Zobacz pełną wersję : Mały laptop do turystyki
Szukam coś na wzór laptopa urządzenie lekkie gabarytowo . Sprzęt potrzebuje tylko do przeglądania internetu i do pisania w wordzie. Tak więc potrzebuje klawiaturę fizyczną. Bardzo zależy mi aby nie był ciężki. Nie zależy mi na mocy i mocnych bebechach. Mile widziany jakiś no name nie rujnujący budżetu.
ThomasVoland
27-05-2019, 05:29
Nigdy nie zamieniłbum iPada na laptopa do takich rzeczy. Pisanie i net to główne zastosowanie mojego tabletu z klawiaturą.
ThomasVoland
27-05-2019, 13:06
Ile chcesz wydać?
Chodzi o to że jak najmniej :-) Najważniejsze preferencje to małe gabaryty i przede wszystkim niska waga. Ale zależy mi na klasycznej klawiaturze bo mi się dobrze na niej pisze. Cel pisanie w terenie przy pomocy edytora word.
Idealnie sprawdzi się lenovo carbon x1 3gen. Lekki , mały. Bateria rewelacja a i sam ekran też całkiem fajnie widać. Ja mam ta wersję z dotykowym . Czasami się przydaje .
Mój typ to Asus Zenbook UX410.
Idealnie sprawdzi się lenovo carbon x1 3gen. Lekki , mały. Bateria rewelacja a i sam ekran też całkiem fajnie widać. Ja mam ta wersję z dotykowym . Czasami się przydaje .
Szedł byś z takim klocem w góry?
cz4rnuch
30-05-2019, 09:46
Po górach nie chodzę, ale zdarzyło mi się ze dwa razy w podróż zabrać Surface Pro 2. Lekki i mały, do poważnej pracy za mały, ale do przeglądania netu czy nawet obrabiania fotek na szybko wystarczy. Skoro chcesz wydać jak najmniej to może jakaś używka? Starsze modele, powystawowe są bardzo tanie.
Ja standardowo noszę na zdjęcia 500 i d4s w 600aw więc dla mnie to nje jest problem ;)
Kojocisko
30-05-2019, 10:24
Jeżeli piszesz coś o chodzeniu w górach, to chyba pojawia się też kwestia czasu działania na akumulatrze.
I albo kupisz w miarę współczesnego ultrabooka (1-1,5 kg i konkretny budzet), albo pójdziesz na kompromis.
Surface lub tablet wydają się dobrą opcją. Tablet możesz kupić w prawie dowolym budżecie, czas pracy na akumulatrze będzie niezły, urządzenie małe i lekkie.
W końcu jest Office na Androida :-)
A klawiaturę do tableta możesz wybrać spośród wielu modeli - taką, jaka ci pasuje.
Rafał_Sz
30-05-2019, 10:41
Tablet Galaxy Tab S (generacja według budżetu, ale nawet 2 daje bardzo radę) i klawiatura na BT lub etui z klawiaturą. Używam i polecam. Ekran AMOLED, szybkość i bateria robią robotę.
https://img.techq.eu/reviews/samsung-galaxy-tab-s4-vs-galaxy-tab-s3.jpg
Właśnie sprawdzam najtańszy tablet na rynku plus zwijana klawiatura. To będzie to o co mi chodzi.
Rafał_Sz
30-05-2019, 13:45
Fejs, Chrome, YouTube (HTML5) i temu podobne maja swoje wymagania sprzętowe. Nie kupuj najtańszego chłamu, lepiej przepij tą kasę. ;)
Używam takiego, naprawdę daje radę:
https://allegro.pl/oferta/samsung-galaxy-tab-s2-t819-modem-lte-7796979367
Nie kupuj najtańszego chłamu, lepiej przepij tą kasę. ;)
Pozostaje się pod tym podpisać. Ech, żebym taki mądry 3 lata temu był. :lol:
Asus Zenbook UX410 tak samo mam i serdecznie polecam :P