PDA

Zobacz pełną wersję : iiyama master 454 - czy ktos uzywa?

drhardware
03-10-2005, 22:17
Witam,

mój stary monitor wyzionął ducha i w planach mam zaopatrzenie się w w/wym monitor.
Kilka pytań - jak się na takim pracuje? W szpitalu miałem 22 calowy i potworne odbicia. Przy OPQ w ogóle nie dawało się pracować ani oglądac. W tej chwili w pracy mam 19 HH904U i jestem zadowolony. Znalazłem dwa leżaki 1 (http://allegro.pl/show_item.php?item=64932072) i 2 (http://allegro.pl/show_item.php?item=66099919). Rożnica między tymi sklepami i sklepami w Łodzi jest ok 1000 zł i 24 miesiące gwarancji. A może ktoś kupował juz u tych dostawców? Jakie są wasze odczucia co do monitorów "Jamy"? Na razie nie stać mnie na Eizo, po CTX monitora na Trynitronie nie chcę - zniekształcenia. Przymierzałem się do LCD, ale to są stałorozdzielczościowe, co mi w CAD'zie bardzo przeszkadza.

Gamling
03-10-2005, 23:50
Poszukaj na allegro Eizo F931 albo F961, mozna dostac w dobrej cenie. Ja za swoj (lezak) dalem pol roku temu troche ponad 500z jesli dobrze pamietam. Tylko przy zakupie takiego monitora wskazane jest go obejrzec.

BartekIgnasiak
04-10-2005, 07:09
ja mam iiyama vision master pro 454 i jestem bardzo zadowolony.....

drhardware
04-10-2005, 10:04
Czyli dokonałem właściwego wyboru. Dwa pytania - czy macie w swoich iiyamach "obwisłą" górną krawedź ekranu? T jest jedyne zniekształcenie geometryczne, jakie zauważyłem. No i mam teraz zagwozdkę, czy kupowac na allegro czy u autoryzowanego dystrybytora.

Wozik
04-10-2005, 16:40
JEśli jeszcze nie kupiłeś, to zainteresuj się Samsungiem 959NF. Kupiłem tydzień temu jako zamiennik mojej siedemnastki. Monitor jest po prostu super!

drhardware
04-10-2005, 16:51
Gdzie kupiony? Bo jak ja patrzę, to wszedzie mają na zamówienie :(. A z Samsungami miałem juz tak, że jak kupowałem 17", to obejrzałem całą dostawę Samsyngów Syncmasterów (4 szt) i żaden się nie nadawał do oglądania. Ja mam -4 dioptrie, monitor musi miec ostry obraz, bo inaczej go nie zobaczę. I nigdy nie kupię monitora bez wczesniejszego obejrzenia go. Cholera, przyjdzie kupic LCD, dlaczego ta iiYama taka droga? Aha, Samsung ma mniejsze pasmo przenoszenia.

Mok
04-10-2005, 18:20
Polecam:
www.gvc.pl

sklep we Wrocławiu, wyprzedaz iiyama

Ja tam kupilem swoj monitor, mam go juz ponad rok i jestem zadowolony.

Mok

Wozik
04-10-2005, 20:57
Gdzie kupiony? Bo jak ja patrzę, to wszedzie mają na zamówienie :(. A z Samsungami miałem juz tak, że jak kupowałem 17", to obejrzałem całą dostawę Samsyngów Syncmasterów (4 szt) i żaden się nie nadawał do oglądania. Ja mam -4 dioptrie, monitor musi miec ostry obraz, bo inaczej go nie zobaczę. I nigdy nie kupię monitora bez wczesniejszego obejrzenia go. Cholera, przyjdzie kupic LCD, dlaczego ta iiYama taka droga? Aha, Samsung ma mniejsze pasmo przenoszenia.

Ja kupiłem tutaj: http://www.adapter.pl/eshop/view_product.php?product=3659

Sprzęt miałem w domu tego samego dnia, co zamówienie. No ale ja mieszkam we Wrocławiu :) Firma pozwala potestować sprzęt przez 10 dni i jeśli coś Ci nie pasuje, to możesz oddać. Mnie spodobał się od pierwszego wejrzenia, a wymagania mam wysokie.

drhardware
10-10-2005, 20:51
Własnie o GVC myślałem. Tyle, że musiałbym wynająć transport i pojechac do Wrocławia. A jak u nich jest z relizacją gwarancji ? Próbował (tfu tfu ) ktoś?