Lifezoom
02-09-2019, 12:49
Nie ma czasem zbyt wiele okazji aby obserwować duże i żadko widywane ptactwo. Wczoraj był spory wiatr, mało słońca nad bagnami, większość czapli, gęsi, łabędzi pochowała się w zaułkach i mniejszych zbiornikach gdzie nie mozna dojść. Czasami żałuje że nie mam wiekszej łodzi.
Ale wtedy można liczyć na te małe myśliwce ;)
Przzynam szczerze że Kowalika nie miałem wcześniej okazji często widywać. W miejscu które odwiedzam jest ich sporo. W odpowiednich porach można również spotkać Zimorodka, Sowę, Czaple szarą i białą (praktycznie całym rokiem), Łabędzie, Gęsi, i wiele innych. Mówią również o sokołowatych czy tyż innych drapieżnikach - ale to już na pewno wymaga większego śledztwa. Może kiedyś ? Kto wie :)
1.
30046
2.
30047
3.
30048
Ale wtedy można liczyć na te małe myśliwce ;)
Przzynam szczerze że Kowalika nie miałem wcześniej okazji często widywać. W miejscu które odwiedzam jest ich sporo. W odpowiednich porach można również spotkać Zimorodka, Sowę, Czaple szarą i białą (praktycznie całym rokiem), Łabędzie, Gęsi, i wiele innych. Mówią również o sokołowatych czy tyż innych drapieżnikach - ale to już na pewno wymaga większego śledztwa. Może kiedyś ? Kto wie :)
1.
30046
2.
30047
3.
30048