Zobacz pełną wersję : Troskliwa mamusia
tbogdanowicz
12-06-2019, 19:18
Niestety krop do tego poprzez liście, bo modelka była bardzo wstydliwa i chowała się gdy tylko próbowałem zrobić zdjęcie z mniejszej odległości.
Klik lekko powiększa.
26258
Jak patrzę na to zdjęcie, to dostaję natychmiastowej arachnofobii :) Nie to żeby coś było nie tak ze zdjęciem, choć ta poświata wchodząca na odwłok i blik nieco odciągają skupienie od młodych :D
tbogdanowicz
13-06-2019, 21:14
Ta nieostrość, to krawędź liścia. Zrobiłem 3 zdjęcia, zanim mamuśka schował się głębiej. Tutaj najmniej przeszkadza ta nieostrość.
Ta pajęczyca miała ofiarę w pajęczynie, a uciekała od niej gdy tylko zobaczyła delikatny ruch. Tym mnie zainteresowała, bo początkowo nie widziałem młodych. Czekałem aż wyjdzie i zacznie konsumować ofiarę, co chciałem sfotografować. Gdy lekko się zbliżyłem uciekła. Odczekałem aż wyjdzie, ale gdy się poruszyłem znowu się schowała. W końcu dostrzegłem, że coś dziwnego jest z jej wyglądem. Gdy już wiedziałem co, to dałem jej spokój.
Waldo 2008
14-06-2019, 11:25
Widzę efekty zakupu.
tbogdanowicz
14-06-2019, 13:06
Widzę efekty zakupu.
Od kilku miesięcy planowałem wrócić do zabawy w makro. Nikkor 60 mm którego mam od dawna, to w ciągu bywało za krótko i wiele modeli mi uciekało. Czasem pomagałem sobie 70-300 z pierścieniami ale to znowu mało komfortowe rozwiązanie i w dodatku czasem robi się ciemno w wizjerze.
Sigma ma wystarczająco dużą odległość ostrzenia i jest jasna przy kadrowaniu. 60 mm pozostanie do większych skal (w połączeniu z pierścieniami) a 70-300 może jeszcze będę używał do motyli w dzień.
Ja się czaje na 60tke, ale na razie kasy brak [emoji23] wrzucaj więcej [emoji846] z 60tki też.
tbogdanowicz
14-06-2019, 20:23
Ja się czaje na 60tke, ale na razie kasy brak [emoji23] wrzucaj więcej [emoji846] z 60tki też.
Z 60 są prawie wszystkie zagadki które wstawiałem :mrgreen::razz::twisted:.
Dołożyłem kolejne, a planuję pokazać ich więcej.