Zobacz pełną wersję : Długi czas na wysyłkę towaru Alliexpres
Zakupiłem na alliexpres elektronikę. O ile do tej pory nie miałem z tym serwisem kłopotów o tyle trafił mi sie sprzedawca który nie wysyła zakupionego towaru. Wiem że na wysłanie ma 60 dni i własnie zastanawiam sie czy nie korzysta z tego przywileju. Po wysłaniu zapytania dlaczego nie wysyła towaru a minęło już 30 dni dwukrotnie przekładał termin wysyłki z powodu braku towaru. Trochę mnie zirytowało to że wystawia przedmiot na sprzedaz a fizycznie go nie ma. Teraz już nie odpowiada na moje zapytania. Rozumiem że jeśli minie to 60 dni będę mógł starać się o zwrot gotówki?
Może to taki prosty sposób na pozyskanie kredytu. Za 60 dni grzecznie zwróci kasę.
To na 100% jest to a najgorsze że nic nie mogę zrobić bo i na zwrot kasy mogę liczyc dopiero po tych 60 dniach. Pozostaje mi chyba tylko możliwość wystawienia negatywnego komentarza. Ale co mi to da? Chyba nic :-(
Tak, po 60 dniach spór i zwrot, jak masz status VIP to 30dni, a na alibabie nawet masz 14dni.
U mnie rekord z chin to była dostawa po pół roku, rekord po pięciu dniach ( wysyłka z guangzhou ) :)
Może dlatego że bardzo mi zależało na sprzęcie. Bo jak kupuję jakieś pierdoły to zazwyczaj szybko przychodzą. To dla mnie pierwszy raz gdy koleś nie ma po prostu towaru i mi w prost napisał że wyśle później.
greku792
06-06-2019, 15:42
Nie jest to sposób na prosty kredyt. Sprzedawca noe dostaje pieniędzy do czasu aż akient nie kliknie że otrzymał towar. Ja nigdy nie mialem problemu ze zwrotem pieniędzy, klik że nie otrzymałem towaru, pytanie czy jeszcze będę czekał, klik że nie i pieniądze wracały na konto.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
andystar
06-06-2019, 19:02
Drogie rzeczy (na aliexpress) kupuję zawsze z wysyłką z Niemiec. Wtedy jadą DHL i są w ciągu tygodnia. Inne zalety wysyłki z EU w "pakiecie".
Jak jest taka opcja z wysyłka. Druga sprawa że nie sprawdziłem komentarzy a tam był raptem ... jeden pieron wie czy to dobrze czy źle.
ZbyszekS
06-06-2019, 20:15
Przecież jeśli nie wysłał - nie ma numeru przesyłki a jest status przetwarzania zamówienia - to zawsze możesz anulować zamówienie... 60 dni działa od momentu wysłania.
Ale wtedy anuluję z mojej winy i ile będę czekał na kasę?
Do 7 dni z normalnego konta.
pytanko przy okazji ile czasu może "iść" paczka na terenie naszego kraju, już otrzymałem od "przyjaciela z chin" informację, że paczka jest w kraju docelowym
Jeśli kurier to jakieś 1-2 dni, jeśli poczta i trafi na cło to 5-10 dni.