Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki (konkursowa) Runda 1 - GŁOSOWANIE
Cześć :)
W głosowaniu pierwszej rundy zabawy konkursowej mamy 17 prac :)
Sponsor nagrody: (http://www.machineryhdr.com/pl/)
24262 (http://www.machineryhdr.com/pl/)
Głosujemy na maksymalnie 4 (słownie: CZTERY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: paparapa
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - czwartek (02.05.2019)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
ORYGINAŁ
24243
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1NW283HA4uEk-j8-zV_H9VykqkdO-18Qg/view?usp=sharing)
WASZE PROPOZYCJE
1
24253
2
24252
3
24251
4
24250
5
24249
6
24248
7
24247
8
24246
9
24245
10
24244
11
24257
12
24256
13
24255
14
24254
15
24260
16
24259
17
24258
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
paparapa
29-04-2019, 23:02
No no no....
Pięknie się "konkurencja" zmobilizowała. Kierownik zapewne w siódmym niebie. Dex możesz brać przykład :mrgreen:
W siódmym niebie bym był jakby było 50 prac minimum ( jednocześnie nie zazdrościłbym głosującym :D ) :)
Nie mniej jednak miło :) aczkolwiek:
- Co trzecia praca nie przypilnowała rozmiaru :)
- Jeden spóźnialski przesłał pracę 10 minut po czasie i miał farta, że miałem telefon w pobliżu i mi "zapikał" :)
Gdyby nie to, że prowadziłem 4 dyskusje i przeciągnęło mi się wrzucenie zabawy, byłoby po kwiatkach :)
No to pomarudziłem... aż mi lepiej :D :D
...
- Co trzecia praca nie przypilnowała rozmiaru :)...
Podejrzewam, że jednak większość tych prac nie łamało punktu regulaminu:) :
2.5 Praca powinna mieć maksymalnie 1280px szerokości w przypadku poziomego kadru, 900px wysokości przy pionowym kadrze.
Poziomy kadr rozumiem gdy dłuższy bok jest w poziomie, a pionowy gdy dłuższy bok zdjęcia jest w pionie.
Powinien być zapis, że praca nie może w pionie przekraczać 900 px. nawet w przypadku poziomego kadru:)
...No to pomarudziłem... aż mi lepiej :D :D
To i ja sobie też pomarudziłem:D
Tak nawiasem mówiąc na dzisiejsze czasy 900 px. (nawet w pionie to niezbyt wiele)
Tak bo to wytyczne do eksportowania po dłuższym boku. Dla mnie było naturalne i wynika ze standardu rozmiaru zamieszczanego na forum.
Natomiast faktycznie może być nie jasne i warto to wyedytowac i doprecyzować. Zajmę się tym.
Dla mnie było naturalne i wynika ze standardu rozmiaru zamieszczane go na forum.
Niby jest taki zapis, nieco martwy (przestarzały ?) bo prawie nikt go nie przestrzega:)
Ostatnio marudził mi znajomy że mu znaczek wysłałem, zdjęcie było w rozmiarze 1680x1050 i faktycznie na jego 32 calowym monitorze z tryliardem pixeli wyglądało komicznie.
Musiałem w 4k eksportować.
Można by zwiększyć limit, natomiast na forum rozmiar widoczny raczej się prędko nie zmieni, jest jeszcze sporo ludzi ze słabszym sprzętem, nie wspomnę o wcale nie tak dawnej manii standardu 1366x738.
Ludzie są leniwi, nie sądzę żeby się chciało komuś klikać na każdym zdjęciu po większy rozmiar.
Pytanie też na ile komfortowe dla glosującego będzie suwanie paskiem w podglądzie 1:1.
Za to przynajmniej widać by było lepiej szczegóły pracy i trudniej byłoby ukryć niedoskonałości, bez dwóch zdań.
Zakładam że tak samo jak u Ciebie w zabawie liczba monitorów z niższą rozdzielczością może być nadal dość spora choć w sumie z ciekawości bym taką ankietę puścił.
paparapa
30-04-2019, 08:53
Ostatnio marudził mi znajomy że mu znaczek wysłałem, zdjęcie było w rozmiarze 1680x1050 i faktycznie na jego 32 calowym monitorze z tryliardem pixeli wyglądało komicznie.
Musiałem w 4k eksportować.
Można by zwiększyć limit, natomiast na forum rozmiar widoczny raczej się prędko nie zmieni, jest jeszcze sporo ludzi ze słabszym sprzętem, nie wspomnę o wcale nie tak dawnej manii standardu 1366x738.
Ludzie są leniwi, nie sądzę żeby się chciało komuś klikać na każdym zdjęciu po większy rozmiar.
Pytanie też na ile komfortowe dla glosującego będzie suwanie paskiem w podglądzie 1:1.
Za to przynajmniej widać by było lepiej szczegóły pracy i trudniej byłoby ukryć niedoskonałości, bez dwóch zdań.
Zakładam że tak samo jak u Ciebie w zabawie liczba monitorów z niższą rozdzielczością może być nadal dość spora choć w sumie z ciekawości bym taką ankietę puścił.
