Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Kondi
pogromca_pikseli
22-06-2007, 23:05
a tak wogóle to be jesteście
monter25
22-06-2007, 23:38
Ała....
no więc mi się nie podoba
Marek Urbanowski
22-06-2007, 23:50
Już kiedyś kogos o to pytałem i teraz ciebie zapyta: tobie się podobają te foty?????
Już kiedyś kogos o to pytałem i teraz ciebie zapyta: tobie się podobają te foty?????
YOZ, jak się okaże że to prowokacja, to wyjdziesz na nerwusa;)
kronos28
22-06-2007, 23:54
przy pierwszym to musiałem 8) na nos zapodać co bym nie oślepł
dalej też nie lepiej, rób dalej ale przeprowadzaj jakiś wewnętrzny "odrzut" tych zdjęć
pozdr
masz jeszcze cos na karcie czy wrzuciles wszystko na forum po tym jak zacial sie spust migawki?
david555
23-06-2007, 01:27
Sorry, ale co tu jest do podobania? Toż to gnioty. Pooglądaj fotki kolegów i dopiero sil się na publikację swoich osiągnięć, bo naprawdę cienko wyszło.
...bo to taka promocja pikseli ;)
shadowArt
23-06-2007, 08:29
Heh... ostatnio właśnie zauważyłem swoisty wysyp takich fotek.
Toż moja V3 chyba lepiej zdjęcia robi - przynajmniej nie łapie wszystkich kolorów.
Nie rozumiem zamysłu wrzucającego.
Takie zdjęcie zapodaj na fotka.pl - tam takie są... choć nie wszystkie
....a tak wogóle to one się Tobie podobają??
Masakra!!!!!! Beznadziejne zastanów się zanim coś umieścisz na forum, bo to się nazywa zaśmiecaniem!!!!!:-D
no nie popisałeś się na początek, może lepiej było napisać cześć... zamiast takie gnioty wstawiać
kronos28
23-06-2007, 10:52
az sobie z ciekawości jeszcze w exif zapodałem oczko - 50 na pełniej dziurze, tryb "zielony". To wszystko wyjaśnia. Myślałeś o zmianie aparatu na jakąś małpkę bo wtedy będziesz miał, noooo ładniejsze zdjęcia prosto z aparatu.
Szczególnie pierwsze zasługuje ze względu na światło na miano: "blacha". ;)
Marek-frotka
23-06-2007, 11:26
Jak na pierwszy raz - to nieźle Ci się dostało ( z pewnością słusznie , choć chyba trochę za ostro ).
O ile mogę Ci coś doradzić:
1. Nie załamuj się - rób zdjęcia i więcej czasu spędzaj na forum czytając wątki tematyczne w tym przypadku - ludzie.
Da Ci to pewien pogląd na zagadnienie.
2. Zwracaj większą uwagę na tytuły Swoich wątków , w tym przypadku sam rozpętałeś wojnę tym prowokacyjnym pytaniem. Mógłbyś go zatytułować np. Młody-gniewny (zd.2,3,4,5) Inaczej wyglądała by wtedy ocena Twoich prac.
3. Nie wstawiaj bez powodu tylu zdjęć.
4. No i najważniejsze - to nie aparat a fotograf robi zdjęcia , aparat to narzędzie w ręku fotografa.
Z tego co widzę sprzęt masz całkiem , całkiem więc nie pozostaje nic innego jak popracować nad techniką.
Powodzenia.
Marek Urbanowski
23-06-2007, 11:56
YOZ, jak się okaże że to prowokacja, to wyjdziesz na nerwusa;)
Ja jestem spokojny...:) jedynie zapytałem....
puchbeary
23-06-2007, 13:34
powtórzę za pierwszym z kolei kolegą : Ała .... zdecydowanie nie :|
Twardziel z ciebie... :mrgreen:
no comment
czlowieku ty nie masz w sobie samokrytyki ???
