PDA

Zobacz pełną wersję : Sony vegas rendering kilku plików

manfred
30-04-2019, 22:29
Mam kilkanaście nagranych plików w 4K. Z tych kilkunastu plików powycinałem nieistotne fragmenty a następnie to co zostało połączyłem w 5 oddzielnych części. Rendering jednej części trwa dość długo. Czy jest możliwość aby tak ustawić te 5 części w vegas aby po kolei renderował i zapisywał je osobno do innego pliku? Chcę go włączyć na całą noc tak aby render odbywał się w nocy.

CeloFan
02-05-2019, 14:05
:idea:

Zaznaczasz na tajmlajnie klip. Klikasz "R" i tworzy się region. Nazywasz go. Następny klip to samo i następny.
Kiedy tak zrobisz ze wszystkimi które chcesz wyrenderować, w zakładce u góry wchodzisz w Tools/Scripting/Batch Render.
Zmieniasz w oknie ustawienie na Render Regions i zaznaczasz parametry renderu. Klikasz OK i gotowe.

manfred
04-05-2019, 19:14
Dzięki serdeczne za pomoc. Teraz zostawiam render na noc a nie ślęczę nad każdym plikiem.

manfred
21-08-2019, 09:28
Odświeżę temat bo mam pytanie. W jaki sposób podczas renderingi kilkunastu plików ustawić program aby nowe wy renderowane pliki miały nazwy oryginalnych plików. Teraz po wyrenderowaniu mam nowe nazwy plików i muszę je ręcznie układać pomiędzy zdjęcia do prezentacji co jest trochę upierdliwe i denerwujące