PDA

Zobacz pełną wersję : [Sesja ciążowa] Czarno biały brzuszek

MarcinSt
15-06-2019, 23:07
Znajomi poprosili o kilka zdjęć z ostatniego etapu ciąży, ciężko było się zgrać więc zdjęcia powstały dosłownie w ostatnich dniach przed porodem.
Kiepska pogoda uniemożliwiła wyjście na zewnątrz, więc sesja musiała powstać w 40 m²

w założeniu zdjęcia miały być czarno białe.

Proszę o konstruktywną krytykę nad czym mogę jeszcze popracować.
Raz podobają mi się zdjęcia ze "smolistą czernią" i mocnym kontrastem, następnego dnia jaśniejsze - więc wrzucam mix może wy coś podpowiecie.

1
26367

2
26368

3
26369

4
26370

5
26371

6
26372

7
26373

8
26374

9
26375

10
26376

11
26377

Kojocisko
15-06-2019, 23:23
Fajne. IMO dobra robota.

6868
16-06-2019, 08:18
Z calego setu, podoba mi sie #4, lewa strona #10 i #11 po wyprostowaniu i obcieciu lewego gornego rogu i resztek czegos w prawym dolnym.

MarcinSt
16-06-2019, 13:12
Dzięki za komentarze, proszę o więcej :)

PS czy ta konwersja do BW - nie jest zbyt smolista?

Fenixs
26-06-2019, 08:15
Fajna sesja,bardzo owocna...przyjemnie się ogląda...zdjęcia są super

pan.lukasz
30-06-2019, 22:46
zdjęcie nr 1 lewa część: jakoś pozytywne emocje nie biją tu niestety z tego zdjęcia, raczej coś w stronę przygnębienia, tym bardziej, że kolorystyka jest nazbyt kontrastowa w czerni i bieli, na początku myślałem, ze przegląda ona jakaś pocztówkę, albo ulotkę czegoś
zdjęcie nr 2 prawa część: czerń brzucha zlewa się z czarnym psem i ułożeniem takim kobiety, że nie widać przynajmniej u mnie zarysu brzucha
zdjęcie nr 3 za mało dołu, ucięta ręka, gdyby było pokazane, że np. podtrzymuje brzuch, byłoby fajniej
zdjęcie nr 4: spróbowałbym jednak prostopadle je zrobić a nie pod kątem
zdjęcie nr 5: niby ok, ale jakoś sposób konwersji do czerni i bieli mi nie podchodzi
zdjęcie nr 6: zatytułowałbym "Przygnębienie" albo "Zagubienie", czyli nijak mające się do sesji brzuszkowej
zdjęcie nr 7: fajne, albo co najmniej przyzwoite :)
zdjęcie nr 8: albo nieostre na oczach, albo ISO zjadło jakość, stawiam na pierwsze bo ostrość widzę raczej na fakturze sukienki na wysokości biustu
zdjęcie nr 9: fajne, szczególnie prawa strona mi się podoba
zdjęcie nr 10: prawa gdyby nie ten pies co wygląda jak czarna plama albo czort jakiś, wyszłoby fajnie, lewa jak najbardziej fajna
zdjęcie nr 11: dobre, zdecydowanie lepsze niż początek

ogólnie brakuje mi albo kolorów albo innego podejścia do konwersji do czerni i bieli, ktoś na górze napisał smoliscie, i się niestety z tym zgadzam, ale część zdjęć fajna i mi się podoba

MarcinSt
07-07-2019, 09:47
zdjęcie nr 1 lewa część: jakoś pozytywne emocje nie biją tu niestety z tego zdjęcia, raczej coś w stronę przygnębienia, tym bardziej, że kolorystyka jest nazbyt kontrastowa w czerni i bieli, na początku myślałem, ze przegląda ona jakaś pocztówkę, albo ulotkę czegoś
zdjęcie nr 2 prawa część: czerń brzucha zlewa się z czarnym psem i ułożeniem takim kobiety, że nie widać przynajmniej u mnie zarysu brzucha
zdjęcie nr 3 za mało dołu, ucięta ręka, gdyby było pokazane, że np. podtrzymuje brzuch, byłoby fajniej
zdjęcie nr 4: spróbowałbym jednak prostopadle je zrobić a nie pod kątem
zdjęcie nr 5: niby ok, ale jakoś sposób konwersji do czerni i bieli mi nie podchodzi
zdjęcie nr 6: zatytułowałbym "Przygnębienie" albo "Zagubienie", czyli nijak mające się do sesji brzuszkowej
zdjęcie nr 7: fajne, albo co najmniej przyzwoite :)
zdjęcie nr 8: albo nieostre na oczach, albo ISO zjadło jakość, stawiam na pierwsze bo ostrość widzę raczej na fakturze sukienki na wysokości biustu
zdjęcie nr 9: fajne, szczególnie prawa strona mi się podoba
zdjęcie nr 10: prawa gdyby nie ten pies co wygląda jak czarna plama albo czort jakiś, wyszłoby fajnie, lewa jak najbardziej fajna
zdjęcie nr 11: dobre, zdecydowanie lepsze niż początek

ogólnie brakuje mi albo kolorów albo innego podejścia do konwersji do czerni i bieli, ktoś na górze napisał smoliscie, i się niestety z tym zgadzam, ale część zdjęć fajna i mi się podoba

Dzięki za konstruktywne uwagi, na pewno zostaną z tyłu głowy na następny raz :)

Zainteresowani zdjęcia dostali i są bardzo zadowoleni - jak na amatorską, koleżeńską usługę - sam po sobie również widzę delikatny progres w kadrowaniu na etapie robienia zdjęcia.

Dorzucam jeszcze jedno zdjęcie, które nijak mi się podoba, a zainteresowanym bardzo przypadło do gustu.

12
27440