Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] poranne wedrówki z aparatem
arecki1338
07-07-2019, 19:14
Nie żal wstawać dla takich widoków.
27470
I nie żal Ci spaprać fajnej odsłony tym wielkim logiem. Szpeci-nie zabezpiecza przed niczym. I wiesz o tym doskonale.
tbogdanowicz
07-07-2019, 19:46
Nie
żal wstawać :-).
Usuń logo i będzie genialnie.
arecki1338
07-07-2019, 19:50
Macie racje, prawie wzrok straciłem przez to logo :) Da sie jakos wyedytowac post, zeby podmienic zdjecie na wersje bez logo?
Macie racje, prawie wzrok straciłem przez to logo :) Da sie jakos wyedytowac post, zeby podmienic zdjecie na wersje bez logo?
Masz pół godziny. Po tym czasie musisz z jakimś modem pogadać.
czomolungma
07-07-2019, 22:44
arecki1338 wrzuciłbyś fotke sprzed obróbki ? ciekawi mnie jakie były warunki.
Damian9809N
07-07-2019, 22:57
Piękne foto! Jakim sprzętem wykonane?
arecki1338
08-07-2019, 05:26
Zdjęcie przed obróbką, prosto z aparatu.
Wykonane aparatem Nikon D750 + Nikkor 24-70 2.8
27479
greku792
08-07-2019, 07:36
Miód malina. Gratulacje.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
raziel79
08-07-2019, 22:23
Bardzo, bardzo ładne zdjęcie.
To co mnie trochę rozprasza to te gałęzie w górnej części kadru. Gdyby nie one to zdjęcie byłoby totalnie surrealistyczne. :) osobiście przyciąłbym je do 16:9 żeby pozbyć się tych gałązek, które i tak niewiele wnoszą do samego widoku.
arecki1338
09-07-2019, 06:01
Bardzo, bardzo ładne zdjęcie.
To co mnie trochę rozprasza to te gałęzie w górnej części kadru. Gdyby nie one to zdjęcie byłoby totalnie surrealistyczne. :) osobiście przyciąłbym je do 16:9 żeby pozbyć się tych gałązek, które i tak niewiele wnoszą do samego widoku.
Gałęzie zostały usuniete w postprodukcji jako pierwsze :) (zdjecie bez nich jako pierwsze w poscie) , drugie zdjęcie to raw prosto z aparatu na prosbe jednego forumowicza, który chcial zobaczyc surowy plik.
Jakim sprzętem wykonane?
A jakie to ma znaczenie?
Taka sama fotę wykonasz D90 , canonem 5D, pentaxem K3 itd. itp.
Piękne foto! Jakim sprzętem wykonane?
Parafrazując
"Świetna zupa! W jakich garnkach gotujesz?"
Przyjemnie się ogląda takie bajkowe klimaty.
A jakie to ma znaczenie?
Taka sama fotę wykonasz D90 , canonem 5D, pentaxem K3 itd. itp.
Podziwiam Twoją wiedzę, talent i z wielką przyjemnością czytam każdy Twój wpis. Chciałbym jednak zauważyć, że to zdjęcie swój urok zawdzięcza przede wszystkim dzięki świetnie zarejestrowanym przejściom tonalnym i tutaj D750 pod każdym względem pokazuje swoją wyższość nad wymienionym przez Ciebie Nikonem D90.:oops:
Ładnie sobie poradziłeś z usunięciem gałęzi w górnej części kadru :) Zdjęcie LUX! A uwaga o logo słuszna ;)
krzysztofz24
11-07-2019, 22:50
Kadrowo wole 1.
I jest power ogolnie:-).
Podziwiam Twoją wiedzę, talent i z wielką przyjemnością czytam każdy Twój wpis. Chciałbym jednak zauważyć, że to zdjęcie swój urok zawdzięcza przede wszystkim dzięki świetnie zarejestrowanym przejściom tonalnym i tutaj D750 pod każdym względem pokazuje swoją wyższość nad wymienionym przez Ciebie Nikonem D90.:oops:
Teoretycznie tak, praktycznie to kwestia umiejetnosci i znajomosci aparatu...wiem bo robilem trudniejsze technicznie zdjecia D90.
A sama odslona przyjemna w odbiorze, dobre kolory.
raziel79
13-07-2019, 09:28
Gałęzie zostały usuniete w postprodukcji jako pierwsze :) (zdjecie bez nich jako pierwsze w poscie) , drugie zdjęcie to raw prosto z aparatu na prosbe jednego forumowicza, który chcial zobaczyc surowy plik.
O fakt, sorki. Kliknąłem na zdjęcie na stronie głównej forum i od razu wyswietlilo mi się to z gałęziami. :-) OK, to pierwsze mi się podoba.
Teoretycznie tak, praktycznie to kwestia umiejetnosci i znajomosci aparatu...wiem bo robilem trudniejsze technicznie zdjecia D90.
A sama odslona przyjemna w odbiorze, dobre kolory.
Wypada mi wyrazić wielki podziw dla umiejętności i znajomości aparatu. Sądzę też, że najlepszym przykładem sprzęt — możliwości jest sam Robert Kubica:D