PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 75 minut i kilka kroków...

Lu
01-06-2019, 18:01
...różnicy, czyli po nocy spędzonej na Cat Bells
A w dole Derwent Water i miasteczko Keswick. Cumbria. Lake District.

1

25700

2

25701

Gdzieś w chaszczorach po lewej leży moje UWA...

Zapraszam

krzysztofz24
01-06-2019, 23:11
Bajeczne, oba.
Jak dla mnie obrobka w punkt. Wszystko akurat:-).

Lu
01-06-2019, 23:48
krzysztofz24 dzięki. Może i to jeszcze podejdzie. Ale to już poprzedni dzień, po południu. Jeszcze z szerokiego kąta, zanim był poleciał w czeluście paprotne i przepadł na wieki pozostawiając tylko bagnet...:(
Na szczęscie następca-tu na naszej giełdzie nabyty-choć rocznikowo starszy to chyba lepszy egzemplarz.
Aczkolwiek tez już w wodospadzie pływał:)

25716

krzysztofz24
02-06-2019, 00:22
To ma ladne niebo. Ale tamte jakos lepsze kadrowo mz.

6868
02-06-2019, 06:23
Jezeli moge wtracic swoje trzy grosze, to powiem ze ostatnie zdjecie, kadrowo najbardziej mi sie podoba.
Na dwoch pierwszych nie podchodza mi obciete lub nie mieszczace sie w kadrze po prawej stronie wysepki.
Obrobka, no coz rzecz gustu.

Sebastianito
02-06-2019, 15:30
Ostatnie jest naprawde bajeczne

Jacek_Z
02-06-2019, 20:34
Pierwsze dwa mają taki nierealistyczny kolor. Ostatnie super.

Lu
03-06-2019, 22:43
Jezeli moge wtracic swoje trzy grosze, to powiem ze ostatnie zdjecie, kadrowo najbardziej mi sie podoba.
Na dwoch pierwszych nie podchodza mi obciete lub nie mieszczace sie w kadrze po prawej stronie wysepki.
Obrobka, no coz rzecz gustu.
Niektóre:) twierdzą że kilka mm. nie robi większej różnicy. Jednak robi... Ostatnie to 12 mm. dwa pierwsze 18.

- - - - kolejny post - - - - - -

Ostatnie jest naprawde bajeczne

Miło słyszeć, miło widzieć. Jeszcze milej byłoby zobaczyć coś nowego. Niemniej rozumiem. Zamienić plecak ze szpejem na nosidełko-jak najbardziej chwalebne.
Pozdrów obie Panie:)

- - - - kolejny post - - - - - -

Pierwsze dwa mają taki nierealistyczny kolor. Ostatnie super.

Mógłbyś uściślić. Nie lubię jagodzianek i w LR z panelu HSL S i L mocno w lewo jeżeli chodzi o purple i magenta. Wyszło jak wyszło. Pozwolę sobie zalinkować-niestety z innego miejsca bo tu juz nie widze foty, którą prezentował Mirekvampirek. https://500px.com/photo/125540641/blueberry-view-of-the-keswick-from-cat-bells-by-mirek-galagus?ctx_page=1&from=search&ctx_type=photos&ctx_q=mirek+galagus to tak dla porównania. Osobiście wolę to zalinkowane:) A co w drugim z kolorami nie bangla-ponownie muszę prosić o wskazówki. Nie muszą się wcale podobać i to rozumiem, ale chciałbym się dowiedzieć co jest nie tak-bo może gdzieś jest błąd , którego nie widzę.

Jacek_Z
04-06-2019, 10:03
Nie napisałem, że kolor uzyskany w obróbce. Po prostu mocno zażółciło te góry na pierwszym planie, a te z tyłu nie i dlatego wygląda to "dziwnie".
Często sie poluje na "dziwne" układy świateł. Czasami wychodzi z tego coś fajnego, a czasami może sie podobac mniej.

Lu
04-06-2019, 14:33
Nie napisałem, że kolor uzyskany w obróbce. Po prostu mocno zażółciło te góry na pierwszym planie, a te z tyłu nie i dlatego wygląda to "dziwnie".
Często sie poluje na "dziwne" układy świateł. Czasami wychodzi z tego coś fajnego, a czasami może sie podobac mniej.

Właśnie po tych górach z tyłu widać wędrówkę budzącego się słońca. Szczególnie na pierwszym po prawej stronie-gdzie nie ma co ukrywać poległem w obróbce:) Na drugim już wyżej i nieco bardziej na prawo to i "tylne" góry łapią już nieco światła.
Generalnie jest coś w zasłyszanym twierdzenia , że na wyspach- i nie mam tu tylko na myśli Wysp Brytyjskich-światło operuje nieco inaczej niż na kontynencie.
Miałem okazję się o tym przekonać również na Teneryfie.