Zobacz pełną wersję : Sony vegas rendering wg regionów
Mam problem z renderingiem wg regionów.Mam 20 krótkich filmów określiłem regiony oraz ponumerowałem od 1-20.Następnie zaznaczam wszystkie filmy obszarem pętli. Następnie narzędzia skryptowanie o batch render renderuje filmy. Niestety kilka filmów poprawnie sie renderuje a kilka ma tylko sam dźwięk bez wizji. Nie bardzo wiem dlaczego tak się dzieje.
Może zobrazuję problem w zdjęciach
1. 26229
2. 26230
Zawsze te same pliki? Nawet jak zmienisz ich położenie na linii czasu?
Pojedynczo pliki się otwierają?
Co daje taki montaż strefowy?
Ten program nauczył mnie jednego upraszczania :D
Niestety nie wiem dlaczego tak się dzieje
Natomiast zrobiłbym tak że filmy które zrenderowały sie dobrze, wywaliłbym z linii czasu i właczył ponowny rendering i zobaczył efekt
Zawsze te same mają problem ?
Zawsze te same pliki? Nawet jak zmienisz ich położenie na linii czasu?
Pojedynczo pliki się otwierają?
Co daje taki montaż strefowy?
Nie zawsze te same pliki różnie to bywa. Zazwyczaj środek stawki. Pliki wszystkie się otwierają natomiast w czarnych plikach nie ma obrazu jest sam dźwięk. Mam nagranych np 30 krótkich klipów z Turnieju tańca. Włączam nagrywanie i idę fotografować, Nie zawsze zdążę wyłączyć nagrywanie gdy moja para skończy tańczyć. Potem w domu muszę poucinać zbędny materiał. I robię to na jednej linii czasowej. Potem zaznaczam wybrane pliki o oznaczam je regionami kolejno. Włączam renderowanie i idę spać. Robię to też z surowym materiałem aby nie mieć zawalonego dysku. Jedna sprawa że wyrenderowany materiał leci do prezentacji a druga sprawa córka która tańczy musi mieć materiał poglądowy co robi źle i co poprawić.
PS Dziś odinstalowałem SV i zainstalowałem ponownie. Tyle, że już nie renderuje ze swoimi ustawieniami tylko wybieram parametry z szablonu. I o dziwo póki co siódmy film renderuje się poprawnie. Albo wina była w instalce albo ja coś popaprałem podczas ustawienia renderingu.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ten program nauczył mnie jednego upraszczania :D
Niestety nie wiem dlaczego tak się dzieje
Natomiast zrobiłbym tak że filmy które zrenderowały sie dobrze, wywaliłbym z linii czasu i właczył ponowny rendering i zobaczył efekt
Zawsze te same mają problem ?
Widzisz na to nie wpadłem może z racji wieku ;-) i problemu z ogarnianiem kwestii montażu filmów. Jeśli za chwile materiał wyrenderuję do 1080 to spróbuję jeszcze raz na fabrycznych ustawieniach puścić cały materiał do 4K coś ok 20 filmików. Jeśli pójdzie to znaczy że to była moja wina związana z grzebaniem w końcowych parametrach renderowania.
Castellano1
19-07-2019, 09:36
Korzystam z aplikacji w mobidescargar, aby edytować zdjęcia. Jest też bardzo piękna
A co to ma wspólnego z tematem?