Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki (konkursowa) Runda 2 - GŁOSOWANIE
Czołem! :)
W głosowaniu rundy drugiej, zabawy konkursowej mamy 12 prac :)
Sponsor nagrody: (http://www.machineryhdr.com/pl/)
24768 (http://www.machineryhdr.com/pl/)
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: Lukaszd7k - proszę autora RAWka o przesłanie na PM albo maila konkursowego informacji, którą pracę wyróżnia i dlaczego :D
Termin głosowania zakończy się za 4 dni - środa (15.05.2019), podyktowane jest to ewentualnym opóźnieniem w pokazaniu się belki.
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
ORYGINAŁ
24769
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1JBji8K6qjRWzvMUKIn7n0UmqH_XV6K7g/view?usp=sharing)
WASZE PROPOZYCJE
1
24779
2
24778
3
24777
4
24776
5
24775
6
24774
7
24773
8
24772
9
24771
10
24770
11
24781
12
24780
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
Dziękować [emoji846]
Głosować, głosować [emoji846]
Ta ulica wygląda podobnie jak Grunwaldzka w Gdańsku - Wrzeszczu, wręcz bliźniaczo, szczególnie porównując do roku około 2001 kiedy podobne wieżowce były budowane zaraz obok Cristalu.
paparapa
12-05-2019, 12:33
Własciwie przerobiłem wszystkie kadry jakie tu są :). Jak napisal tu ktoś, można było z jednego kadru zrobić parę zdjęć :)))
Melduje wykonanie zadania i oddania głosu jako 10ty użyszkodnik. Krecie, cieknij Waść. :)
Melduje wykonanie zadania i oddania głosu jako 10ty użyszkodnik. Krecie, cieknij Waść. :)
Cieknę :D
Na pierwszym miejscu są dwie prace.
Na drugim miejscu z dwoma głosami mniej są również dwie prace.
Na trzecim miejscu i głos mniej - 7 prac.
Bez głosu jest jedna praca :)
paparapa
12-05-2019, 15:04
Cieknę :D
Na pierwszym miejscu są dwie prace.
Na drugim miejscu z dwoma głosami mniej są również dwie prace.
Na trzecim miejscu i głos mniej - 7 prac.
Bez głosu jest jedna praca :)
O jasna .... prawie wszyscy na podium :)
O jasna .... prawie wszyscy na podium :)
Rapapira rapapara, coś tu się nieźle odpie... ;)
paparapa
12-05-2019, 18:18
Rapapira rapapara, coś tu się nieźle odpie... ;)
??? może jaśniej .... :)
??? może jaśniej .... :)Ummm. Nie.[emoji23]
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
tbogdanowicz
12-05-2019, 21:00
Głośnięte.
Wybór był trudny.
Wypadałoby pocieknąć.
Na pierwszym miejscu jedna praca.
Na drugim miejscu o dwa głosy mniej, dwie prace.
Na trzecim miejscu o głos mniej, jedna praca.
Bez głosu jest jedna praca.
Heh, dostałem dzisiaj info, że moja reklamację Orange rozpatrzy do 05.06.2019 a minęło już 10 dni odkąd nie mam swojego numeru. Jakieś jaja.
Wiedzcie że moc krecia i jego złość i nakierowany atak jest zawsze skuteczny.
2 godziny później mam swój numer, rabaty i straty taty, ale czy zmieni to moją opinie o tej firmie po tylu latach współpracy... nie wiem....
No to pomarudzilem [emoji23][emoji846][emoji39]
A teraz tylko przypomnę, że nie wzięcie udziału w głosowaniu może na Was wylać czarę kreciej goryczy [emoji6][emoji23]
Głosować, głosować :)
Ciekawe co tam u siemalysy, spiritus i paparapa - zapraszam Was RÓWNIEŻ do oddania swoich głosów :)
Może dobijemy w końcu do tego 3go przecieku :p
paparapa
15-05-2019, 09:17
Heh, dostałem dzisiaj info, że moja reklamację Orange rozpatrzy do 05.06.2019 a minęło już 10 dni odkąd nie mam swojego numeru. Jakieś jaja.
Wiedzcie że moc krecia i jego złość i nakierowany atak jest zawsze skuteczny.
