Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Noc na plazy
Skagsanden, wyspy Lofockie
Norwegia
zapraszam :)
28428
marcin255
30-07-2019, 12:23
Ładnie, fajne
Ładnie płyną chmury po gwieździstym niebie.
Bardzo ladne, tzn.podoba mi sie zarowno gora jak i dol.
Jak zawsze klasa. Gratki.
Pięknie miejsce i warunki. Nie do końca jednak rozumiem skąd sie bierze to światło na szczytach, zwłaszcza że na mniejszej górze jest po lewej a na dużej w nęce góry.
chmury są ciemne. Najjaśniejsze naturalne światło za horyzontem i to ciepłe i słabsze od tego podświetlenia.
Ale nie czepiam się tylko pytam jakby co.
wkubiak90
27-08-2019, 12:13
coś pięknego :O
ja też się tylko zastanawiam - podejrzewam, że może światło księżyca się przebiło
ja też się tylko zastanawiam - podejrzewam, że może światło księżyca się przebiło
widze nowe komentarze, juz wyjasniam , wiadomym jest ze długi czas uwypukla zjawiska, otuz ksiezyc został przykryty chmurami na srodku fotografii, jednak jego swiatło było na tyle mocne, ze w taki wlasnie sposob rozesłał swoja moc za pomoca chmur , stad te odbicia na pasmie gorskim oraz na samej plazy . Nikon D850 to body ktore ma rewelacyjna matryce, w zestawie z Nikonem 14-24mmF2.8 tak to zarejestrowała. Nie ma w tej fotografii jakis magicznych aspektow obróbki. Aparat ma pomagac fotografowi w przypadku tego kadru tak sie własnie stało
Jacenty Z.
03-09-2019, 11:06
Oglądaniu Twoich zdjęć towarzyszy u mnie zwykle jedno uczucie: zazdrość :) Że nie potrafię zrobić takiej właśnie fotki, która będzie należała bardziej do ogólnego świata obrazu, niż nosiła osobiste piętno autora.
Choć z drugiej strony, ile trzeba się dla takiego kadru najeździć, nachodzić, naczekać - pewnie nie miałbym tyle cierpliwości.
Pięknie zagrało światło i woda.