczy się wypowie, czy ma podobnie?
stachmuszel
16-09-2019, 20:34
tak ma być, to stabilizacja oraz uklad rozpoznawania polozenia aparatu.
Sprawdzalem na wlaczonym i wylaczonym. Nic takiego nie mam. Cisza.
Rafalski76
19-09-2019, 09:29
Witam,
dzisiaj dotarła do mnei przesyłka z nowym Nikon P900. Zauważyłem, biorąc do ręki aparat, że kiedy przechylam nim góra dół trzymając go w sposób jak do robienia zdjęcia, to słysze delikatne stuki i czuję w ręku słabitukie drgnięcie, ruch, który powoduje te delikatne stuki. Tak jakby minimalny ruch obiektywu. Czy to jest normalne? Czy każdy Nikon P900 tak ma, czy jednak powinienem skorzystać ze zwrotu aparatu?
Slawomir
Witam mam p900 jakieś 4 miesiące i potwierdzam że przy ruchu aparatem od zakupu coś w obiektywie się rusza przy włączonym i wyłączonym aparacie, nie mniej jednak foty są super i wszystko działa., Mam również aparat Sony Cybershot DSC HX100v jest prawie o połowę mniejszy od p900 i również przy ruchu aparatem (bez znaczenia czy włączony czy nie) wyczuwalny i słyszalny jest ruch obiektywu, aparat działa a mam go już ze 7 lat
Tez tak mam i doszedłem do tego gdy przytrzymaj palcem mocniej klapkę lampy to tego odgłosu nie ma czyli u mnie jest to luz lampy.