2 godziny później mam swój numer, rabaty i straty taty, ale czy zmieni to moją opinie o tej firmie po tylu latach współpracy... nie wiem....
No to pomarudzilem [emoji23][emoji846][emoji39]
A teraz tylko przypomnę, że nie wzięcie udziału w głosowaniu może na Was wylać czarę kreciej goryczy [emoji6][emoji23]
Ta Krecia Gorycz to jakiś spejalitet oparty na rodowej trzymanej w tajemnicy recepturze?
Możesz ukręcić niezłe lody na takim specjalitecie, a i jako nagroda w rawkach też by się nadała :mrgreen:
- - - - kolejny post - - - - - -
Głosować, głosować :)
Ciekawe co tam u siemalysy, spiritus i paparapa - zapraszam Was RÓWNIEŻ do oddania swoich głosów :)
Może dobijemy w końcu do tego 3go przecieku :p
Dziękuję za zaproszenie :), ale nawet mój głos chyba jednak nie pomoże przekroczyć tej magicznej liczby :)...
zobaczymy
Oczywiście [emoji6]
Zapraszam do głosowania dlatego, że wszystko wskazuje na ewentualność solidnej dogrywki, nadal [emoji846]
Dogrywka? A fuj.
Dogrywka? A fuj.
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]O to to!
paparapa
15-05-2019, 19:45
O to to!
Nie wypowiadaj słowo dogrywka .... zamieszaj cos po kreciemu :):):)
Nie wypowiadaj słowo dogrywka .... zamieszaj cos po kreciemu :):):)
O to to. Jakiś podkop, podgryzanie kabli, etc. Takie klasyczne krecie zagrywki. :D
Zapraszam do głosowania w DOGRYWCE (https://forum.nikoniarze.pl/threads/297215-Zabawa-w-RAWki-Runda-2-DOGRYWKA-GŁOSOWANIE)
Podsumowanie.
1 miejsce na podium zajął Bartek-
2 miejsce zajął Nikodemo
3 miejsce zajął paparapa
Wyróżnienie od autora RAWka wędruje do paparapa
Przesyłam gratulacje dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
Bartek- Prosimy ponownie o RAWka, który zostanie użyty w nowej zabawie :)
# 1 Bartek-
24998
#2 Nikodemo
24999
#3 paparapa
24997
#PRACA WYRÓŻNIONA paparapa
24997
Wyrózniam pracę nr 1 za usunięcie mercedesa, żurawia i lekką przebudowę drewnianej zabudowy tam na górze.
Podzrawiam
Lukaszd7k
Przyjemnego wieczoru życzę :)
paparapa
16-05-2019, 23:06
Dzięki za głosy na moją pracę. Gratulacje dla wyróżnionych i wszystkich bawiących się.
Również przesyłam gratulacje i dziękuję za głosik na moją wersję :)
Jutro wieczorem ruszymy rundę trzecią.
tbogdanowicz
17-05-2019, 06:22
Dziękuję za dwa głosy, które otrzymałem i gratuluję zwycięzcy.
Przy okazji napiszę że paparapa, poszedł tak daleko z ingerencją w zdjęcie, że dłuuugo się zastanawiałem czy zagłosować na tą pracę. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że bez względu na sposób realizacji, (zakładam że wszystko to była praca w wywoływarce RAW'ów) to jednak to już fotomontaż.
Niemniej jednak, chylę czoła przed efektem.
paparapa
17-05-2019, 08:24
Dziękuję za dwa głosy, które otrzymałem i gratuluję zwycięzcy.
Przy okazji napiszę że paparapa, poszedł tak daleko z ingerencją w zdjęcie, że dłuuugo się zastanawiałem czy zagłosować na tą pracę. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że bez względu na sposób realizacji, (zakładam że wszystko to była praca w wywoływarce RAW'ów) to jednak to już fotomontaż.
Niemniej jednak, chylę czoła przed efektem.
Wydaje mi się, że słowo fotomontaż jest trochę za mocne :), no ale niech będzie. Że akurat ta wersja foty trafiła do konkursu jest kwestią przypadku i złośliwości losu. Zrobiłem sporo wersji tej foty, a z pewnych powodów ocalało właściwie to jedno :), i to właściwie przed samym zamknięciem konkursu.
