Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 16/2019 GŁOSOWANIE
Dobry wieczór :)
W szesnastej edycji zabawy w RAWki mamy po raz kolejny 11 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: crusiek
Termin głosowania zakończy się za 5 dni - środa (14.08.2019r.)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
ORYGINAŁ
28924
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1hGclHVXWGBIEVyRGuCO60NuiSORAlKds/view?usp=sharing)
WASZE PROPOZYCJE
1
28934
2
28933
3
28932
4
28931
5
28930
6
28929
7
28928
8
28927
9
28926
10
28925
11
28935
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
Głosy (3) oddane :smile:
Znaczy nie wiem czy "oddane" (dobrze by było), ale zagłosowane w każdym razie :smile:
Gdzie się głosuje? Na mail czy w PW
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
spiritus
10-08-2019, 21:53
Z tapatalka nie zagłosujesz.
Musisz wejść przez przeglądarkę w telefonie albo na komputerze wtedy ankieta jest widoczna nad pierwszym psotem.
Przeciek na 15 głosujących:
Na pierwszym miejscu z przewagą 1 głosu, jedna praca.
Na drugiej pozycji jedna praca.
Na trzecim miejscu pięć prac że stratą głosu do miejsca drugiego.
Bez głosu pozostaje jeden Rawek [emoji846]
spiritus
12-08-2019, 11:06
Do 100 tysiecy kamratow glosowac towarzysze!
Nie oszczedzac nikogo :D
No właśnie, głosować proszę. Ja teraz jestem 400 km od domu i się urlopuje, wiec mogę być nieco mniej aktywny [emoji846]
spiritus
12-08-2019, 16:45
crusiek a Ty to co? xD siemalysy Dex to samo... leniuchy :D
Krecik strzelił se w stopę, Krecik strzelił se w stopę. :lol:
tego palatalka nie używamy, bo to trochę "siara" chwalić się telefonem:wink:
i jak widać nie jest to takie dobre skoro nawet głosowania nie pokazuje (troche żartuję, ale tak nie do końca)
tego palatalka nie używamy, bo to trochę "siara" chwalić się telefonem:wink:
A jak myślisz, skąd u mnie ten debilny tekst o wysyłaniu gołompem i katapultą? ;)
Właśnie jako podśmie****ek z tego domyślnego podpisu TT.
Też się z tego śmieję, ale widać niektórym ten wpis odpowiada ( bo zdaje się można to wyłączyć, przy odrobinie dobrych chęci)
spiritus
12-08-2019, 17:20
Też się z tego śmieję, ale widać niektórym ten wpis odpowiada ( bo zdaje się można to wyłączyć)
Albo zwyczajnie nie wiedzą albo im się nie chce tego wyłączać :D
Można bez problemu wyłączyć.
Ale później chyba widzą swój wpis ?, czyli raczej się nie chce:-), a jak się ma nowszy (droższy) model smartfona to może i szkoda taki wpis byłoby usuwać:wink:
siemalysy
12-08-2019, 17:31
spiritus tak zachęcasz do głosowania jakbyś pracę wysłał :-P Napisz może chociaż na którą głosować :P
spiritus
12-08-2019, 17:35
spiritus tak zachęcasz do głosowania jakbyś pracę wysłał :-P Napisz może chociaż na którą głosować :P
https://www.youtube.com/watch?v=okWlXIftukM
Nie no... co ja Ci tam będę podpowiadał? :D
Najlepszą :D
EDIT:
Jak zagłosujesz to PROciek zrobię ;D
siemalysy
12-08-2019, 17:37
Proszę bardzo ;-)
spiritus
12-08-2019, 17:39
No i już :D
Mocno z przodu dwie prace zajmują kolejno pierwsze i drugie miejsce z głosem przewagi.
Pierwsze ma prawie dwa razy więcej głosów niż trzecie.
Jedna dalej bez głosu.
Bym zagłosował ale się wstydzę z telefonu [emoji23]
Cześć.
Dorwałem się do komputera, w końcu. Właśnie skończyłem zwiedzać wiatraki wielkopolskie :) i przy okazji oddałem swój głos.
Przeciek na 25 głosujących.
Obecnie na pierwszym miejscu mamy dwie prace.
Na miejscu drugim zaledwie głos mniej ma jedna praca.
Na trzeciej pozycji również jedna praca z dwoma głosami straty.
