PDA

Zobacz pełną wersję : Samsung A5 podłączenie do D7100

janu3
08-06-2019, 06:53
Proszę o pomoc. Od niedawna jestem posiadaczem Samsunga Galaxy A5 w którym zainstalowałem program Helicon Remote. Chciałbym sterować smartfonem.
Sprawa wydaje się prosta. Trzeba podłączyć przewodem smartfon z Nikonem D7100. Niestety, wstyd się przyznać, ale na tym poległem. Wiem, że w Samsungu jest USB C natomiast kompletnie nie wiem do jakiego gniazda w Nikonie podłączyć ten kabelek, no właśnie czy jakiś adapter, przejściówkę? Sprawdziłem w specyfikacji Nikona i jest tylko napisane złącze USB. Jednak typów złącz USB jest co najmniej 7. Jakiego kabla, ewentualnie adapteru szukać USB C ->...???

ksh
08-06-2019, 09:20
USB Mini-B, czyli pełny osiem pin kabel.
( Nikon UC-E6 )

janu3
08-06-2019, 10:11
USB Mini-B, czyli pełny osiem pin kabel.
( Nikon UC-E6 )
Dzięki! Pozdrawiam!

- - - - kolejny post - - - - - -

Sprawdziłem przed chwilą i jak dla mnie Nikon UC-E6 i USB Mini-B to różne wtyki i według mnie USB Mini-B nie pasuje do Nikona D7100 :(

ksh
08-06-2019, 11:03
Kup kabel UC-E6, nie sugeruj się kompatybilnością i nazwami innymi bo to jest USB Mini-B 8pin ale na 100% w sklepie dadzą ci normalny USB Mini 5pin, który nie pasuje.

OjTam
08-06-2019, 13:03
W pudle nie masz? Powinien być.

janu3
08-06-2019, 14:38
W pudle nie masz? Powinien być.
Generalnie wyciągałem z różnych aparatów kable i chowałem je do szuflady. I znalazłem nawet trzy z UC-E6 :) Zakończone są wprawdzie USB A, ale dokupię adapter USB A (gniazdo) ->USB C (wtyczka). Chciałem nawet dzisiaj pojechać do sklepu, ale sobota to nie najlepszy dzień na zakupy (tłumy ludzi, problem z parkowaniem)
Dziękuję za pomoc.