PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bałtyckie :)

--Arkadia--
30-07-2019, 12:15
28429Nie wiem jak Wy ale ja bardzo lubię ten letni czas i Bałtyckie plaże. Fotografuję również w czasie wolnym (np. to ujęcie ), - choć jeśli chodzi o krajobrazy to zaledwie "liznąłem" temat, ale na tapetę w komp. chyba się nada ?
Pozdrowienia
Arek

crusiek
30-07-2019, 12:33
Zdjęcie klimatyczne, matryca do czyszczenia :)

--Arkadia--
30-07-2019, 12:44
crusiek dziękuję. Tak, niestety od f/8 już widać brud na matrycy... Ja używam głównie f/1.4 -f/5.6 i wcześniej tego nie zauważyłem :).
Pozdrowienia

Lu
30-07-2019, 18:43
Matryca matrycą. Ale to logo...ekhhh. A szkoda-bo fajna odsłona

--Arkadia--
31-07-2019, 13:10
Dzięki, logo niestety/stety z automatu idzie w programie graficznym po wołaniu rawa.

Greg77
01-08-2019, 08:01
Z calym szacunkiem, ale tak jak zdjecie moglo by sie bronic kompozycja (jednak bez przesady), tak technicznie klapa, przepal na niebie, logo jak bys sie bal, ze ukradna...uwierz mi, sa duzo lepsze zdjecia zeby ukrasc.
Co do matrycy to boli kiedy cos takiego pokazujesz, mam kilka syfkow i nie ma zdjecia ktorego bym nie czyscil z tych syfkow w postprocesie, czyscic matrycy sie nie oplaca bo jest ich tylko kilka.
Mialem kiedys D600 ze slynna wycierajaca sie farba i zasyfiona matryca, pomogla akcja serwisowa Nikona, kazde zdjecie wymagalo czyszczenia w obrobce i robilem to, bo pokazanie takiej "ospy" to nie jest dobry pomysl.
Domyslam sie, ze zajmujesz sie fotografia innego rodzaju, powiem ci jednak, ze w krajobrazie a zwlaszcza takiego typu jak pokazales, przepal nie pasuje.

2pompony
01-08-2019, 13:18
Zdjęcie jak zdjęcie - nie każde jest udane... Ale dlaczego nikt nie zauważył wołania o pomoc Autora?

Autor sam widzi, że logo jest niepotrzebne, ale nie wie jak sobie z taką fatalną sprawą poradzić, bo mówi, że to idzie z automatu. Ktoś mu to tak idiotycznie ustawił, a on sobie z tym nie może dać rady, bo automat mu to dyktuje siłą. Pomoże mu ktoś? Czy zostawimy kolegę z tym bolesnym faktem i automat mu będzie sadzić automatycznie logo do wszystkiego, czy warto, czy nie?...