Nie ma pracy bez głosu.
Głosujcie, głosujcie :) to może jakoś pozbędziemy się ewentualnej dogrywki.
Czas na głosowanie mija dzisiaj, około 21:50.
...
Przeciek na 25 głosujących.
Głosujcie, głosujcie :) to może jakoś pozbędziemy się ewentualnej dogrywki.
...
Minęły 4 godz. od tego wpisu, głosu niestety żadnego nie przybyło..., ale cóż poradzić...
Nahajem zagonić. Tylko jak...
spiritus
14-08-2019, 19:08
Głosować głosować bo remis na pierwszym miejscu :mrgreen:
Multikonta mam zakładać? ;)
spiritus
14-08-2019, 19:20
Będę miał przynajmniej co robić :D
(czyt. banować)
Będę miał przynajmniej co robić :D
Pokop za ostatnio zarejestrowanymi botami. ;)
Co do kopania Krecich norek:
https://img19.demotywatoryfb.pl//uploads/201908/1565773162_zgbqw3_600.jpg
Nabiera to nowego znaczenia. :lol:
Pokop za ostatnio zarejestrowanymi botami. ;)
Co do kopania Krecich norek:
https://img19.demotywatoryfb.pl//uploads/201908/1565773162_zgbqw3_600.jpg
Nabiera to nowego znaczenia. :lol:
A to już wiem o co ostatnio sobie guza nabiłem :P
Ostatnie chwile...
Zapraszam do DOGRYWKI (https://forum.nikoniarze.pl/threads/299179-Zabawa-w-RAWki-16-2019-GŁOSOWANIE-DOGRYWKA)
Podsumowanie po dogrywce (https://forum.nikoniarze.pl/threads/299179-Zabawa-w-RAWki-16-2019-GŁOSOWANIE-DOGRYWKA) :)
1 miejsce na podium zajęła aniedz
2 miejsce zajął spiritus
3 miejsce zajął Bartek-
Wyróżnienie od autora RAWka wędruje do pracy nr 6
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
Bardzo proszę aniedz o przesłanie RAWka do kolejnej edycji zabawy :)
# 1 aniedz
29214
#2 spiritus
29213
#3 Bartek-
29212
#PRACA WYRÓŻNIONA JulianTheKing
29254
...
Postanowiłem wyróżnić pracę nr 6.
Co prawda kolory zbyt ciepłe jak na mój gust, ale spodobały mi się dwie rzeczy.
Wykorzystanie kadru inaczej oraz ogarnięcie aureoli za pomnikiem (brak efektu halo znaczy się) :) :)
Przyjemnego wieczoru życzę :)
spiritus
15-08-2019, 22:12
Dwa razy ta edycja mnie zaskoczyła.
Mniej więcej w połowie i pod sam koniec głosowania.
Mianowicie za pierwszym razem dlatego, że praktycznie od początku prowadziłem wraz z Bartek-. Posunąłem się drastycznie w obróbkę (jak zawsze :D) i nie spodziewałem się wysokiego wyniku... a tu proszę.
Drugi raz mnie zaskoczenie złapało jakoś tak dobę przed końcem głównego głosowania. Spośród "trzymających się z tyłu" mocno do przodu poszła praca, która się trzymała z peletonem.
Gratulacje dla pozostałych na podium :)
Dzięki za głosy :)
Czołem.
Mam już nowego RAWka. Jednak nie mam laptopa pod ręką a jutro wyruszam w trasę, nowa zabawa rozpocznie się jutro wieczorem.
Cześć.
Zaktualizowałem podsumowanie.
Za chwilę rozpoczniemy nową zabawę.
tbogdanowicz
17-08-2019, 20:56
Przepraszam że nie nie wziąłem udziału, ale prawie nie miałem internata. crusiek mi świadkiem (mam nadzieję). Sam próbował w miejscu gdzie byłem łączyć się z siecią i była kicha :-(. Nawet nie zagłosłem. Mea culpa, mea maxima culpa...
tbogdanowicz, byłem i widziałem, masz wybaczone :D
Tym czasem zapraszam do NOWEJ ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/299240-Zabawa-w-RAWki-17-2019)
tbogdanowicz
17-08-2019, 21:03
tbogdanowicz, byłem i widziałem, masz wybaczone :D
Dzięki Ci o wielki Kreciosławie..