I skończy się jak u kolegi zza miedzy. Ciut ciut większa dopuszczalna rozdzielczość. Nie szkoda czasu na bicie piany? :lol:
Niech zostanie jak jest , to przynajmniej śmiecie i pety, które nie zostały usunięte podczas obróbki nie bedą tak waliły po oczach:mrgreen:
Właśnie miałem pisać, stoją ludzie pod nogami maja pety i się nie schylą nawet żeby podnieść. Posągi jakie czy co? [emoji23]
- - - - kolejny post - - - - - -
Przeciek na 14 głosów:
Na miejscu pierwszym jest jedna praca.
Na miejscu drugim - o głos mniej - jedna praca.
Na trzeciej pozycji - głos mniej - dwie prace.
Bez głosu jest pięć prac.
paparapa
30-04-2019, 09:24
Właśnie miałem pisać, stoją ludzie pod nogami maja pety i się nie schylą nawet żeby podnieść. Posągi jakie czy co? [emoji23]
Ha ha ha ale tak na prawdę to nie wiem o których ludziach piszesz.... Jedni są jacyś tacy nie odpowiednio ubrani, inni niemal roznegliżowani i na dodatek na każdym zdjęciu inna ilość :lol:....
Czy to zgodne z regulaminem? Ja rozumiem nie posprzątać, ale żeby ludzi likwidować .... w biały dzień ....:mrgreen:
Ale numer! Myślałem, że moja praca poszła w (zbyt) industrialnym kierunku i rozpoznam ją bez problemu. A to niespodzianka, nie tylko ja miałem taką "wizję". Fajne prace. Pozdrawiam.
Jakies takie sztywniaki ;-)
Zaglosowalem.
tbogdanowicz
30-04-2019, 17:23
Ooo...!!! Kosmici!!!
Czyżby kolega frogi wrócił???
Czyżby kolega frogi wrócił???
Ropuchowatego od marca 2018r na forum nie było. :(
Chyba że po cichu, inkoguto wysyła. ;)
tbogdanowicz
30-04-2019, 19:18
Ropuchowatego od marca 2018r na forum nie było. :(
Chyba że po cichu, inkoguto wysyła. ;)
Kurcze, szkoda. A wiesz może co jest przyczyną jego nieobecności???
Kurcze, szkoda. A wiesz może co jest przyczyną jego nieobecności???Strzelił focha o coś tam. Słusznie czy nie, nie mnie osądzać.
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
tbogdanowicz
30-04-2019, 19:37
Spieszmy się poznawać forumowiczów.
Tak szybko odchodzą...
Przeciek na 22 głosy.
Nastąpiło małe przetasowanie prac.
Na pierwszym miejscu jest jedna praca.
Na drugim, jeden głos mniej również jedna praca.
Na trzecim miejscu także jedna praca i też o jeden głos mniej od pracy wyżej.
Bez głosu są cztery prace.
paparapa
01-05-2019, 00:31
Przeciek na 22 głosy.
Nastąpiło małe przetasowanie prac.
Na pierwszym miejscu jest jedna praca.
Na drugim, jeden głos mniej również jedna praca.
Na trzecim miejscu także jedna praca i też o jeden głos mniej od pracy wyżej.
Bez głosu są cztery prace.
Pogubiłem się.... przeciek na 22 głosy, czy 22 głosujących?
Pogubiłem się.... przeciek na 22 głosy, czy 22 głosujących?Śpiewający przeciek interaktywny na 22 głosy [emoji23][emoji6][emoji6]
Głosować, głosować, głosów nie żałować :D
Czołem :)
Limit głosujących się chyba wyczerpał :) Co nie? :p ;)
Majówka mości Krecie.[emoji23]
Majówka mości Krecie.[emoji23]
Abuuuuu :)
U mnie 6 głosów. Co ciekawe, wygląda na to, że Dex mnie w wała zrobił i pierwszy zagłosował... Jak to tak... :lol:
U mnie 6 głosów. Co ciekawe, wygląda na to, że Dex mnie w wała zrobił i pierwszy zagłosował... Jak to tak... :lol:
Siedem :D
Siedem :D
To jeszcze trzy i będzie można pocieknąć. :)
Zagłosowane, prawie bym zapomniał:smile:
Może jeszcze jedna osoba się znajdzie z tych obecnie 65 zalogowanych.
Podsumowanie będzie za godzinkę, bo musiałem wyjść z domu na chwilę.
paparapa
02-05-2019, 22:16
Gratki dla zwycięzcy :) i pozostałych uczestników zabawy.
Podsumowanie.
1 miejsce na podium zajął Bartek-
2 miejsce zajął paparapa
3 miejsce zajął And.N
Wyróżnienie od autora RAWka wędruje do And.N
Przesyłam gratulacje dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
Bartek- Prosimy o RAWka, który zostanie użyty w edycji nr 3
W kolejnej edycji Zobaczycie RAWka kolegi Lukaszd7k, który wygrał edycję nr 10 z poprzedniego cyklu.
# 1 Bartek-
24390
#2 paparapa
24389
#3 And.N
24388
#PRACA WYRÓŻNIONA And.N
24388
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Dziękuję wszystkim za głosy!
@crusiek (https://forum.nikoniarze.pl/members/79646-crusiek) w tygodniu podeślę rawka, jak bym nie wysłał to wstawisz co uważasz.