Zobacz pełną wersję : D80 a miejsce produkcji
Witam!
Mam pytanko: jakiej produkcji są używane przez Was aparaty D80?
Czy według użytkowników jest jakś różnica pomiędzy sprzętem japońskim czy tajlandzkim?
a czy w ogóle istnieją D80 produkcji japońskiej?!
Witam!
Mam pytanko: jakiej produkcji są używane przez Was aparaty D80?
Czy według użytkowników jest jakś różnica pomiędzy sprzętem japońskim czy tajlandzkim?
Mojego D80 wyprodukowano w Tajlandii, ale najciekawsze jest to, że książkową, całokowicie polskojęzyczną instrukcję wydrukowano w... Belgii.
I jak tu dociekać logiki w systematyce numeracji modeli cyfrowych lustrzanek "najkona".
Z tego co czytalem wszystkie modele nikona DXX sa produkowane w Tajlandii, nie slyszlame o japonskich odpowiednikach. Pozdrawiam
Maciek321
21-06-2007, 11:32
Mój też Made in Thailand.
Poza tym: "Co za różnica rosyjskie czy amerykanskie, wszystko made in taiwan" - z jakiego filmu to cytat?
Antonina
21-06-2007, 11:36
z jakiego filmu to cytat?
Armageddon
Maciek321
21-06-2007, 11:44
Armageddon
Gratuluje zwycięstwa w konkursie. Niestety, tym razem nagrody nie były przewidziane :)
fader_audio
21-06-2007, 13:23
wszystkie d80 sa produkcji Thajland łącznie z obiektywami. Modele wyższe typu D2x itp bedą zapewne produkcji japońskiej. Instrukcja może być wydrukowana w Belgii. Wg mnie może być to powiązane z dystrybucją nikon europe, może w belgii drukują instrukcje po rusku włosku itp itd pzdr