Brawo za odwagę, ale za brak samokrytyki braw nie będzie :D
moim zdaniem tutaj chodzi o fakt zapatrzenia sie w sprzet .
pomysl raczej nad uzyciem tego lustra w dobrej wierze a nie na wrzucaniu takich zdjec ...
forum to miejsce gdzie sie ludzie "chwala" swoja tworczoscia gdzie chca sie pokazac z jak najlepszej strony.
niestety Kabareton chyba sie skonczyl a to nie miejsce do rozsmieszania ludzi taka tworczoscia
poprostu DLUUUGA droga przed Toba - pracuj pracuj i jeszcze raz pstrykaj zdjecia
ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Oszalałeś????
tomhagen
23-06-2007, 15:07
hehehe, dobre :) do gazety dla homo.
kurde, ale jak na sam początek to dużo komentarzy :) też tyle chciałbym (oczywiscie nie w stylu "Ała")
pomyliłeś działy chyba, to możesz do Foto-żart wstawić, albo do Przyroda, jako teletubisia albo coś.
Napisze najdelikatniej jak umiem
Musisz się jeszcze dużo nauczyć
o fuck! szkoda miejsca na karcie - moje zdanie. nawet jak na zdjecia "dla zgrywy"
Marek-frotka --> gratuluje cierpliwości :)
Zdecydowanie pierwsze robi najlepsze wrażenie :)
oj długa droga przed Tobą chłopie:) pracuj, pracuj i się zrehabilituj jakimiś normalnymi fotkami bo tymi wystraszyłeś 3/4 forum:D
AŁA !!!!!!!!! wszedlem i liczyłem na cos odbrobine leprzego...
ale przynam sie ze jedne z najgorszych fot jakie tu widzialem na forum...
pracuj nad soba i nad aparatem jego obsluga..
poczytaj i podpatrz innych ( ) a pozniej prosze wrzucaj tu foty.
popatrzyłame wlansie jakie ja pierwsze tu wrzucilem...
i patrzyłem jakie ja pierwsze zdjecia zrobilem ktorych tu nie wrzucłem
ucz sie chlopie ucz... albo jesli to prowokacja ... to na fotka.pl albo sympatia.pl bo tu zasmiecasz forum...
na poczatek proponuje ci zaopatrzyc sie w "mydelniczke" albo "idiotkemre" jak kto woli..
wlacz nastaw na auto i biegaj z kolegami i kolezankami strzelajac 300 fot dziennie
masz na to calutkie wakacje. wieczorem odrabiaj prace domowa i przegladaj kazdy watek w dziale ludzie na tym forum
nastepnego dnia apjat od nowa polska ludowa... 300 zdjec i ogladanie
Bron cie Panie Boze nic tu nie wrzucaj... przynajmniej przez pierwsze 5 miechow...
nawet jesli wszyscy koledzy ci powiedza ze masz super zdjecie !!!!!!!!!!!!1
po 5 miechach wybierz sie z najladniejsza kolezanka jaka masz... lub kolega jak kto woli
zrob jej 10 zdjec i jedno tu wrzuc...
a Panowie i panie z tego forum ci ocenia
Gwarantuje ze nie otrzymasz takich batow jak obecnie.
a jesli otrzymasz,.... to kup sobie kamere sony i zacznij robic filmy...
EOT
PS. pogromca pikseli.... <-- to mnie rozwalilo doszczetnie narazie to piksele pogromily ci tyleczek troszke...
do moich uwag dodam jeszcze jedna.. zmien nick
pogromca_pikseli chyba pozostanie przy 1 poście :) i to przez 'nas' :D
a myślałem że ja robię kiepskie foty...
Madziulek
25-06-2007, 12:17
35 postów i samo "bicie piany"..żałosne
35 postów i samo "bicie piany"..żałosne
czemu....? ciekawy reportaż, a reportaż nie musi być idealny technicznie....
i wierzący.... lubię wierzacych ;)
Tyle odpowiedzi - chociaż pogromca po ich przeczytaniu pewnie dalej nie wie co zrobił źle, czyli najważniejsze, żeby pojechać maksymalnie i wyraźnie się odciąć - bo forum musi trzymać standardy coby inni się nie śmiali z nikoniarzy.
