Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Powrót...
...do kwadratowej Toskanii
Sukcesywnie, w miarę wykopania czegoś ciekawego z dysku zapodawał będę coby co chwilę nowego wątku nie tworzyć
Ramy mają być i basta:-P
1
25588
2
25589
Zapraszam
Klikamy po full size
Szymkowski
29-05-2019, 11:04
Dla mnie zdjęcie nr 2 całkowity majstersztyk. Niby proste, a jednak zatrzymuje na dłużej. Można śmiało jakoś obraz na ścianę powiesić!
3
25642
425643
Fullsize Klik klik:)
Ramy jak najbardziej do tego pasują. Ciekawie się zapowiada, kop dalej w czeluściach dysków. Biorę wszystkie, ale dwóję w pierwszej kolejności :) No i zapodaj tu swój avatar ;)
Kojocisko
30-05-2019, 21:20
Zachwyty, opad szczęki, podziw, etc... Z ramkami jest świetnie.
Ile czasu spędziłeś w Toskanii?
Zrób wystawę tej Toskanii.
cybulski
31-05-2019, 09:01
Cudowne kadry. A myślałeś o wyprawie na Morawy?
Obrazek2000
31-05-2019, 11:17
Piękne zdjęcia!
Nienawidzę tych ramek...
Ramy jak najbardziej do tego pasują. Ciekawie się zapowiada, kop dalej w czeluściach dysków. Biorę wszystkie, ale dwóję w pierwszej kolejności :) No i zapodaj tu swój avatar ;)
black70. Dzięki-zamysł z ramami co do kwadratów od początku był. Co do zaspokojenia ciekawości-pewnie trochę jeszcze pokopię. A co do avatara. Był jakiś czas temu https://forum.nikoniarze.pl/threads/296681-Avatarove?highlight=
Inne, których nie chce powtarzać są w stopce do obejrzenia.
- - - - kolejny post - - - - - -
Zachwyty, opad szczęki, podziw, etc... Z ramkami jest świetnie.
Ile czasu spędziłeś w Toskanii?
Zrób wystawę tej Toskanii.
Kojocisko Dzięki za miłe słowa. Wystawa-nie nie myślałem. Generalnie nie mam ciśnienia na tego typu imprezy, tak samo jak na konkursy czy też publikacje w czasopismach. Wystarczą na ścianach u mnie w domu i moich bliskich. W Toskanii byłem 10 dni, ale w zasadzie dwa przeznaczyłem typowo na zdjęcia-tzn. wszystko było temu podporządkowane. Dni to za dużo powiedziane. Dwa świty-poranki. Poza tym dużo zwiedzania, i zaspokajania innych zmysłów. Głównie smaku:) Enologiczne zapędy także zaspokojone:)
Cudowne kadry. A myślałeś o wyprawie na Morawy?
cybulski Miło słyszeć. Morawy? Telepią się po głowie-tylko urlopu nie za wiele. W tym roku zaplanowane moje ukochane Lake District, które zaliczam po raz kolejny, ale moja lepsza połowa jeszcze nie miała okazji podziwiać-a już niejednokrotnie obiecałem. Pozostało modlić się tylko o pogodę, która tam potrafi zaskakiwać. Niekoniecznie od najlepszej strony.
Piękne zdjęcia!
Nienawidzę tych ramek...
Obrazek2000 Dzięki za zachwyt:))) Co do ramek-nie ma innej opcji-musisz się przyzwyczaić. Poza tym wydrukowane 30x30 na papierze Fine Art Pearl i w passe partout w olbrzymiej 60-cm ramie na ścianie prezentują się wyśmienicie. Moim skromnym zdaniem rzecz jasna.
Coś tam wykopałem znowu:)
5
25662
Zapraszam
cybulski
31-05-2019, 15:43
Morawy to podobno czeska Toskania a dużo bliżej.
https://www.zlotaproporcja.pl/2017/12/07/morawy-poludniowe-krajobrazy-zdjecia/
Faktycznie bardzo duże podobieństwo do Toskanii. Zdjęcia bardzo dobre, Kwadraty pasują idealnie.
Kojocisko
03-06-2019, 15:04
Jeżeli przez dwa poranki zrobiłeś tyle rewelacyjnych zdjęć, to mowę mi odejmuje...
Jeżeli przez dwa poranki zrobiłeś tyle rewelacyjnych zdjęć, to mowę mi odejmuje...
No jakieś tam jeszcze z wieczora czy południa przy okazji machnięte też gdzieś trafiły. Ale tak jak mówię-dwa poranki były typowo fotograficzne. Tzn. "fotoamok"-jak to pięknie określił nieodżałowany Pablook... W taki amok wpadłem wtedy, że oszołomiony okolicznościami przyrody zapomniałem zmienić format zapisu w puszce. I wszystko to jpegi... Obróbka tego to było dla mnie spore wyzwanie. Jaki wniosek-po spożyciu sprawdź dwa razy dokładnie cały szpej:)))
6
26305
7
26306
Zapraszam
Szóstka pędzlem malowana :O pięknie.
8
Pozwoliłem sobie zatytułować: "Dylematy..." Obrazek2000-to dla Ciebie i wszystkich co krzywo na ramki patrzą:)
26435
Zapraszam
Obrazek2000
16-06-2019, 22:25
Dobra. Dawaj z ramką...
Po kliknięciu wygląda lepiej; tylko tam ramka jest ciut mniejsza, niż "jedyna słuszna" ;-)
Ale coś w tym jest... Może się zaczynam przekonywać...
26435
Rozumiem ideę "ścieśniania" ale tu ten facet wyszedł baaaardzo szczupło. ;)
Rozumiem ideę "ścieśniania" ale tu ten facet wyszedł baaaardzo szczupło. ;)
Dostałem zgodę na publikację wizerunku.
Pod warunkiem solidnego odchudzenia jegomościa...:)))
Piękna 6 i 7.
Dzięki. Miło że się spodobało.
9
26528
Zapraszamna peły ekran
Obrazek2000
19-06-2019, 13:26
9 bardzo klimatyczna, ale uroku trochę odejmuje nadmiar koloru żółtego.
Oczywiście, bo to nie zawsze przecież oczywiste;-), moim zdaniem.
10
Czas na BW
26996
Zalecany PE po kliknięciu
Kojocisko
30-06-2019, 12:35
Także piękne zdjecie, ale u ciebie kolor pełni ważną rolę. Więc ja byłbym ciekawy wersji w kolorze.
Kojocisko zgodnie z życzeniem.
27050
kontradmiral86
30-06-2019, 14:39
Wybieram kolor.
Ja też. Bo sie w dodatku jakos kojarzy z regionem - siena palona :)
Obrazek2000
30-06-2019, 16:13
Kolor, kolor.
Ładne zdjęcie.
Kojocisko
30-06-2019, 20:10
Pięknie dziękuję. Kolor rządzi! I to tak zupełnie bez rozterek.
G-creative
02-07-2019, 17:05
Bardzo ladna, taka delikatna ta obrobka.
Dlub, dlub obys nie skonczyl ;-) Przepiekne sa te TWE (nie myl z TWA) zdjecia.
Bardzo ładne to Twoje dłubanie :)