Zobacz pełną wersję : Jestem fotografem mody i właśnie założyłem bloga dla początkujących i średnio-zaawansowanych fotografów.
hellbike
10-08-2019, 14:10
Cześć. Pewnie mnie już kojarzycie?
Postanowiłem założyć bloga i podzielić się nieco swoją wiedzą i doświadczeniem. Blog dotyczy fotografii mody i portretowej :D zachęcam do czytania!
http://www.pawelbaranski.com/to-bedzie-blog-o-fotografii/
Carlos_lo
10-08-2019, 14:13
jestem pod olbrzymim wrazeniem wiedzy i umiejetnosci kolegi, nie moge sie doczekac kolejnych wpisow, szczegolowo opisujacych wszystko
A co mi tam myślę sobie kliknę w linkzora no i zostałem zaatakowany już na pierwszym zdjęciu kroczem modelki ;)
Skąd taka pewność zahaczająca o butę?
Ja nie znam.
I muszę jakoś z tym żyć...
Zaiste, ogrom wiedzy płynącej ze źródła owego jest przytłaczający...
cybulski
11-08-2019, 17:20
Cześć. Pewnie mnie już kojarzycie?
Postanowiłem założyć bloga i podzielić się nieco swoją wiedzą i doświadczeniem. Blog dotyczy fotografii mody i portretowej :D zachęcam do czytania!
http://www.pawelbaranski.com/to-bedzie-blog-o-fotografii/
Dobra inicjatywa.
kolega szalaleje wszedzie
hellbike
03-09-2019, 16:27
Cześć!
Zastanawiasz się, czym różnią się zdjęcia takie, jak na przykład na tym forum od tych tworzonych przez światową czołówkę współczesnej fotografii? Chciałbyś poszerzyć swoje fotograficzne horyzonty i wyjść ze strefy komfortu?
Zapraszam na drugi wpis na moim blogu, w bezpośredni sposób krytykujący twoje ulubione miejsca w sieci do szukania inspiracji - http://www.pawelbaranski.com/co-naprawde-liczy-sie-w-zdjeciach/ (http://www.pawelbaranski.com/co-naprawde-liczy-sie-w-zdjeciach/?utm_source=forumInternetowe&utm_term=fotografowie)
Poległem na zdaniu: "Są duże szanse na to, że są tak bardzo różne od tego, co do tej pory widziałeś i do czego przywykłeś, że uchodzi za “dobrą fotografię” – że po prostu nie będziesz w stanie ich docenić."
Autorowi życzę lepszej znajomości języka polskiego.
2pompony
03-09-2019, 19:04
A nie życzysz mu, żeby oprzytomniał?
jurkarol
03-09-2019, 20:43
Jakieś amerykańskie kalki z poradników czy co
A nie życzysz mu, żeby oprzytomniał?
Uważam, że metoda małych kroków ma szanse powodzenia.
nordwind
03-09-2019, 21:42
Wepchnąć z powrotem do szeregu, to jest najczęściej stosowana tutaj metoda...
hellbike
08-09-2019, 09:56
Kolejny wpis na moim blogu, w któym staram się odpowiedzieć na niektóre z pytań postawionych w reakcji na poprzedni wpis - czy sztukę i gusta można podzielić na lepsze i gorsze? Piszę też o tym, dlaczego Terry Richardson jest świetnym fotografem ;)
http://www.pawelbaranski.com/czy-sztuke-i-nasze-gusta-mozna-podzielic-na-lepsze-i-gorsze/ (http://www.pawelbaranski.com/czy-sztuke-i-nasze-gusta-mozna-podzielic-na-lepsze-i-gorsze/?utm_source=forumInternetowe&utm_term=fotografowie)
Czemu te zdjęcia takie jakieś brudne ?
Nie kumam tej nagonki. Gosc pisze na swojej stronie, tutaj tylko udostepnia, nie podoba sie, nie wchodzic i tyle.
