Zobacz pełną wersję : Problem z NIKON D7500
Pomocy. Jestem praktycznie laikiem. Od stycznia jestem posiadaczem Nikona D7500. Używałem go w niewiele, tylko podczas podróży. W tym roku odbyłem ich cztery. Podczas ostatniej, w lipcu, zaczęły się pierwsze problemy. Początkowo pojawiał się komunikat o błędzie (ERR - nie pamiętam dokładnie treści). Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii było jakby lepiej. Ogólnie jakoś dało się aparat użytkować. Wczoraj wyjąłem aparat i okazało się, że zupełnie zwariował. W ogóle nie działa przycisk menu (nie mogę się tam dostać), nie mogę przeglądać zdjęć po przyciśnięciu "trójkącika", wyświetlacz nie reaguje na dotyk .... Jakieś szaleństwo. Co jest grane ? pomóżcie.
Sprawdź wszystkie przyciski, czy któryś nie jest wciśnięty. Czasami ziarenko piasku potrafi je zablokować i wtedy inne nie działają.
rasta1212
27-08-2019, 07:38
Jeżeli od stycznia to mam rozumieć, ze jest na gwarancji?
Chyba, ze kupiłeś używany.
Z doświadczenia wiem, ze lepiej nie próbować naprawiać na „własna” rękę jeżeli nie ma się o tym pojęcia.
Osobiście proponowałbym zanieść aparat do ktoś, kto się na tym zna :)
Ja ze swoim D7500 nie mam żadnego problemu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gadzeciarz
04-09-2019, 17:05
Sprawdź wszystkie przyciski, czy któryś nie jest wciśnięty. Czasami ziarenko piasku potrafi je zablokować i wtedy inne nie działają.
Dokładnie mi się takie coś przydarzyło ,poślizgnąłem się gdzieś na skarpie i ręką w której trzymałem aparat amortyzowałem upadek ,aparat lekko otarł się o ziemie i nagle zoong dokładnie takie zachowanie body jak opisał kolega na wstępie.
Dopiero kumpel dopatrzył się że do przestrzeni między przyciskiem a body dostało się ciutek piachu, pędzelek w ruch ,gruszka i jak ręką odjął.
Nachzehrer
08-10-2019, 10:52
Musi im nie iść ten biznes skoro się nawet na forach fotograficznych reklamują.