Tyle odpowiedzi - chociaż pogromca po ich przeczytaniu pewnie dalej nie wie co zrobił źle, czyli najważniejsze, żeby pojechać maksymalnie i wyraźnie się odciąć - bo forum musi trzymać standardy coby inni się nie śmiali z nikoniarzy.
dobra
1. nie czytał regulaminu umieszczania zdjęć
2. prawdopodobnie nie czytał, lub bez zrozumienia, opinie o zdjęciach w dziale 'ludzie'
3. że o ogladaniu zdjęć w tym dziale nie wspomnę
gdyby to był użytkownik mający parę postów lub choćby zarejestrowany jakiś czas temu, to możnaby wykazać więcej wyrozumiałości, jednak w tym wypadku to jest wg mnie niezasłużone
Madziulek
25-06-2007, 14:10
dobra
1. nie czytał regulaminu umieszczania zdjęć
a Ty czytałeś ?
1. Oceniaj zdjęcie a nie fotografa
2.Nie rób żadnych wycieczek osobistych...zamiast napisać – ty robisz kiepskie zdjęcia – napisz – to zdjęcie jest kiepskie ponieważ...
7. Nie pisz na siłę...jeśli nic mądrego nie przychodzi Ci do głowy, pamiętaj, że milczenie jest złotem...
itd...
gdyby to był użytkownik mający parę postów lub choćby zarejestrowany jakiś czas temu, to możnaby wykazać więcej wyrozumiałości, jednak w tym wypadku to jest wg mnie niezasłużone
ciekawe ...
niestety w tym przypadku łatwo pomylić wycieczki osobiste z uwagami technicznymi, bo uwagi techniczne są raczej organizacyjne więc mogą byc odebrane jako osobiste, możesz je rozumiec jak chcesz, ale wytłumaczę Ci to co zawarłem w post scriptum... otóż, to że ktoś ma nieco postów lub zarejestrował się jakiś czas temu świadczy o tym , że przeglądał to forum, interesował się zasadami umieszczania zdjęć, jakością tych zdjęć które tu widział, czy ogólnymi zasadami fotografii... jednak ten pierwszy post świadczy wg mnie o jakimś stopniu ignorancji, który nie budzi u obserwatora współczucia, czy pragnienia pomocy.... a jeśli u Ciebie takie pragnienie budzi, to tej pomocy udziel, bo możesz tak jak każdy...
co do milczenia, które to wg Ciebie jest złotem, to mam wrażenie, iż moja wypowiedź była dla pogromcy jedną z bardziej pomocnych :(
kronos28
25-06-2007, 14:52
nie kapuje nad czym wy tu deliberujecie? Nad gościem "zaśmiecaczem" co zarejestrował się 22.06 następnie 5 minut później wrzucił wszystko co miał na karcie i tyle go było widać? (ostatnio widziany 22.06 godz. 23.05, do tej pory się nie pojawił na forum nawet). Jakbus ma rację, nikt by na niego nie wsiadł gdyby nie fakt że "wpadł i wypadł" zostawiając za sobą bałagan.
Dopisze się do kogoś wspominającego o fotka.pl...
Moim zdaniem nie chodziło o ocenę zdjęć pod kątem ich wykonania, jakości, dobranych parametrów itp a raczej chodziło o ocenę modela, domniemam, że jest to autoportret.
Faktycznie z takim zamiarem to raczej w inne miejsce trzeba się udać, jak choćby wspomniany portal, tam być może polecą komantarze typu: "ładny z Ciebie chłopak" które i tak bardziej uwage autora zwrócą niż te odnośnie techniki.
no to nie był auto portret bo nie na trybie auto tylko na jakiejś liteże chyba R
no i w tym momencie mnie zabiłeś :D :D :D :D :D
nie wiedziałem do czego służy funkcja Auto, teraz już wiem :) :) :) :)
kronos28
26-06-2007, 20:08
no to nie był auto portret bo nie na trybie auto tylko na jakiejś liteże chyba R
no tak ....
ćwicz dalej, przeczytaj instrukcję
LOOOL
bo AUTO = AUTOportret, jakby ktoś nie wiedział
:-D
gdzie jest R w aparacie?
...no proszę Cię - przecież "apaRat". To jest proste...
Może dajmy temu wątkowi umrzeć śmiercią naturalną? Albo niech ktoś z modów przeniesie do Cafe? Zdjęć już i tak w nim nie ma...
(PS: ekonet_pth - :-D)