Ja z przyjemnoscia czytam, nie dlatego, ze mi sie podoba lub nie, a po to by wlozyc do swojej glowy inny punkt widzenia, z czasem gdy byc moze dojde do wniosku, ze autor pierdzieli glupoty, odsubskrybuje ten watek, o blogu zapomne i tyle.
Zdjecia kolegi hellbike bardzo mi sie podobaja, fotogafii mody nie znam wcale, wiec chetnie poczytam.
Przepraszam za brak PL znakow.
cybulski
09-09-2019, 11:43
Wiadomo, że stawiając własną stronę i bloga określa się fokus klienta do którego jest skierowana strona i blog.
Tu odbiorcami strony są potencjalni Klienci ..... a nie inni fotografowie.
Zaznaczam - Odbiorcą zapewne nie jest drugi fotograf i taki jest zamysł autora.
Skoro to jest już w miatę jasne to rónież nie rozumiem niektórych tu komentujących.
Jest wiele stronek dla fotografów, gdzie wstawiającymi i odbiorcami są zapewne tylko i wyłacznie fotografujący, gdzie śmiało można wykazać sie swoją umiejętnością retuszu i konkurować z innymi retuszującymi :)
Natomiast nie ma tam chyba potencjalnych Klientów tego typu, których szuka Kolega Barański i wydaje się że On to bardzo dobrze rozumie.
Mającym ból d..py zadam pytanie - czy chodzicie na filmy które Wam się nie podobają ?
czy chodzicie na filmy które Wam się nie podobają ?
Żeby to ocenić trzeba chyba najpierw ten film obejrzeć
cybulski
09-09-2019, 12:04
Żeby to ocenić trzeba chyba najpierw ten film obejrzeć
Tu w tych wcześniejszych wpisach nie widzę żadnych rzeczowych ocen.
Jest takie powiedzenie "nawet najgorsza książka jest lepsza niż wystawiona do niej negatywna krytyka" - sądzę że coś w tym jest ....
Jest takie powiedzenie "nawet najgorsza książka jest lepsza niż wystawiona do niej negatywna krytyka" - sądzę że coś w tym jest ....
No tu Ci już nie odpowiem bo czytałem wiele negatywnych opinii zwłaszcza dotyczących filmów z którymi się to opiniami zgadzałem. Dlatego z tym przytoczonym przysłowiem zgodzić się nie mogę.
cz4rnuch
09-09-2019, 12:25
Autor tego powiedzenia z pewnością nie czytał "polskiego Grey'a" :)
cybulski
09-09-2019, 13:26
Autor tego powiedzenia z pewnością nie czytał "polskiego Grey'a" :)
Autorem tego powiedzenia jest bohater drugoplanowy w jednej z książek Guillaume Musso. Ale powiedzenie spodobało mi się i jak raz zapasowało mi do sytuacji. Nie jest to tak że w 100% sie z tym zgadzam bo są krytycy których się czyta z przyjemnością nawet gdy jadą po jakimś dziele ;)
No ale jest pewna różnica między rzeczową krytyką a krytykanctwem dla zasady.
Carlos_lo
14-07-2021, 07:56
dobre bylo i sie skonczylo:
53678
jurkarol
14-07-2021, 08:58
Ale są zdjęcia na głównej stronie. Takie zaangażowane politycznie i oszołomowe nieco
Carlos_lo
14-07-2021, 09:42
tak, na kompie otwiera sie, widocznie opcje na srajfonie mam powylaczane;
chcialem zobaczyc jak Koledze udaje sie sztuka, jakie postepy;
no i sa postepy w belkocie, bleeee nie dla mnie; koniec z zagladaniem tam wiecej, szkoda czasu;
lepiej pospiewac w moim watku (kurcze, tez nie mam czasu teraz nawet na przeglad fot)
pozdrawiam wszystkich wytrwalych i cieszacych sie fotografowaniem - tak trzymac!
miekiszony same sie rozgleja