Zobacz pełną wersję : Exel pomoc w zrobieniu arkusza
Cześć potrzebna pomocna dłoń. Potrzebuję w pliku exel taką regułę aby z lewej strony wpisać sobie np nazwę "plecak" a po prawej jego wagę. Na samym dole chciałbym aby automatycznie podliczało wagę wszystkich rzeczy lub odejmowało wtedy gdy coś usunę. Za pomoc serdeczne dzięki.
sokolnik
31-07-2019, 10:08
Formuła sumy:
Klikasz 2 razy piszesz znak = i zaznaczasz pola które chcesz dodać :)
Wysłane z mojego Hułałeja
Człowieku łatwiej mi na setkę w 10 sekund polecieć :-( Nie mniej udało się.
drzewiec
31-07-2019, 11:46
ewentualnie stajesz na dole wpisanych rzeczy pod wartościami wagowymi i naciskasz "alt" + "="
zrobi się formuła sumy z zakresem - dróg jest kilka każda dobra :)
Widzę, że się wyjazd z dźwiganiem szykuje :). Słusznie, waga najlepszym przyjacielem przy pakowaniu. Z ilu rzeczy trzeba było zrezygnować....
Powstała moja mała tabela. Jak wpisane wartości wagowe sortować od najcięższych do najbardziej lekkich ale tak aby sortowało się z pozostałymi wpisami.
28467
- - - - kolejny post - - - - - -
Widzę, że się wyjazd z dźwiganiem szykuje :). Słusznie, waga najlepszym przyjacielem przy pakowaniu. Z ilu rzeczy trzeba było zrezygnować....
Staje na głowie przeglądam portfel i nijak mogę już zejść z wagi. Oczywiście wszystko jest poukładane a ja na to spoglądam na golasa tak więc kilka rzeczy bedzie się na mnie niosło czy to na mnie czy w plecaku wsio ryba ;-)
Staje na głowie przeglądam portfel i nijak mogę już zejść z wagi. Oczywiście wszystko jest poukładane a ja na to spoglądam na golasa tak więc kilka rzeczy bedzie się na mnie niosło czy to na mnie czy w plecaku wsio ryba ;-)
Na ile dni? Jaki plecak?
20 dni plecak chiński wynalazek :-)
spiritus
31-07-2019, 14:57
Powstała moja mała tabela. Jak wpisane wartości wagowe sortować od najcięższych do najbardziej lekkich ale tak aby sortowało się z pozostałymi wpisami.
28467
Narzędzia główne>sortuj i filtruj>od największych do najmniejszych.
nikoniarz
31-07-2019, 15:19
Podstawowe funkcje Offiice są tak proste i intuicyjne, że wystarczy samemu parę razy kliknąć, by w minutę ogarnąć temat.
20 dni plecak chiński wynalazek :-)
Bardzo lekki