Zobacz pełną wersję : Odłamany róg karty SD.
Bry.
Udało mi się zepsuć kartę SD. Ponownie. ;)
26116
Słynny odłamany rożek.
Czytnik w PC kartę widzi. Aparat nie.
Rożek znalazłem.
I teraz pytanie. Czy gwarancja to obejmuje? Czy czas nową kartę zakupić?
PS. Mam wrażenie, że był taki temat, ale coś go znaleźć nie mogę...
I teraz pytanie. Czy gwarancja to obejmuje? Czy czas nową kartę zakupić?
Kupiłeś samochód w salonie. Jedziesz, wpadasz w dziurę, półoś skrzywiona.
Jedziesz na serwis: ,,Panowie zrobicie mi to w ramach gwarancji?". ;)
Kup nową kartę po prostu- będzie szybciej i bez nerwów.
Wiesz, jak mi się poprzednia na pół rozpadła, to wymienili. Na tą.[emoji23]
Nic, się kupi. Tylko może tym razem 2x16 GB. Będzie w zapasie, jakby co.
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
tbogdanowicz
09-06-2019, 14:55
Karty powoli tanieją. Sprawdź czy warto. Ja po awarii (uszkodzenie mechaniczne) 16 kupiłem 64 (po 4 czy 5, latach cena była z tego co pamiętam porównywalna) i nadal mam drugą 16 (D7100 ma dwa sloty).
64 właściwie nie wyjmuję z aparatu, gdyż robi za zapas po zapełnieniu 16, co miało miejsce 2 razy :-).
Mam również 2 akumulatory, ale tutaj zdarzało się że konieczna była wymiana. Ale zawsze w zimie, gdy aparat ma większe zapotrzebowanie na prąd. Dodam że w Lublinie kilka dni z poranną temperaturą poniżej -20 w styczniu jest normą. Gdy się nie przydarzy to wtedy oznacza, że zima jest dziwnie ciepła.
Kup sobie Kingston Canvas czerwone bo tanie są i dobre tzn jak lubisz łamać to każdej pewnie dasz radę :)
Karty powoli tanieją. Sprawdź czy warto. Ja po awarii (uszkodzenie mechaniczne) 16 kupiłem 64 (po 4 czy 5, latach cena była z tego co pamiętam porównywalna) i nadal mam drugą 16 (D7100 ma dwa sloty).
64 właściwie nie wyjmuję z aparatu, gdyż robi za zapas po zapełnieniu 16, co miało miejsce 2 razy :-).
Mam również 2 akumulatory, ale tutaj zdarzało się że konieczna była wymiana. Ale zawsze w zimie, gdy aparat ma większe zapotrzebowanie na prąd. Dodam że w Lublinie kilka dni z poranną temperaturą poniżej -20 w styczniu jest normą. Gdy się nie przydarzy to wtedy oznacza, że zima jest dziwnie ciepła.
Do wczoraj też miałem dwie karty.
I aku też mam dwa.
Co ciekawe, na 3 karty SD, obie rozwalone należały do "złotej" serii SanDiska.
Ta ostatnia jest z "szarej" i ma dobre 5 lat. Dawniej to robili. :lol:
Kup sobie Kingston Canvas czerwone bo tanie są i dobre tzn jak lubisz łamać to każdej pewnie dasz radę :)
Zobaczę. Dzięki za tips.
PS. Szlag, moje szczęście... Do dziś x-kom miał promocje na pamięci. M.in. karty SD... :lol:
tbogdanowicz
09-06-2019, 15:39
Normalnie "w czepku urodzony" :mrgreen:.
Kupiłem SD 32GB, linia "złota", ponownie*. Z przesyłką wyszło taniej, niż cena samego Kingstona.
*jak to mówią, do trzech razy sztuka. :p
Normalnie "w czepku urodzony" :mrgreen:.
Cały ja :D
A propos kupowania to ja kupuje w www.hurt.com.pl Można wydebic fajne ceny. Mam dwie 128 i dwie 64 dla d750 i d600 i dają radę. SanDisk.
Kupowałem u nich eneloopy i ładowarkę. Nie przyszło mi do głowy sprawdzić, czy kart nie mają...
Ale nic nie straciłem, mają takie same ceny jak cyfrowe.