Używam różnych wywoływarek zależnie od potrzeb, a na PSa mam alergię :) i nawet go nie posiadam...
Miło, że mimo kontrowersji, byłeś w stanie zauważyć "fajność " finalnego efektu :).
Ps.
A pomysł na wywalenie tego paskudnego czegoś z góry budynku wziął się stąd, że drażnią mnie wszelkie reklamy tworzące z naszej przestrzeni życiowej wielkie śmietnisko.
J
Dziękuję za głosy w zabawie i w dogrywce,
zdjęcie obrobiłem tak jak ja bym to widział i to była dobra decyzja ;), program użyty to Lightroom który jest moim podstawowym programem do zdjęć.
"Kierowniku" @crusiek (https://forum.nikoniarze.pl/members/79646-crusiek) co do rawka to wystarczy że teraz będzie mój a do następnej zabawy poproś może kogoś kto bierze z nami udział w zabawie a nie miał jeszcze szansy nic wstawić, będziemy mieli szansę poznęcać się nad czymś nowym :grin:
Dziękuję za głosy w zabawie i w dogrywce,
zdjęcie obrobiłem tak jak ja bym to widział i to była dobra decyzja ;), program użyty to Lightroom który jest moim podstawowym programem do zdjęć.
"Kierowniku" @crusiek (https://forum.nikoniarze.pl/members/79646-crusiek) co do rawka to wystarczy że teraz będzie mój a do następnej zabawy poproś może kogoś kto bierze z nami udział w zabawie a nie miał jeszcze szansy nic wstawić.
Bartek- mam zdjęcia od Jacek_Z, kilka fajnych zdjęć z Maroka, tak więc spokojnie będę mógł wykorzystać w razie co.
Chyba, że ktoś chce się podzielić z nami RAWkiem to jest teraz okazja, czas do zakończenia rundy trzeciej. można przesyłać na maila konkursowego.
Mogę ja?:twisted:
Jakiś pomerdany się znajdzie.[emoji2960]
No pewnie, że możesz :D ale bałwan drugi raz nie przejdzie ;)
Zapraszam do ostatniej rundy konkursowej (https://forum.nikoniarze.pl/threads/297235-Zabawa-w-RAWki-%28konkursowa%29-Runda-3)
paparapa
17-05-2019, 18:52
No nieeeeeeee :) , rozwaliłeś mnie :)
Bałwanofobia. Ty gryzoniu nietolerancyjny, Ty. :p
Równouprawnienie dla śnieżnorodnych. :lol:
Nikodemo
17-05-2019, 19:43
Dzięki za oddane głosy i gratuluję zwycięzcy.
tbogdanowicz
17-05-2019, 21:05
Wydaje mi się, że słowo fotomontaż jest trochę za mocne :), no ale niech będzie. Że akurat ta wersja foty trafiła do konkursu jest kwestią przypadku i złośliwości losu. Zrobiłem sporo wersji tej foty, a z pewnych powodów ocalało właściwie to jedno :), i to właściwie przed samym zamknięciem konkursu.
Używam różnych wywoływarek zależnie od potrzeb, a na PSa mam alergię :) i nawet go nie posiadam...
Miło, że mimo kontrowersji, byłeś w stanie zauważyć "fajność " finalnego efektu :).
Ps.
A pomysł na wywalenie tego paskudnego czegoś z góry budynku wziął się stąd, że drażnią mnie wszelkie reklamy tworzące z naszej przestrzeni życiowej wielkie śmietnisko.
J
Efekt doceniam, ale jakoś nie tak wyobrażam sobie wywoływanie zdjęć. Zwłaszcza że u rodziców jeszcze leży powiększalnik i pamiętam jak się nim posługiwałem :-). (Niedawno ojciec pytał czy go zabiorę.)
Jaka to krzywda spotkała Twój komputer, że inne wersje "poleciały w kosmos"???
Bartek- mam zdjęcia od Jacek_Z, kilka fajnych zdjęć z Maroka, tak więc spokojnie będę mógł wykorzystać w razie co.
Możesz, spoko. Choć plac w Marrakeszu wziął Andtor2 na Olku. Ale dałem i inne kadry. Fez - farbiarnie, na przykład.