Zobacz pełną wersję : Muszla powiększająca Dk-21m
stachmuszel
21-06-2007, 19:59
Witam!
Pewno było już na ten temat na forum, ale dosyć dawno. Nabyłem muszle powiększającą dk-21m. Założyłem do mojego d70s i ... zdecydowanie polecam. Zupełnie inny komfort pracy. Do dostania w tylda.pl 77pln.
Pozdrawiam wszystkich!
a ja zalożylem na d200, i stwierdziłem że jednak nie potrzebuje, fakt jest wiekszy wizjer ale pytanie, czy w d200 potrzeba.
Sprzedałem na forum, i okazało się że kupujący miał problem. Zabrakło dwóch działek do korekcji dioptrii.
>Stachu,
Mógłbyś jakies fotki wrzucuć jak to wygląda na body? Gdzies czytałem że ludzie obcinają tą gumkę która jest na tej muszli (która wygląda jak ta z D70) i zakładają tą od D70s :-)
Przy okazji nie masz takiego odczucia że giną ci w wizjerze rogi?
możesz napisać dokładną nazwę sklepu? I może daj jakieś fotki jak to wygląda.
stachmuszel
22-06-2007, 07:14
Witam!
Nie mam za bardzo możliwości zrobienia na szybkiego fotki (gorący okres ...), ale wygląda ona dokładnie tak samo jak oryginalna, tylko lekko więcej odstaje od korpusu. Czy giną szczegóły w rogach? Możliwe, że tak. Ale wg mnie skala zjawiska pomijalna, napewno rekompensuje to ogólna poprawa komfortu pracy. Link:
http://www.sklep.tylda.pl/?idp=FOTNIKAKC0014
Cena 77pln + 13pln kosztów przesyłki. Czas oczekiwania ok. 3 dni. Obsługa sklepu na bieżąco informuje email-em o losie przesyłki.
Do d80 i d200 napewno mało wnosi ten drobiazg, ale w d50 (kolega zakładał) i moim d70s poprawa znaczna. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.
Pozdrawiam!
a ja zalożylem na d200, i stwierdziłem że jednak nie potrzebuje, fakt jest wiekszy wizjer ale pytanie, czy w d200 potrzeba.
Sprzedałem na forum, i okazało się że kupujący miał problem. Zabrakło dwóch działek do korekcji dioptrii.
ja kupiłem od Borowy muszle... i faktycznie, korekcja nie wyrobiła (co ciekawe wade mam niedużą- (-1,5) a i tak na codzień chodzę w soczewkach). W każdym razie na aparacie bez muszli miałem korekcję skręconą na sam dół, do poprawnego działania muszli potrzbowałbym jeszcze ze dwóch kliknięć. Mówi się trudno, puściłem dalej na forum:)
Co do samej muszli- obszar roboczy jest faktycznie nieco większy, ale nie ma rewolucji.. Natomiast brzegi kadru miałem bardziej mydlane, niż centrum (centrum z powodu korekcji, jeśli ktoś nie czytał tego co pisałem wyżej:) ).
MZ ta nakładka jest nieco przereklamowana...
Mata_Hari
22-06-2007, 15:22
Do d80 i d200 napewno mało wnosi ten drobiazg
Czemu tak uważasz? Ja też rozpatruję zakup tego ustrojstwa do mojego D80.
Do d80 i d200 napewno mało wnosi ten drobiazg...
Ja muszę sprawdzić wszystko na własnej skórze, a że mnie owy drobiazg od jakiegoś już czasu korcił - właśnie zamówiłem :)
Mata_Hari
22-06-2007, 22:46
No to czekamy na ocenę ustrojstwa i wrażenia z użytkowania. (Ja też się pewnie na nią skuszę.)