Zobacz pełną wersję : [ Streetphoto ] Streets of NYC
GabberPL
25-06-2019, 13:51
1. Rozgrywki w Hell`s Kitchen
26818
2. W obiektywach - turyści w Cental Parku
26819
3. Zakonnice na Przedpieklu
26820
4. Smoking Girl
26817
Podobaja mi sie #1 - bezzebna z tym usmiechem oraz #3 ale z wieksza przestrzenia na dole
GabberPL
25-06-2019, 21:51
Dzięki za opinię. Z #3 niestety to wszystko co się dało wycisnąć.
Kojocisko
25-06-2019, 22:46
Fajny zestaw, IMO udany.
cz4rnuch
25-06-2019, 22:59
Może niesprawiedliwe będzie to co napiszę, bo samo użycie tele o niczym nie przesądza i nawet nie wiem czy to faktycznie jakieś dłuższe tele, ale właśnie wygląda to dla mnie jakby było robione z pewnej odległości i to mi się nie podoba. Jedynka jest okej, złapane w dobrym momencie.
cybulski
26-06-2019, 08:38
Może niesprawiedliwe będzie to co napiszę, bo samo użycie tele o niczym nie przesądza i nawet nie wiem czy to faktycznie jakieś dłuższe tele, ale właśnie wygląda to dla mnie jakby było robione z pewnej odległości i to mi się nie podoba. Jedynka jest okej, złapane w dobrym momencie.
Mówi o tym Karol o fotografii w wątku "portret uliczny" (ostatni link ze stopki) Nie będzie dobrego streetu robionego tele.
Nie krytykuje zazwyczaj ale dla mnie to zwykłe pstryki :) nie obraź się .... nazwane szumnie streetem. Polecam wpierw zapoznać się z albumikiem New York Elliota Erwitt'a
no a teraz pozytywnie - jedynka jest ok :)
Nie przejmuj się opiniami typu, bo ktoś powiedział, że teleobiektywem się nie robi streetu. Jest wiele świetnych zdjęć robionych właśnie tele. Oprócz jedynki fajna jest też trójka.
cybulski
26-06-2019, 12:08
Nie przejmuj się opiniami typu, bo ktoś powiedział, że teleobiektywem się nie robi streetu. Jest wiele świetnych zdjęć robionych właśnie tele. Oprócz jedynki fajna jest też trójka.
To jak ze wszystkim, reguły są tylko ogólnymi wskazówkami a nie wykładnią prowadzącą do poprawnych kadrów.
GabberPL
26-06-2019, 15:12
Dzięki za opinie, ogólnie tak, wiem że street to emocje, bliskie spotkanie i strzały 35 / 50 mm. Ale tak czy inaczej na samym końcu jest zdjęcie, które coś tam ma wyrażać, ten moment uchwycony przez fotografa. Złapałem momenty, które dla mnie wydają się w jakiś sposób ciekawe i którymi chciałem się podzielić. A że niezgodnie ze sztuką...? Body i obiektyw to tylko narzędzie. Niemniej dzięki wszystkim za opinie. Każda motywuje do dalszego strzelania, a im więcej expa, tym bliżej będzie odwagi żeby podejść z obiektywem bliżej celu.
cybulski
26-06-2019, 15:48
Dzięki za opinie, ogólnie tak, wiem że street to emocje, bliskie spotkanie i strzały 35 / 50 mm. Ale tak czy inaczej na samym końcu jest zdjęcie, które coś tam ma wyrażać, ten moment uchwycony przez fotografa. Złapałem momenty, które dla mnie wydają się w jakiś sposób ciekawe i którymi chciałem się podzielić. A że niezgodnie ze sztuką...? Body i obiektyw to tylko narzędzie. Niemniej dzięki wszystkim za opinie. Każda motywuje do dalszego strzelania, a im więcej expa, tym bliżej będzie odwagi żeby podejść z obiektywem bliżej celu.
No coś trzeba "skrytyklować" wiesz to takie polskie bo zazdroszczę CI tego pobytu w NYC ;)