PDA

Zobacz pełną wersję : Pałac Sanssouci w Poczdamie - sesja ślubna

weronikajak
24-08-2019, 20:19
Witam,
planuję wybrać się na sesję plenerową z parą młodą do Pałacu Sanssouci w Poczdamie. Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał okazję tam fotografować i czy wstęp w takim celu jest płatny? Jak to wygląda godzinowo, można być na terenie pałacu poza godzinami zwiedzania? Czy jest tam bardzo dużo turystów i ciężko jest wykrzesać kadr bez dodatkowych osób? Generalnie jakiekolwiek porady/ wskazówki będą dla mnie cenne :)

6868
24-08-2019, 20:47
Öffnungszeiten April bis Oktober: Dienstag bis Sonntag 10 bis 18 Uhr, November bis März: Dienstag bis Sonntag 10 bis 17 Uhr Eintrittspreise 12,- Euro
Czas otwarcia:
kwiecien-Pazdziernik: wtorek-niedziela od 10 do 18,
listopad-marzec: wtorek-niedziela od 10-17
Koszty wstepu 12€

Zrodlo (https://www.berlin.de/sehenswuerdigkeiten/3561636-3558930-schloss-sanssouci-in-potsdam.html)

AMARILLO
19-02-2020, 21:04
Zastanawiam się czy twój pomysł jest do zrealizowania oprócz wstępu opłacamy też licencję na fotografowanie wnętrz (nie pamiętam kwoty) bez tej opłaty niektórzy fotografują np. telefonem ale obsługa może przegonić , o statywie można pomarzyć , zwiedzających jest sporo i wchodzą w grupach z przewodnikiem i tłumaczem słuchawką tak że nie wiem jak chcesz wejść i fotografować sesję ślubną we wnętrzach pałacu w parku być może tak i należało by się zorientować na miejscu

markB
20-02-2020, 13:29
Są tacy co tam fotografują sesje ślubne: https://www.gromolak.net/sarah-ivan-beautiful-wedding-in-berlin-germany/
Na pewno nie jest to za normalną opłatą wstępu.

sufenta
21-02-2020, 09:57
Jesli placisz za wstep to teren/budynek/park przestaje byc publiczny. Zadzwon i zapytaj, czy mozesz zrobic sesje.

ralf
27-02-2020, 14:17
A czy tam jest ewentualnie jakiś wstęp płatny? Czy działa to na zasadzie, że można poprosić, opisać sytaucję, a oni się zgadzają?

JS1986
09-03-2020, 14:19
Musisz spróbować i najlepiej tam zadzwonić. Na 90% będziesz musiał uiścić dodatkową opłatę, ale tak jak wspomniał AMARILLO - trudno będzie sfotografować parę młodą wśród tłumu turystów. Łatwiej będzie w parku, pytanie tylko czy jest sens wybierać się w taką podróż dla zdjęć w parku, których mamy sporo (i to pięknych) w Polsce. Poza tym para młoda może czuć się skrępowana w tłumie.