PS.
Zaraz napiję się piwa za Twoje zdrowie :-).
Ale sobie słodzicie... :roll:
Aż się zastanawiam, czy tam tylko piwo i focenie były grane. :lol:
Jak czas płynie miło, to można słodzić aż do zrzygania się kolorową tęczą :D OjTam, na Ciebie też przyjdzie pora, więc się szykuj :P
A fuj... Zaczynam się bać.
Będę musiał jakieś stalowe gatki założyć. :mrgreen:
tbogdanowicz
17-08-2019, 21:28
OjTam 'ie Szanowny. Tyle razy powtarzałeś że piwa nie lubisz, że aż straciłem nadzieję, że gdy będę jechał w moje ukochane Bieszczady, to się skusisz na degustację i się spotkamy.
- - - - kolejny post - - - - - -
Jak czas płynie miło, to można słodzić aż do zrzygania się kolorową tęczą :D OjTam, na Ciebie też przyjdzie pora, więc się szykuj :P
Co do rzygania i kolorowej tęczy, to warto poczytać o wynalazcy chromatografii Michaile Siemionowiczu Cwiet.
Szanowny ten naukowiec, ponoć pił i rzygał na ściany.
Któregoś ranka, oglądając tego efekty, stwierdził, że różne substancje spływając po tynku rozdzielają się zależnie od swych właściwości. Tak powstał pierwszy naukowo opisany chromatograf.
Eksperyment, można spokojnie powtórzyć w domu, by udowodnić prawdziwość tej naukowej teorii, tego wybitnego biochemika, botanika i fizjologa.
---------
XXX mać!!!
Czy ja każdy temat muszę sprowadzić do chemii, biologii, fizyki czy innej nauki przyrodniczej!!!
Dzięki Ci o wielki Kreciosławie..
PS.
Zaraz napiję się piwa za Twoje zdrowie :-).Szargasz me nerwy do granic wytrzymałości, w lodówce z napojów tylko jakiś eukaliptus [emoji846]
OjTam 'ie Szanowny. Tyle razy powtarzałeś że piwa nie lubisz, że aż straciłem nadzieję, że gdy będę jechał w moje ukochane Bieszczady, to się skusisz na degustację i się spotkamy.
Co do rzygania i kolorowej tęczy, to warto poczytać o wynalazcy chromatografii Michaile Siemionowiczu Cwiet.
Szanowny ten naukowiec, ponoć pił i rzygał na ściany.
Któregoś ranka, oglądając tego efekty, stwierdził, że różne substancje spływając po tynku rozdzielają się zależnie od swych właściwości. Tak powstał pierwszy naukowo opisany chromatograf.
Eksperyment, można spokojnie powtórzyć w domu, by udowodnić prawdziwość tej naukowej teorii, tego wybitnego biochemika, botanika i fizjologa.
---------
XXX mać!!!
Czy ja każdy temat muszę sprowadzić do chemii, biologii, fizyki czy innej nauki przyrodniczej!!!Ostatnio na czasie były malunki penisem, gdzie no ja tego autora widziałem...
tbogdanowicz
17-08-2019, 21:45
Szargasz me nerwy do granic wytrzymałości, w lodówce z napojów tylko jakiś eukaliptus [emoji846]
Ja właśnie rozpracowuję koźlaka, do którego nie doszliśmy . Jest ciemno bursztynowy i mocno gazowany. Ma charakterystyczną szybko gasnąca piankę. Pycha!!!
Ostatnio na czasie były malunki penisem, gdzie no ja tego autora widziałem...
Jeśli chodzi o rysowanie penisem, to uznaję jedynie moczem po śniegu.
Choć z drugiej strony, to wyrzeźbiłem dwoje dzieci...
JulianTheKing
18-08-2019, 00:44
Dziękuję bardzo za wyróżnienie :) Od razu się przywituję ze wszystkimi, jako, że to mój pierwszy wpis.
To było także moje pierwsze podejście do RAWków. Miałem przygotowane dwie wersje różniące się głównie balansem bieli oraz mniej istotnymi szczegółami, ale po konsultacji z szanowną małżonką wybór padł na tę cieplejszą wersję, choć nawet dla mnie była przesadzona. Cóż, kolejnym razem opinia małżonki będzie miała zredukowaną wagę ;)