Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dziewczęta
Madziulek
04-05-2019, 09:04
24433
...
tbogdanowicz
04-05-2019, 18:56
Bardzo kobieco wygląda.
Świetne.
Dawno już nie widziałem tak przyjemnej fotografii.
Madziulek
04-05-2019, 20:55
Dziękuję :)
A ja chciałbym zobaczyć inne.
Dlaczego?
Aby zobaczyć, czy kadrowanie tego obrazka było dziełem przypadku, czy świadomości.
Nie mam tu bowiem gdzie zatrzymać wzroku. Jest parę miejsc, skupiających uwagę. To mi bardzo pasuje. Jeśli jest świadome, fajnie bardzo. Jeśli przypadku, nic to nie ujmuje kadrowaniu. Może pokazuje po prostu, że tzw "glamur" to nie tylko kolor, make up i pazurki.
Sądze, że nic tu nie jest dziełem przypadku. Zdjecie jest świetne i jak sam zauważyłeś niełatwe w odbiorze.
niełatwe w odbiorze.
możesz rozwinąć ?
Podoba mi się. Zmysłowo, kobieco, fajnie skadrowane :-)
Madziulek
05-05-2019, 20:26
A ja chciałbym zobaczyć inne.
Dlaczego?
Aby zobaczyć, czy kadrowanie tego obrazka było dziełem przypadku, czy świadomości.
Zacznijmy od tego, że to zdjęcie ma jakieś 9 lat :) Wszystko miałam zaplanowane w głowie, inspirowałam się obrazami Tamary Łempickiej. Z góry miało być ciasno, ja lubię ciasne kadry i jej obrazy też takie są. Zrobiłam kilka kadrów zarówno z twarzami obu dziewczyn, jak i podobny kadr jak na tym zdjęciu (zdaje się, że wciąż miałam albo za dużo dołu lub za dużo góry, kiedy cięłam przy nosie, miałam za dużo dołu, itd.). W każdym razie nie wszystkie ujęcia się nadawały. Wybrałam najlepsze ujecie i kadrowałam wg tego co widziałam w głowie ;)
Ogólnie nie było łatwo zrobić to zdjęcie/a, umęczyłam się z tym trochę, bo wciąż mi nie wychodziło, jak chciałam ;) Sesja miała być w kolorze, ale ostatecznie uznałam, że źle ustawiłam światło i mi się kolor nie podobał. Długo te zdjęcia leżały w "szufladzie". Mam tę sesję gdzieś na płytach, może jeszcze do niej wrócę. Ostatecznie wybrałam z całej sesji - zaledwie kilka ujęć - 1 zdjęcie. I bardzo je lubię.
Nie znam się ale brakuje mi większej części drugiej dziewczyny.
Tylko wg mnie za dużo by już się działo na zdjęciu. Jest jedna "główna" twarz, która skupia wzrok, potem patrzymy na resztę, jako powiedzmy dodatek/element. Ja tak to widzę. Gdyby było więcej drugiej dziewczyny wzrok latałby po całym kadrze i materiale, którym była okryta modelka, a wtedy ta pierwsza twarz, niżej, by "ginęła".
Ponownie wyświetliło się w galerii.
Podoba mi się.
Ale nadal nie dowiedziałem się dlaczego jest "niełatwa w odbiorze"
Ponownie wyświetliło się w galerii.
Podoba mi się.
Ale nadal nie dowiedziałem się dlaczego jest "niełatwa w odbiorze"
Dawał łopatę, teraz ja odkopuje bo mi się wyświetliło:)
Super fota.
Bartek - NinoVeron
29-04-2020, 23:46
podoba się :) nawet bardzo :)
Dobre kadrowanie, choć na początku miałem wątpliwości. Tak trzymaj.